Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDDK

Bezpieczna naprawa komputera

Polecane posty

Gość DDDK

Niedawno popsuł mi się wiatrak w komputerze.No i miałem go dac do serwisu ale postanowiłem sam to naprawić.Trochę boję sięzdejmować obudowę bo czytałam w internecie o niebezpieczeństwach podczas naprawy-chodzi głównie o indukcje i pole elektrostatyczne.Chciałem się dowoeidzieć jak uchronić się przed różnymi zagrożeniami podczas naprawy. Nie porazi mnie prąd?:(

wyciągnij wtyczkę z zasilacza i jeśli nadal się boisz to załóż gumowe rękawice

Biorąc pod uwagę fakt, że nie przyszło Ci do głowy odłączyć kompa od gniazdka, zalecałabym odstąpienie od samodzielnej naprawy. Na 100% coś spieprzysz. :)

Gość łancuchowy
Pamiętajcie o łańcuchach Łańcuchy zawsze mocujecie do każdej metalowej części komputera Łańcuchy powinny być długie i grube(najlepiej takie jak mają krowy) Należy je mocno przmocować(najlepiej przyspawać) do rury dobrze wkopanej w ziemię.

Gość dotkniety
A jak dotknełem Komputera to mnie kopneło . Za mną stała teściowa i zajebała mi kopa . To ją uziemiłem wiadrem i kotwicą . A teraz ją przerabiam na stacje twardych dysków . Ale nie moge znaleźć zasilacza z korbą

Gość taki se gość
Wyłącz z prądu i upewnij się że nie masz żadnych ładunków elektrycznych bo ich wyładowanie np na kość RAM może skończyć ich żywot są wrażliwe na ładunki elektrostatyczne itd...

Gość deecyyja
przypnij się łańcuchem do kaloryfera

pedro i zmotorryzowana - sugeruje przypomniec sobie lekcje fizyki ze szkoly podstawowej (gimnazjum?) slyszeliscie kiedys o czyms takim jak uziemienie? taki se gosc - moze rozwiniesz mysl? jakie to elementy kosci pamieci moga przyjac ladunek elektryczny, skoro wszystkie sa polakierowane? (z wyjatkiem zlacza oczywiscie) DDDK - nie przejmuj sie, nic sie nie stanie jezeli tylko za bardzo nie beda trzesly Ci sie rece ;)

Gość ksdaljcbrhaeit
o mamusiu.... ale wy bzdury gadacie, normalbie zdejmi obudowe odkrec stary wiatrak razem z radiatorem przeczysc radiator mozna pod woda normalnie z krzurzy i pasty, chyba ze masz jakis pezdelek to pedzelniem przeczysc , nałoz na radiator nowy wiatrak , paste na radiator nowa i zamiontuj, nic tam sie nie ma prawa zdarzyc, tylko wiesz... muissz miec wylaczony komputer hehe... ale to juz chyba sam wiesz nie straszcie chlopa, u mnie stoi 3 rozebrane kompy codziennie sie przy tym bawie i jaos zyje, tam sa bardzo male napiecia wiec sami rozumiecie

Gość radzę jednak uważać
bo sama się przekonałam kiedyś, że np. telewizor nie lubi jak się go myje wodą, gdy jest podłączony do prądu. Skopał mnie, potem ja jego - ale się już pogodziliśmy :-D

Gość gość
Nie naprawiasz tylko odwozisz, aaaaa raczej naprawiasz bo reklamujesz swoją firmę.

Gość gość
Mój znajomy komputer naprawiał w, szybko i niedrogo. Jest mega zadowolony. Naprawa była bardzo fachowa a i obsługa w pełni profesjonalna. Rachunek za naprawę też nie był wygórowany

Gość gość
Naprawa komputera to nie jest nic trudnego czy skomplikowanego, jeżeli tylko wiemy, co uległo uszkodzeniu. Nawet nie trzeba mieć nie wiadomo jakich zdolności manualnych, srubokręcik i do przodu. Ale jeżeli się boimy, że coś pójdzie nie tak, to zawsze warto poprosić znajomego, fachowca lub oddać do serwisu, gdzie w profesjonalny sposób zaopiekują się naszym sprzętem. Polecam rzucić okiem http://www.berstal.com.pl/naprawa-laptopow-i-praca-pisarki/

Gość zemka8
Chyba najlepiej oddać komputer w ręce informatyka. Zobacz: http://www.logolap.pl Lepiej nie naprawiaj komputera na własną rękę jeśli się na tym nie znasz.

Gość gość
Wiele serwisów komputerowych w życiu odwiedziłem. Jak tak teraz patrzę z perspektywy czasu to najlepiej wspominam http://enter-serwis.com/ Świetna profesjonalna ekipa, bardzo dobry kontakt z klientem a do tego zwykłe, normalne ceny :) Nie ma rzeczy, której nie naprawią

Gość gość
Jeśli o Warszawę chodzi to dobry serwis komputerowy jest przy Dzielnej http://wndcomp.pl/ Nie zdzierają miliona monet i szybko oddają sprzęt po naprawie.

Gość gość
Ja bym raczej na Twoim miejscu oddała komputer do serwisu. To bezpueczniejsze niż własna naprawa. Ja oddawalam kiedyś kompa do serwisu redicreo, bardzo dobry zresztą. Zapytaj ich, czy ci nie naprawią komputera.

Gość gość
Jeżeli poszukujecie odpowiednich części i akcesoria od komputerów to polecam wam zajrzeć na www.sklep-elektronik.pl Mają szeroki wybór różnego rodzaju części i akcesoriów elektronicznych.

Gość gość
Jeżeli nie posiadasz żadnych technicznych umiejętnośći, nie rozumiesz działania sprzętu to odpuść. Przy takiej amatorksiej naprawie można pogorszyć awarię albo dołożyć kolejną. O efektach takich napraw można by czytać bez końca. Przeczytaj sobie to (http://aplikacje-mobilne.net.pl/naprawa-komputerow-oraz-telefonow-komorkowych/), powinieneś iść do serwisu z tym.

Gość gość
W Katowicach polecam dobry punkt napraw u www.helkom.com.pl. Naprawili mi uszkodzony laptop w dobrej cenie i wszystko działa jak należy. Nie musiałam długo czekać, a to dodatkowy atut.

Gość gość
Jeżeli szukasz części do komputera lub innych akcesoriów zwiazanych z komputerem lub laptopem to dobrze trafiłeś. Sklep https://shoplet.pl/ wlasnie takimi rzeczami się zajmuje. Ja się u nich zaopatruję i wszystko jest okej.

Gość gość
Trzeba znaleźć odpowiednie miejsce. Mi udało się trafić na uczciwą i rzetelną firmę www.helkom.com.pl. Już wiele razy mi pomogli, zawsze ciepli i życzliwi, dbający o każdy detal wykonanej pracy.

Gość bionsd

Nie wiem z jakiego miasta jesteś ale na terenie Lublina polecam itex-serwis-komputerow.pl