Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klipsowata

to nieprawda,ze na prywatnych uczelniach nie trzeba sie uczyc

Polecane posty

Gość klipsowata

nauki jest od cholery, sa male grupy, wiec wiedza jest jeszcze konsekwentniej sprawdzana, obecnosc na wykladach jest obowiazkowa.. studia prywatne sa o wiele trudniejsze i smiac mi sie chce jak ktos mowi, ze placimy za wyksztalcenie. Ci z panstwowych nam zazdroszcza tego komfortu nauki - coz, nie kazdego na to stac.

Gość skąd takich biorą
baju baju

Gość malamipop
popieram

Gość qayatko zalezy od uczelni
najlepsze uczelnie amerykanskie sa prywatne, ale w Polsce na razie malo dobrych prywatnych (choc sa tez beznadziejne panstwowe)

Gość może i racja
tu się zgodzę... kiedyś wydawało mi się, że jak płacę to wymagam, dopiero po własnych doświadczeniach i przygodach znajomych wiem, że na prywatnych wcale nie jest łatwiej... oczywiście nie mówię o jakiś podrzędnych szkołach w pipidowie dolnym...;)

Gość tak sobie tłumacz
to czemu Ci ktorzy nie dostali się na renom uczelnie [tzw odrzut] uczy się w prywatnych -tam ich przyjeto bez probl

Gość kuro.patwa
a studiowałas na państwowej uczelni, żebyś tak mogła porównywac ? ja na prywatnej nigdy nie studiowałam, więc nie porównuję i smieszy mnie, jak ktos , kto tez porównania nie ma , w porównania sie bawi to samo sie tyczy konkursów "która uczelnia, który kierunek jest najtrudniejszy"; zwykle ludzie studiują 1 rzecz od poczatku do końca, czasem przewiną sie przez 2 kierunki, czasem, ale już bardzo rzadko - przez 3; jak taka osoba , co sie uczyła w jednej szkole, może powiedziec, że u niej było wiecej nauki niż gdzie indziej ?

Gość klipsowata
jestem na 3 cim roku prywatnej uczelni i musze wykuć się alfabetu.Jak mozna tyle wymagac :o

Gość jhhhj
ale polskie uczelnie prywatne , to syf. W ameryce nie ma zadnego poziomu nauczania .MOja kuzynka mieszka w Kanadzie i powiedziala mi , ze to czego ona sie uczy w szkole sredniej , to w Polsce jest w podstawowce. W POlsce Licza sie tylko uczelnie panstwowe ktore znajduja sie w pierwszej 20 -tce rankingu studia zaoczne czy wieczorowe to nie studia .Tym bardziej prywatne.Chociaz moze sie to kiedys zmieni

Gość kuro.patwa
tak ci kuzynka powieziała ? A ja osobiscie siedziałam 8 tygodni w niemieckiej szkole, chodziłam z moimi równolatkami na różne przedmioty i uczyłam sie z nimi tego, co już od 2 lat miałam w małym palcu

Gość jhhhj
USA jest krajem ktorego najbardziej nie lubie .Nie ucza sie tam nic , tylko bawią i produkuja zle wzorce : jak Paris H. Potem nasze pseudo gwiazdki kopiuja ten styl.

Gość jhhhj
kuzynka kiedys mieszkała w Polsce .Gdy miala 8 lat to wyjechała na stałe do KAnady z rodzicami :)

Gość jhhhj
TEraz ma ponad 20 lat .

no to chyba malo wiecie o nauczaniu w USA...naogladali sie Beverly Hills i innych takich pierdol i wierza we wszystko...:o

Gość fddbdbdbffbxfgbfgbngfbn
taaaaaaaaaa uczelnie prywatne to mordownia. KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość moze znajdzie jedna na milion
gdzie trzeba sie pouczyc :o wybacz, ale nie pier*l. zyje z korepetycji i smiac mi sie chce jak widze material na zaliczenie tych co siedza na prywatnych :D poza tym nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie na polutechnice wykłądy sa rowniez obowiazkowe i to akurato poziomie nie siwadczy. sama obecnosc nie czyni Cie madrzejszym. poza tym jest to dla mnie glupota i jest to najzwyczajniej krzywdzace wobec osob studiujacyh na dwoch kirunkach :o

Gość jhhhj
USa to syf .Nigdy nie pojade do tego kraju .Ich filmy sa zalosne i tandetne..Smieja sie z byle czego , a wiekszsosc ich dowcipow , by w Polsce nie przeszła. USa jest to najglupszy kraj z cywilizowanych.W Europie to przynajmniej nastolatki cos potrafią .W USa nawet dobrze mmnozyc im nie wychodzi.

Gość wykladalam i na państwowej
(bardzo dobrej)i na prywatnej(takiej sobie). Jednak studenci na panstwowej byli o wiele bystrzejsi i ciekawi swiata, choc oczywiscie tu i tam bywaja odstepstwa od reguły. Prywatna bardziej przypominala szkołe, zeby nie powiedziec - szkólkę. Dla mnie to nie byłyby prawdziwe studia - towarzystwo mało kreatywne, bardziej to przypominało odrabianie zadanych lekcji niż studiowanie. Ale pewnie jest tez sporo marnych uczelni panstwowych Uczelnie (i panstwowe i prwatne ) mają bardzo, bardzo rózny poziom.

jhhhj no coz oni o nas maja takie samo zdanie...ale wiesz co ich rozni od nas??poziom zycia...poziom ktorego w tym kraju nie bedzie nigdy...i nawet jakbys chcial tam jechac to i tak nikt by cie tam nie chcial

Gość sonkaaaw
ja studiowala rok na panstwoej i sie przenioslan na prywatna i toi wcae nie dlatego, ze nie dawalamn rady. na panstwowej bylo multum ludzi, wykladowcy traktowali nas jak bydlo i przedmiotowo, sale obskorne.. za to na prywatnych bajka... mili wykladowcy, sale, atmosfera..tak wiem, ze za to place, jednak nie zaluje.

Gość jhhhj
Wiesz , ale w IRlandi sie nie zyje gorzej niz w USA , a tam moge jechać hehe.

Gość no to sie usmialam
ja akurat dostalam sie na dwie renomowane panstwowe uczelnie bez zadnego problemu, ale zrezygnowalam, bo kiedunek, ktory wybralam okazal sie nie byc tym co chcialam studiowac, wiec poszlam na prywatna uczelnie i akurat wcale nie bylo tam taryfy ulgowej ze wzgledu na czesne. Wykladowcy sa przeciez ci sami, jacy wykladaja na pantswowych

jhhhj a tak na marginesie to skoro nigdy tam nie byles to gowno mozesz powiedziec o zyciu w USA. Proste

ale tu chyba chodzi o poziom nauczania a nie owyglad sali i milych wykladowcow:o

Gość klipsowata
n auczelniach prywatnych poziom jest wyzszy

jhhhj owszem z ta roznica ze w irlandii niedlugo zaczna nas traktowac tak jak w anglii...jak tania sile robocza

Gość jhhhj
Tylko te uczelnie maja jakas w miare dobrą renomę : Politechnika Warszawska Politechnika Śląska 2. Akademia Górniczo-Hutnicza 4. Politechnika Wrocławska 5. Politechnika Poznańska Politechnika Łódzka Politechnika Gdańska 8. Politechnika Krakowska 9. Politechnika Szczecińska 10 Politechnika Częstochowska 11. Politechnika Lubelska 1 Politechnika Rzeszowska Politechnika Białostocka

Gość malamipop
miom zdaniem panstwowe sa dla biednych

Gość jhhhj
ja i tak uwazam USA za syf i nawet jak mi zaplaca to tam nie pojade. MOge jechac do Francji , ale nigdy USA