Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonkaaaw

studenci dzienni - ile dostajcie stypendium socjanego?

Polecane posty

Gość sonkaaaw

nie liczac wyzywieniowego i mieszkaniowego :)?

Gość zalezy jak lezy
u nas maks zaorbkow netto na jednego czlonka to chyba 583, podstawa to ok.750...dostajesz podstawe-srendia zaronkow na czlonka rodizny netto, nie wiecej niz chyba 380zl czy jakos tak :)

Gość sonkaaaw
to chyba tez jest uwarunkowane liczba kandydatow do stypendium?

Gość hahahah zawsze
u nas nie. podobnie stupendium naukowe. zalezy od srendiej. choc od tego roku ylko 20% najlepszych studenmtow dostaje. kwota jednak nadal jest zalezna od sredniej. i nie ma znaczenia czy wszyscy wyrobili stypendium po 400zl, czy po 200zl. dostana wszyscy nie wiecej ni mniej niz mowi tabelka :)

Gość sonkaaaw
dzieki za wypowiedzi :) A jest jakas roznica w wysokosci stypendium wyplacanym przez panstwowa albo prywatna uczelnie? :)

Ja nie korzystam ze stypendium, ale własnie na jednego członka rodziny trzeba mieć groszowe przychody a na UW, na moim wydziale stypendium takie wynosi ok. 90zł:O I to nie żart... Szczerze mówiąc to nie wiem, po co komus takie stypendium... I to z jakimś tam dodatkiem żywieniowym czy coś takiego:)

Gość sonkaaaw
no wiesz, miec a nie miec 90 zł..

Gość hahahah zawsze
ja dostaje w tym roku socjalne, jest to bardzo nacigane :P niewazne, lapie sie raczje na granicy, dostaje 190zl miesiecznie, bez zadnych dodoatkow, bo nie meiszkam w akademiku ;)

Gość tak szczcerze
na UWr placa tak o: (lewa strona ile wychodzi na glowe w rodzinie,prawa ile stypy): 500zl - 100 zl 400zl - 200zl 300zl - 300zl 200zl - 400zl 100zl - 500zl czyli jak ktos ma 100zl na osobe w rodznie,to nie ma co jesc,a nie mysli o studiowaniu,wiec masakra

Gość MrsB
U mnie dochód na członka rodziny to 553zł netto. Socjalkę dostaję w wysokości 175zł + 100zł żywieniowego. Razem 275zł. Studiuję na Politechnice Poznańskiej.

Gość ojej to jakos mało macie...
na SGH: dochód 505-583 zł : 250 stypy+100 zywieniowego=350 zł dochod 420-504 zł: 200 stypy+100 zyw=300 zł i dalej aż do 700 stypy przy 0 dochodu

Gość ojej to jakos mało macie...
jestem zszokowana ze UW takie skąpe...

Tak, UW jest wybitnie skąpe:) Bardziej mi się opłacało dorabiać sobie rożnymi lekcjami itp. niż np. uczenie sie do egzaminów, żeby dostać stypendium naukowe, czy śpieszyć się z oddawaniem indeksu, bo jak się ma średnią np. 4,8, to się dostaje ok. 150zł:O Porażka. A te 90zł to juz w ogóle jest potwarz moim zdaniem. Jeżeli ktoś naprawdę ma problemy socjalne, nie ma kasy, jeszcze musi dojeżdżać na uczelnię codziennie 2 godziny w jedną stronę, to te 90zł mu w niczym nie pomoze. Moim zdaniem to jest śmieszne.... A te tabelki, które ktoś tutaj przytoczyło, zmieniły się w roku 2006-2007 i teraz stawki są niższe, naprawdę. Wiem, bo mój kolega dostaje stypendium socjalne i kiedyś dostawał z dodatkiem na jedzenie 128zł, a teraz ma ok. 90 przy takich samych dochodach w rodzinie:(

a wiecie dlaczego teraz są mniejsze stypendia- nastąpiła redukcja, bo potrzebna była kasa na kancelarnie prezydenta.W tamtym roku jak studiowałam dostawałam naukowe+socjalne 840 a po redukcji 400 czyli 400 zł z mojego stypendium szło na prezydenta!!!!

To teraz w ogóle muszą na ten remont ciągnąć chyba, bo ja mam w regulaminie studiów jak wół napisane, ze mogę pewien przedmiot zaliczyć do końca 5 roku, a dziekan mi mówi, że nie ważne, co napisane jest w regulaminie, ze mam zapłacić 600zł za warunek, albo wypad:O Pewnie muszą zebrać na wódkę i śledzia, bo Wigilia idzie:P

600 zł ? a podobno studia są bezpłatne u mnie na uczelni warunek kosztował 100 zł,ale i tak robili że praiwe 75% roku była na warunku,wpływy trzeba mieć