Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Jaki BLENDER polecacie?

Polecane posty

Mam pytanie do posiadaczek blenderów, bo sama zamierzam kupic aby miksować dziecku owoce, warzywa, mięsko. Na co zracac uwagę przy zakupie dobrego blendera? Mysle, że ważna jest tutaj moc, tylko nie wiem ile powinien mieć minimum, aby mielił szybko i dokładnie. Jakiej firmy? ostatnio zwróciłam uwagę na reklame Brauna, ten 6-funkcyjny Czy nozyk powinien mieć metalową osłonkę? Bo duzo jest w sprzedaży plastikowych. Piszcie, jeśli macie blendery, zarówno pozytywne jak i negatywne opinie.

Gość Myszka121
ja uważam że firma ma tu dość duże znaczenie, znam posiadaczki brauna - bardzo zadowolone, ten z metalową osłonką właśnie, do niego są przeróżne pojemniczki - są jakieś szklane nawet do próżniowego przechowywania. ja natomiast dawno temu potrzebowałam na szybcika blendera i kupiłam zwykły marki tesco. blender + pojemniczek. bardzo taniutki - ale nie mam mu nic do zarzucenia - jedynie moc mogłaby być większa, ale wszytsko miksuje dokładnie na śliczną papkę, działa już drugi rok bez żadnej awarii. nie wiem czy mogę go polecic bo pewnie foirmówki będą działały lata, ale dla odoby która chce wydać tylko parę groszy - jak najbardziej polecam.

czy ten blender, który posiadasz jest z pojemnikiem? Zastanawiam sie, czy takie, bez pojemników sa wygodne w uzyciu, nie rozchlapują wszystkiego?

Gość Myszka121
ten napewno wiele lat ci posłuzy a i w wielu sytuacjach, ma kilka dodatkowych opacji oprócz samego blendera - robienia papek. ja miałam w zestawie pojemniczek - ale i tak go nie uzywam, gdzieś mi się zawieruszył. uzywam blenderas w tym samym garnku w którym gotowałam, nic nie pryska, trzeba tylko zacząć od niższej mocy później mocniej można nastawić. używam do też w najzwyklejszych miskach okrągłych, naprawdę nie pryska

Gość podnosze12345

Gość ja polecam brauna
to najlepszy tego typu blender na rynku

...kup sobie tylko \"nogę\" multiquika z pojemnikiem - bezkonkurencyjny!!! Wypróbowałam rózne tego typu cuda i tylko ten jest naprawdę super, ale \"noga\" nieplastikowa!

ja mam ten i uwazam ze jest rewelacyjny myje go w zmywarce i nic siew z nim nie dzieje. kup[ilam go w zeszlym roku w biedronce za 60 zl http://www.allegro.pl/item273376999_robot_mixer_blender_17cze_zestaw_mikser_kuchenny.html mam tez inne miksery i blendery i jakies malaksery ( dostalismy na slub duzo tego sprzetu :D) ale ten lubie najbardziej jak na miksowanie malych p[orcjoi dla dziecka jest rewelacyjny

Gość czy blender służy
tylko do przecierania?

Gość kluseczka35
ja mam browna MR 40 50 HC z koncowkami - ubija piane, miesza, rozdrabnia, sieka. Jestem z niego bardzo zadowolona a cena juz od 100zl. Brakuje mi jednak zwyklego miksera, w ktorym moglabym przygotowac geste ciasto oraz porzadnej sokowirowki. Kupilam kiedys malakser z moulinexu i chyba podaruje go komus kogo nie lubie. Jedna wielka tandeta z plastiku.

Gość hmmmmmmmmmmm.....
Ja po długim zastanawianiu sie i oglądaniu blenderwó i mikserów i innych cudeniek kupiłam firmy Eldom, kosztował cos kolo 60 zł, ma jeden wysoki pojemnik w którym mozna blendowac (wygodniej i choc nie rozchlapuje, to dwa razy krócej sie blenduje, zwłąszcza male porcje dla dziecka), ponadto ma ubijaczke do piany jako drugą końcówke i pojemnik z nożem , w którym swobodnie przygotowuję np. jabłko z bananem, chwilke to trwa a efekt jak z tarki, rewelacja, inne owoce tez pieknie blenduje, ze nie wspomne, ze uzywam go i przy przygotowywaniu potraw dla nas (rewelacja przy cebuli ;) ). Mam to: http://www.allegro.pl/item373369563_blender_eldom_bl100_rozdrabnia_ubija_sieka_hurt_ss.html Jak zalezy ci na marce to masz tutaj http://www.allegro.pl/item373295464_nowy_blender_braun_mr_4050_rhc_gwpl2lata_450w_fvat.html

http://www.allegro.pl/item373274319_magic_bullet_robot_mikser_blender_idealny_prezent.html mam cos takiego. co jakis czas jest w biedronce na promocji. naprawde super. mam rozne inne miksery blendery itd ale glownie tego uzywm szczegolnie dla malej sie przydal bo wkladam do kubeczka odpowiednią ilosc warzyw mieska itd zakrecam i miksuje tyle ile mi sie podoba. czesc przekladam do miseczki czesc zakrecam i wkladam do lodowki. poźniej mozna podgrzac w mikrofali... nie ma duzo do mycia ... superrrr nic nie chlapie nie wylewa się :) no i ma duzooo roznych pierdólek zakretek odkretek... a te szklanki sa super na koktajle z truskawek :D:D:D

widze ze sie powtorzylam ale tamtej aukcji juz nie ma :D:D a ten blender naprawde superrrrr jest :D i teraz i wtedy pisalam o tym samym sprzecie :D:D:D:D

mam tego brauna z linku hmmm i nie polecam... szczegolnie to do ubijania piany jest do d.... :-/ jesli chcesz wiekszy sprzet to robot kuchenny kasia :D http://www.allegro.pl/item373308878_mpm_robot_kasia_116_b_blender_kuchenny_pomocnik_.html u mnie to sluzy do robienia ciast wszelakich nawet ciasto do pizzy w tym wyrabiam :D super sie nadaje i mam juz z 4 lata i sie nie psuje (odpukać) ani nic,... no tylko ze duzo do mycia jest... warzywa tez super kroi sa rozne opcje krojenia mozna wybrac czy sie cghce wieksze czy mniejsze kawalki itd...

Gość Marysia.K.
W domu korzystam z MPM model BL-747. Blender bardzo dobry, a przydatność takiego urządzenia w domu, jest nieoceniona, szczególnie w trakcie diety. Wyniki w odchudzaniu niestety dosyć marne:( za dużo pokus... A macie może jakieś przepisy na coś dobrego i małokalorycznego z blendera? Z przyjemnością posłucham rad!

Faktycznie model BL-747 udał się mpmowi, korzystam od paru miesięcy i spisuje się doskonale + fajny design (wszystkie sprzęty mam w kuchni na srebrno :) ). Marysia.K.: oj tam odchudzanie ;) od siebie polecam koktajl truskawkowy : kefir, truskawki i włola :D nic prostszego

Gość Paulinka27
Ja poszukuje teraz jakiegoś blendera. Ktoś napisał, że z biedronki, jakoś nie mam przekonania do tego typu supermarketowych produktów. Philips troszkę drogi, a ten z MPM przyjemny, ale wolałabym coś takiego http://www.ceneo.pl/304845 W takiej cenie taki produkt, bardzo kuszące. A możecie powiedzieć coś o jakości i jak coś to o zastrzeżeniach do waszych blenderów? Chyba zamówię tego co jest pod linkiem z ceneo.

Gość Olokol
Proponuję Ci ten bl-747 http://www.ceneo.pl/219217 służy mi już ponad rok i z funkcji blendera wywiązuje się doskonale i mimo bardzo częstego używania jego, nic się nie psuje, a śmaga jak trzeba.

Gość Karah
Czy tym blenderem da się zdobić placki ziemiaczane. Czyli czy nadaje się do siekania na miazgę ziemiaków???

Osobiście jestem za Boschem, ale zastanawiałabym się nad PHILIPSem - tez niezły sprzęt, szczególnie ten model z wymiennymi końcówkami. Znalazłam go na magicznaplaneta.pl i myślę, że coś takiego bardzo by mi się w kuchni przydało. Bardzo lubię pitrasić, więc takie sprzęty jak robot kuchenny, blender czy mikser praktycznie są dla mnie niezbędne. Dlatego jak coś kupuję, to staram się, żeby to jednak było cos dobrego i nie rozleciało mi się przy pierwszym użyciu. Myślę, że jeden z tych dwóch blenderów kupię, ale jeszcze nie wiem który.

Gość Taka ja___
Zwykły Moulinex, ze zwykłego sklepu RTV EURO AGD. Jest bardzo dobry i służy mi już tyle lat że ho ho.

Gość pytająca mamusia
ja mam zwykły Brauna z plastikową osłonką, ale jest niesamowicie lekki i niemal sam chodzi :) miałam kilka blenderów i co niektóre miały takie włączniki, które trzeba było mocno wciskac by się włączył, w moim obecnym Braunie wystarczy delikatnie nacisnąć. Szybko się myje i jest zawsze pod ręką. Polecam ta firmę.