Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Jaki BLENDER polecacie?

Polecane posty

bosch, philips, braun, zelmer szukałabym w tych markach :-) nigdy nie miałam problemów ze sprzętem tych producentów, więc mam zaufanie :-) Możesz sobie zobaczyć BRAUN MR 4000R jeden z prostszych modeli. Na electro.pl kosztuje chyba 75 złotych. Niedrogo, a do podstawowych czynności wystarczy.

Gość kuchcik amator
ja mam 700 watowego philipsa(niestety nie moge znalezc kartonika zeby podac model)i jestem z niego bardzo zadowolana,daje rade nawet z dosc gestymi ciastami mam tez jedno pytanie do kluseczki:mam zamier kupic malakser i chcialam wybrac moulinexa moglabys mi powiedziec jaki model kupilas i dlaczego jestes z niego niezadowolona bede wdzieczna za kazda odp

Gość Ewela_19
Mam Electrolux ESTM4200. Mały, tani, wydajny. Polecam.

Według mnie firma też ma znaczenie i Myszka121 ma całkowitą rację :) Ja kupując blender kierowałam się też innymi opiniami i tego co polecały mi moje koleżanki, w końcu trafiłam w jakimś supermarkecie na Blender OPTIMUM RK-1205 ale w rezultacie kupiłam go w sklepie internetowym electro.pl bo wychodził taniej. Są tam tez opinie osób, które już kupiły. Sprzęt szybko przyszedł i póki co nie mam na co narzekać :)

Gość ljuhajmka.
blendery ponizej 100 zł to są same badziewia tez trzeba patrzec jaką maja moc ponizej 600 wat nie ubijesz smietany szybko sie przegrzewaja kupuj powyzej 100 zł i nie mniej 600 wat

Gość najlepszycekin
Z boscha widziałam świetny blender na magicznej planecie. Marka wszystkim doskonale znana i zauważyłam, ze mają naprawdę atrakcyjne ceny - sama używam takiego blendera i jestem zadowolona - nawet nie wiecie ile mi ułatwia czynności w kuchni.

ja uważam, że dużo lepszy jest Braun, przede wszytskim przy wyborze odpowiedniego blendera, trzeba zwrócić szczególną uwagę na jego moc, jakie ma nakładki, czy kruszy lód i w ogóle, jakie ma funcje, dobrym blenderem jest Blender BOSCH MSM 67PE kosztuje ok 200 zł w sklepie medialux

Gość Więc Braun czy
BOSCH?

Gość ciezkamateria
Model blendera BRAUN MR 320 HC Omelette jest porządny, ma zdejmowaną końcówke miksującą , trzepaczke do ubijania oraz z pojemnikiem z ostrzem miksującym, a do tego przy zakupie w Magicznej Planecie dodają książkę kucharską. Zastanawiam się czy nie kupić tego zestawu całego mamie na prezent.

Blenderem można wyczarować naprawdę dużo rzeczy i nie - wcale nie muszą być one niezdrowe -wszystko zależy od inwencji kucharza :) Blender potrafi znacznie przyspieszyć pracę w kuchni. Dobrze jest przed zakupem sprawdzić jego moc - blendery od 500/600W w górę nie będą miały problemów ze zmiksowaniem gęstszej masy czy skruszeniem lodu. Warto też sprawdzić w jakie dodatkowe elementy blender jest wyposażony. Dużym wzięciem cieszy się blender Gorenje MPE700B: http://www.gorenje.pl/sprzet_drobny/roboty_kuchenne?c=235796 Lepiej wybrać blender ze stali nierdzewnej niż z plastiku. :)

Gość evelka2977
http://www.braun.com/pl/household/food-preparation/hand-blenders/multiquick-7-cordless.html To cudeńko używam najlepszy blender pod słońcem:) Jak na bezprzewodowy blender jest super szybki i mocny no i do tego jaki wygodny już nawet nie wspomne że wygląda pięknie. Latem zabierałam go w plener do kruszenia lodu w koktajlach:) Wiem że w Polsce to chyba jest nowość i nie mała cena lecz naprawde warto zainwestować w dobry sprzęt na długo! Nie dajcie się nabrac na te biedronkowe wspaniałości wysokiej jakości po niskich cenach :) Kupowałam ten blender w tym samym czasie co moja koleżanka tyle ze ja mam go do dziś a ona z marketowych badziewi już trzeci, cenowo wyszła wyżej niż ja a ma kupę złomu w domu

Gość olivialovesmaki
Ja od lat mam Brauna z tymi różnymi dostawkami, moim zdaniem warto najpierw poczytać http://www.parazgara.pl/blender/ zastanowić się czego potrzebujemy. Na pewno musi mieć wystarczającą moc, aby bez problemów wszystko miksował. Czasem warto podpytać mamę czy koleżankę z czego one są zadowolone czy jaki sprzęt im służy od lat. :)

Gość gość
Kupiłam polecanego tutaj Philipsa i jakie było moje zdziwienie jak po 3 dniach robienia papek dla mojego dziecka padł silnik. Reklamacja rozpatrywana była 2 tygodnie, przez ten czas musiałam męczyć się bez blendera, a po tym czasie oddali mi blender cały porysowany. Małe dziecko, blender potrzebny na już, a tyle problemów i nerwów. Bardzo się zawiodłam na Philipsie. Moja mama kupiła sobie jeden z najtańszych, ma już kilka lat i działa bez zarzutu.

Gość gość
Poszłam za radą koleżanki i kupiłam blender molekularny ronica, opłacało się go kupić chociażby ze względu, że wyposażony jest w wiele przydatnych funkcji. Można w nim przygotowywać zupki, koktajle, mleć mięso, czy robić bułkę tartą.

Gość frywolnaXXX
Takie pytanko, bo też planuję kupić blender ronica - kupiłaś online czy w sklepie stacjonarnym????

Gość frywolnaXXX
Ok, dzięki - już zamówiłam, trafiłam na promocję w ronicu, więc to strzał w dychę :D

Gość grażyna18
Dla mnie najlepszy okazal sie ten z morphy richards. Ma az 6 dodatkowych pojemnikow wiec jak czasem robie zupe-krem czy koktajl to moge zrobic wiecej na kilka dni, przelewam do pojemnikow i do lodowki! :D

Gość kolorowanatka
jak zaczęłam poszerzać dietę mojemu synkowi to postanowiłam zainwestować w sprzęt, który posłuży mi dłużej i wytrzyma intensywne użytkowanie. Przy małym dziecku sporo jest gotowania, także potrzebowałam wielofunkcyjnego blendera, a nie tylko czegoś co zmieli mi miękkie owoce i warzywa. Ja mam blender ronic zyle manual o mocy 1500 W i to demon rozdrabniania ;) lód, orzechy, mieli co chcesz :)