Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaasiiieeekkkkkkkkk

leki antydepresyjne a skutecznosc tabletek

Polecane posty

czy leki antydepresyjne maja wplyw na skutecznosc tabletek?? nie dostalam okresu w przerwie 7 dniowej i nie wiem co o tym myslec? pomozcie

Gość masz depreche
i chce ci sie seksu?

Gość *do autorki*
lepiej zabezpieczać się dodatkowo gumką...

chce mi sie a depresja z innego powodu..

moja przyjaciolka w ten sposb zrobila sobie dzidziusia... lekarz gin. nie poinformowal jej o interakcjach z innymi lekami...Srodki antydepresyjne zawieraja jakis skladnik nie pamietam dokladnie jaki.w kazdym razie ten skladnik oslabia lub calkowicie eliminuje tabl.antykoncepcyjne

o ranyyy,no ale pocieszam sie ze facet nie zawsze konczyl we mnie

To zależy od leku. Nie wszystkie leki mają taki sam skład (w zasadzie - mają skrajnie różny!).Jakie to tabletki?

w wielu takich lekach jest wyciąg z dziurawca,niektore leki wlasnie na tym wyciagu bazuja...a ten wyciag nawet w malych ilosciach bardzo obniza dzialanie tabbletek...dzwonilam do przyjaciolki, ktora ma dzidzie po antydepresantach

Mówisz o ZIOŁOWYCH lekach które tylko z nazwy są antydepresyjne. Natomiast cała masa tabletek antydepresyjnych, dostępnych na receptę - nie ma w swoim składzie dziurawa.

jezu....Nie chodzi tylko o dziurawiec.Ja podalam przyklad mojej kumpeli...Mnie moj lekarz poinformowal o interakcjach i wiem ze stosujac antydepresanty nalezy sie zabezpieczac gumka...Wszytkie antydepresanty...

cital i to nie jest ziolowe

cital to tabletki antykoncepcyjne, a jakie biertzesz antydepresanty...Jezu...normalnie to forum jest nadzwyczajne...tabletki antykoncepcyjne ziolowe....Super

antykoncepcyjne biore yasminelle a cital to te drugie

Gość *do autorki*
love tito--->nie wszystkie tabletki antydepresyjne obniżają działanie tabletek anty....

aaaaasiiieeekkkkkkkkk w przypadku Citalu można by było bardziej obawiać się złego wchłaniania, tj Cital może wpłynąć na pracę układu pokarmowego. Na ulotkach nie musi być jednoznacznie wspomniane że należy zachować ostrożność przy stosowaniu leków atykoncepcyjnych ale przy informacji o możliwych zaburzeniach układu trawiennego - należy mieć na uwadze możliwość obniżenia skuteczności.Wykonaj test ciążowy.

Gość *do autorki*
love tito---> trochę milsza też byś mogła być...autorka wyraźnie napisała jakie leki antydepresyjne bierze...a ty naucz się czytać..

kurcze..teraz zaluje ze nie zapytalam lekarza ale wtedy bylam tak podlamana czyms innym ze nie pomyslalam o tym,ok wykonam test..

Brak krwawienia może być spowodowany złym stanem psychicznym. Test jest w zasadzie formalnością, żebyś się dalej nie stresowała, bo jakby nie patrzeć - ryzyko istnieje, ale znów nie jest na tyle duże, by się teraz stresować.

ok,dzieki

Gość Diana28
W żadnej ulotce nie jest napisane aby leki antydepresyjne obnizały skutecznośc. Mój lekarz tez to potwierdza. Ja biorejuż 3 lata tabletki antydepresyjne i antykoncepcyjne i jest OK!!!

Gość starlla37
Witam!!! Od pół roku biorę antydepresant "citl". Chciałabym się dowiedzieć jak bardzo obniża skuteczność środków antykonepcyjnych "Harmonett" Ponieważ chciałabym go ponownie zażywać. Czy harmonett jest skuteczne czy raczej inna metoda byłaby tu na miejscu np plasty antykoncepcyjne?