Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie was ....

luteina raz jeszcze!!!!!

Polecane posty

Gość pytam sie was ....

Witam Ginekolog przepisal mi luteine, mam ja brac od 16dc przy 37 dniowych cyklach. Podobno latwiej zajde w ciaze. Czy komus sie udalo?? Czy luteina nie zahamuje mi owulacji?? Szukalam w google, ale ile tematow tyle roznych odpowiedzi...!!

Gość tak sobie pisze
no niezupełnie tak. Wcale nie "łatwiej zajdziesz w ciąze" tylko jesli juz ci sie uda w nią zajsc to dziecki luteinie zmniejszy sie ryzyko poronienia. Luteina przepisywana jest na podtrzymanie ciazy. ( lub wywolanie miesiaczki ale to juz inna bajka).

Gość pytam sie was ....
wiem, ze jest na wywolanie miesiaczki, ale ja mam ja brac aby cykle byly krotsze!!!???? Moj ginekolog powiedzial mi, ze jak biore luteine i sie nie zabezpieczam, a nie chce dziecka(choc ja akurat chce) to musze szczegolnie uwazac, bo latwiej jest zajsc w ciaze??!! Jak to naprawde jest??!!

Gość annie83
Luteina wspomaga 2 faze cyklu i faktycznie moze ci pomoc zajsc w ciaze, z tego co sie naczytalam :) podtrzymuje tez ciaze jesli jest i wywola okres, jesli jej nie ma. ma szerokie dzialania!

Gość jhgggg
ja tez biore od 16 dc. Może nie tyle ma pomoc zajsc w ciaze, co pomoc ja donosic. Przy niej mam 30 dniowe cykle, regularne.

Dziewczyny maja racje. Luteina to progesteron wspomagajacy zagniezdzenie jajeczka w macicy... :) Jak sie ma niedobor progesteronu, to nawet jak dojdzie do zaplodnienia, to bez niego jajeczko sie nie zagniezdzi i dojdzie do poronienia - a kobieta moze nawet o tym nie wiedziec. mnie lekarz zapisal luteine i bralam codziennie po 2 tabletki przez I trymestr.

Gość taka jedna pytającaaa
Ja mam brac luteinę, biorę od piątku i mam brać do wtorku, potem czekać na miesiączkę, jestem w 53 dc i nie mam jeszcze @ stą ta luteina. Chciałabym też zajść w ciążę, liczę, że to jakoś mi pomoże, teraz mam tak, że mi pęcherzyk podobno nie pękł, z usg to wyczytał. Potem mam brać jeszcze przez 2 cykle ale skąd mam wiedzieć kiedy zacząć to brać? W którym dniu?