Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naciejanka

Yasmin - pytanie

Polecane posty

Gość Naciejanka

jeśli wzięłam tabletkę podpisaną niedziela z góry opakowania, jeśli miałam wziąć z dołu(wiecie, chodzi o kolejność tabletek) to co wtedy? trzeba brać po kolei, czy to oznaczenie to tak sobie..?

nie ma znaczenia, tylko 1 dziennie - on mają wszystkie taką samą dawkę:-)

Gość andziaaaa
hej dziewczyny! brałam novynette przez 2,5 roku bez przerwy. skuteczność anty 100%. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Po 2,5 roku zmieniłam lekarza(przeprowadziłam się do innego miasta) i kazał zrobić 3 miesięczną przerwę( TWIERDZIŁ, ŻE TAK NALEŻY ROBIĆ CO ! 1,5 roku!!!) i 2 miesiączki normalnie-lekko nieregularnie a 3 brak - powód zaburzenia pracy tarczycy . O dziwo lekarz stwierdził, że tabletki maskują problemy zdrowotne, np chorą tarczycę... jeśli kiedyś miałyście(przed novynette) dłuższe cykle bardziej obfite...TO RÓBCIE TĄ PRZERWĘ i SPRAWDZAJCIE PO 2 miesiącach tsh(lekarze często o tym zapomninają...a potem po kilku latach kończy się wtórnym brakiem miesiączek i brakiem owulacji). pozdrawiam PS. lekarz mówił, że każda dziewczyna powinna robić przerwę co około 1,5 roku na 3 miesiące...wtedy przysadka i tarczyca lepiej pracuje ,a i w przyszłości nie będzie problemów z zajściem...