Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemniesteyniewiem

Ile mniej wiecej kosztuje bilet do Stanow w obydwie strony?

Polecane posty

Gość niewiemniesteyniewiem
do mnie te pytanie? ( co do bagazu to jesli 2x23kg to by bylo swietnie) jutro sie dowiem dokladnie

Gość a jaaa
you're welcome ;) sprawdzaj jeszcze airfare.com , kayak.com , atiflights.com i amta.com

Gość a jaaa
tak sparwdzalam, ale travelpapa jednak troche taniej, cheaptickets tez czasem ma niezle oferty lece z DC do krakowa, pozniej katowice- DC zaplacilam dokladnie 630.94 $ lot 10 grudnia-27 grudnia

Gość kluska serowa
mozesz miec dwie walizki i sporo da sie tam upchac. ja mialam "niedowage walizek" ;) znaczy nawet do limitu nie doszlam. nie przesadz z iloscia ciuchow. nie ma po co brac rzeczy ktorych nie nosisz na codzien bo "moze jednak je zaloze" zreszta jak bedziesz robila tam zakupy to duzo rzeczy bedziesz nowych uzywac. a jak spowrotem nie bedziesz mogla pomiescic do walizek to wyslij paczke do polski. nie jest tak bardzo drogo (zalezy od wagi)

Gość mozna
Mozna jeszcze doplacic do nadbagazu $ 25 i wziac 32 kg, lub ok $100 za dodatkowa walizke. I cena jest dobra, bo lecisz przed "wyzem" swiatecznym. I ktos pisal o tanich liniach - nie ma zadnych tanich lini kursujacych na rejsach transatlantyckich. Mozna wziac tania linie do Londynu i z tamtad np British Airways do NY, ale w sumie wiaze sie to ze zmiana lotniska, przewozem bagazu i skorka nie warta za wyprawke. A do autorki topiku, mowisz na wakacje? Jak chcesz taniej kupic bilet sprobuj leciec przed koncem czerwca. W lipcu we wszystkich liniach jest koszmarnie drogo, to samo sie tyczy sierpnia.

Gość kluska serowa
dokladnie. wakacje to najdrozszy okres. na swieta tez drogo moja kuzynka miala leciec do Polski na Swieta, ale zdecydowala ze poleci 2 dni po bo cena o kilkaset dolarow nizsza jak juz leciec w wakacje albo na Swieta itd. to szukac promocji duzo wczesniej

Gość Cześśśśka
Jakie trzy miesiace? Ja na rozmowe z konsulem szlam dzien po telefonie do ambasady, a paszport z wiza przyszedl kurierem jakies 4 dni potem. Po co ci jedzenie do stanow??!! Tam jest wszystko teraz tanie i jedzenie tez nie odbiega cenami od polskiego. Moja dobra rada to bierz jak najmniej sie tylko da. Nakupisz tyle ciuchow ze bedziesz musiala paczki wysylac bo sie nie pomiescisz. Naprawde wezcie to do siebie. Wiem, bo bylam tam w te wakacje na ponad dwa miesiace.

Gość przeciez to zalezy do jakiego
miasta , jaka linia, na kiedy i ile wczesniej kupowane. Wstukaj w googke tanie przeloty. Bedziesz miala kupe do wyboru. Najtaniej na ogol poza sezonem do NYorku. Ale np do Houston czy LAngeles duzo drozej

Gość jagooo
sraka ptaka mozesz miec 2x23 kg

Gość nie porycz się
wejdź na stronę ambasady US i przeczytaj

Gość elegancjafrancjatakazpolski
ja tez sie wybieram a jaka ta strona www ? bo nie znam

Gość nie porycz sie
ja tez nie

Gość a jaaa
sraka ptaka- wize wydaje konsulat usa tylko i wylacznie wiec trzeba tam najpierw zadzwonic sie umowic, wypelnic dokumenty, zaplacic i isc tam. Jak przynaja wize to masz ja w domu do tygodnia. nie nie mozesz miec bagazu 46 kg chyba ze chcesz doplacac 2 razy po 23 kg to jest duzo jedziesz na turystyczna czy na work and travel

Gość nie porycz się
wszystko pisze na stronie ambasady US, na 4 m-ce? i tak wszystko zależy od tego na ile wbiją ci tak zwana wize wjazdowa na airport US

to czy dostaniesz wize czy nie wiesz juz w momencie rozmowy z konsulem...potem tylko czekasz na paszport z wiza a jesli odmowiono ci wizy paszport dostajesz od razu...wiesz jakie sa warunki dostania turystycznej??nie lepiej byloby Ci sie zalapac na work and travel?tez moze trwac 4-5 miesiecy a wize masz w kieszeni na 99%

ale jest jeszcze cos...to ze masz wize nie znaczy ze wpuszcza cie na terytorium stanow...o tym decyduje urzednik na lotnisku przy odprawie...na lotnisku amerykanskim...

Gość japonka_OOO
Najkorzystej: LOT - Warszawa-Chicago; + ew. lot docelowy . Ja latam tak i place srednio ok. $900

Boże sprawdź w biurze podróży, nie wiem w kasach lotu i nie śmieć... :O Ludzie przez to kafe są coraz mniej samodzielni.

Gość do niekochanej bijou18
a po co jest to kafe miedzy innymi? po co twoj post tu w ogole?nie pasuje to nie czytac i tym bardziej nie dopowiadaj,do lekcji ! odezwala sie samodzielna

Gość a jaaa
a w jakim celu jedziesz? masz tam kogos? zeby dostac wize musisz udowodnic silne zwiazki z Polska. W amerykanskiej ustawie jest zapis ze kazdy jest traktowany jako imigrant, poki nie udowodni ze nie jest. Na work and travel mozesz jechac tylko jesli jestes studentka i jestes po pierwszym roku studiow. Niestety jechanie na worka wiaze sie z kosztami ok. 1500- 2000 $ razem z biletem, ale jak bedziesz miec dobra prace to sie zwroci I tak jak juz ktos napisal wiza nie gwarantuje ze Cie wpuszcza na teraz USA. Wlasciwie to wize dostajesz od imigracyjnych na lotnisku, konsulat wydaje promese wizowa.

no z kolei starajac sie o turystyczna musisz udowodnic w konsulacie ze nasz do czego wracac...albo ze masz cos w polsce, np dom, mieszkanie, stala dobrze platna prace...inaczej kiepsko... mozesz tez jechac na wize H2B, nie musisz byc studentka i ten program moze trwac nawet do roku...ale to tez kosztuje

Gość trenelle
Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie http://www.jetradar.pl/?marker=15048 U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.