Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nogi - pomocy

Puchnące nogi!

Polecane posty

Gość nogi - pomocy

Od wczoraj zauwazylam,ze strasznie puchna mi nogi. Do tego odczuwam bol z prawej str pod mostkiem. Obudzilam sie strasznie zmeczona..co sie dzieje?

Gość nogi - pomocy
Dziewczyny - pomozcie. Dodam,ze ostatnio przytylam pare kilo (zupelnie nie wiem dlaczego bo cwicze - a ciaza raczej nie wchodzi w gre bo sie zabezpieczamy).. Dzis czuje sie naprawde kiepsko..:(

Gość bolące nogi
z nogami z tym,że mnie nogi bardzo bolą. Co do tego bólu za mostkiem i przytycie to czytałam gdzies,że takie objawy moga wskazywać na problemy z woreczkiem żółciowym.Nie wiem co jest w tym prawdy ale ja mam mnóstwo zlogów w woreczku żołciowym i od dłuższego czasu czuję się fatalnie.Mam bardzo dziwne uczucie jakby coś działo z moją głową,już sama nie wiem do jakiego lekarza mam isc,bo moja rodzinna traktuje mnie lekcewaząco...... Boję się,ze moge mieć zakrzepicę.......

Gość bolące nogi
Ciekawe,że nikogo na topiku nie bola nogi i nie ouchną,....pozazdrościć...

Gość nogi - pomocy
Dokladnie! Nogi to nie jedyny problem. Moze serio cos mi sie wali od srodka??:/

Gość Zatrzymanie płynów
Pij KOMBUCZĘ: "Kilka osób potwierdziło, że kombucza może pomóc w przypadku zatrzymania płynów w organizmie. Mężczyzna (87 lat) musiał chodzić do lekarza co najmniej dwa razy w tygodniu, aby ten usunął mu wodę z kolan. Poprzez picie herbaty z pokrzywy uniknął stosowania innych leków przez ostatnie osiem lat. Stąd też sugerowałbym fermentowanie kombuczy z pokrzywą, co da lepsze rezultaty. Kobieta w wieku pięćdziesięciu lat, która cierpiała na puchnięcie kostek, zauważyła, że po dwóch miesiącach picia kombuczy i całym dniu pracy jej kostki nie puchły ani nie sprawiały już bólu." To kawałek z książki KOMBUCZA - CUDOWNY GRZYB. Ja piję kombuczę od 3 miesięcy i przestały boleć mnie stawy (lekarka dawała mi już skierowanie na rehabilitację bo artretyzmu nie można wyleczyć).

Powodów puchnących nóg jest wiele.......Od zaburzenia krążenia (serce)krwi, przepływu krwi w żyłach głębokich (nogi), po sprawy z nerkami.Naprawde sporo:o Wybierz sie raczej do lekarza - trudno jest cokolwiek doradzić dlaczego tak sie dzieje:o Może i źle dobrane tabl.antykonc. - wiele mają współnego z żyłami!!!!

Gość MACIEJ M
Ogranicz kawy do minimum, kup sobie magnezium 500mg i bierz 3x dziennie. Po 2 tygodniach będzie lepiej , a po miesiącu wszystko powinno zniknąć. Nasza dieta ma mało magnezu i pijemy za dużo kaw, które ten cenny pierwiastek wymywa(przed wchłonieciem go oddajemy z moczem).

Gość racja-
po magnezie jak ręka odjął, piłam "Aspargin" czyli magnez z potasem,już po 2 dniach minęło :)

Nogi, szczegolnie stopy i kostki moga puchnac nie tylko od nerek, zlego krazenia. W zeszlym roku mialam przez cale lato stopy jak spasiony niemowlak a kostki jak u slonia. Martwilam sie ze to cos z krazeniem, nerkami (obie rzeczy w miare mozliwe bo jestem koszmarnym niskocisnieniowcem i mam problem nie tyle z nerkami ile z pecherzem (IC). W zimie wpadl mi w reke artykul o problemach z watroba. I omalo co bym go nie zlekcewazyla ale spojrzalam na objawy i ... okazalo sie ze jednym z objawow jest puchniecie nog. Zrobilam badania prob watrobowych, nie byly koszmarne, ot ciut ponad czy na granicy norm. Postanowilam zastosowac leki odtruwajace i regenerujace watrobe. Tego lata mimo upalow stopki jak u nastolatki. A watrobe nadwyrezylam walczac z pasozytami. Silne leki zima 2009. A wiec pomyslcie o niestandardowych powodach