Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunek

zaparcia u niemowlaka-pomocy!

Polecane posty

co na zaparcia dla 6tyg dzidziusia? herbatka rumiankowa, koperkowa nie pomoagaja:( nie chce dawac czopkow, poradzcie cos

Gość imprezkaaaa
a walsnie ze spróbój pół malego czopka glicerynowego.Tylko najpierw krem :)

jezeli nic innego nie pomaga,ani masaże ani gimnastyka nóżek to tylko czopek.Nie pozwól mu sie męczyć zbyt długo.

Ja też bym dała czopka glicerynowego. One nie są groźne dla dzieci, a pomagają bardzo. Po co ma się dzidziuś męczyć

dalam kawaleczek czopka po 2,5dnia, ale nie chce jej tak uczyc, je bebilon i pije herbatki hipp- nawet 120ml dziennie i nie wiem czemu nie robi kupki codziennie?

Pewnie,że cząste wkładanie termometru lub czopka może spowodowac,że maluch tylko w taki sposób bedzie się załatwiał,ale jeżeli robi sie to sporadycznie to niczym nie grozi.jeżeli jednak często ma zaparcia to może powinnaś zmienic mleko?porozmawiaj z lekarzem.

Jeśli nic nie pomaga to warto spróbować syropku Debridat-jest na receptę, lub Lactulosum, ale po wcześniejszym skonsultowaniu się z lekarzem oczywiście. A masujesz brzuszek i zginasz nóżki??

Jak dziecko jest karmione -pokarmem sztucznym czy Twoim i jeśli sztycznym to jakim? Jak wygląda oddany stolec - chodzi mi o konsystencję? czy dziecko jest niespokojne, boli go brzuszek, ma kolki? Jak przybiera na wadze?

pomaga tez dodanie do butelki wody o wiekszej zawartosci magnezu, mam oczywiscie na mysli mineralna, tak 1/4 calej objetosci wody jaka dajesz, tylko nie wiem czy w Polsce mozna taka dostac, poza tym jesli twojego malucha nie boli brzuszek i zachowuje sie normalnie to moze taka jego uroda, ze nie robi kupek codziennie? niektore dzieci tak maja na mieszankach; moja Zosia robi kupki co 2gi czasem 3ci dzien odkad jest na butelce i nie ma zaparcia, kupki sa normalne