Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szatynka111

Jaki wózeczek? Proszę o opinie..

Polecane posty

Niedługo rodzę .oczywiscie jak większość rodziców oczekujących na dziecko zaczęłam się już rozglądać za wózeczkiem ale musze przyznać ze mam zamęt w głowie tyle tego jest i ta rozbieżność cenowa jeszcze do tego.... Proszę o opinie na temat wózeczków , co wedłóg was warto kupić ,jaki wózek polecacie ???

ja chyba kupie bebe car, ale jeszcze sie zastanawiam. jak nie to chicco

Wez pod uwagę porę roku jeśli zima to duża,ciepła i głęboka gondola jest ważna. Dużo wózków np. Mutsy ma malutkie gondolki przy dużym dziecku po pół roku musisz już mieć spacerówkę bo dziecko się nie mieści. Radzę więcej wydać na spacerówkę bo dłużej służy-ja mam spacer. Mutsy ok 3000 z bajerami różnymi ale nie polecam szybko się niszczy. Swietne ma tylko koła duże i pomowane wygodnie jezdzi sie po dziurawych chodnikach i polnych drogach,lesie. Jeśliw twojej miejscowośći nie ma chodników z polbruku to odradzam małe plastikowe kółeczka.

Gość napisze tez
ale polroczne dzieci juz sie wozi w spacerówce!

ja polecam wozek JEDO BARTATINA CLASSIC komple 3 w 1 kosztuje ok 1150zl duza gondola (jedna z najwiekszych na rynku) fotelik samochodwoymontowany na stelazu no i ogolnie bryka na kazdy teren :)

a do napisze tez - w spacerowce wozi sie dzieci ktore SAME siadaja i siedza stabilnie. synek konczy zaraz pol roku ale do spacerowki bym go nie wsadzila i ciesze zsie ze mam duza gondole to moze jakos do polowy lutego chociaz przejezdzimy ps. dodam ze gondola ma regulowany zaglowek wiec ciut starsze dziecko moze podziwiac swiat :)

Nie zgadzam się, nie trzeba tego robić. Zauważyłam, że dużo matek wozi dzieci dłużej gdy mają obszerne gondole. Tak jest np. zimą. Gdy w zimnym listopadzie dziecko skończy 6 miesięcy to nie przesadzisz go odrazu do spacerówki tylko wozisz jak naj dłużej w cieplutkiej gondoli.Przynajmniej do pocz. wiosny. Tyle z moich obserwacji. Na wózek głęboki nie opłaca się wydawać dużo pieniążków ze wzgl. na krótki czas użytkowania.

Ja tez tak myslalam ale uslyszalam od 2 lekarzy w tym jeden to neurolog ze po 6 miesiacu dziecko mozna sadzac i spacerówka jest jak najbardziej ok. Nie wyobrazam sobie wozic mojej córki w gondoli. Wczoraj chcialam ja na chwilke polozyc i to co wyprawia to jej odrazu jest na brzuchu. chiwla nieuwagi i by wyskoczyla. ale zgadzam sie ze gleboki wozek posluzy krocej niz spacerowy i warto kupic spacerówke rozkladana na plaska to bardzo wygodne dla dziecka jak zasnie!

Aneczka1979 - ja tez mam jedo bartatine classic - mały jeździł w gondoli ponad 5 miesięcy, później musialam przesiąść się na spacerówkę, bo był za duży do gondolki, ale mój szkrab wogóle jest długaśny, jak się urodził miał 60 cm i 4 kg ;) Ogólnie wózek jest super, bardzo łatwo się składa, tylko jest ciut cieżkawy - tzn. wogóle zalicza się do klasy wózków lżejszych, ale ja nie mam windy w bloku a mieszkam na 4p. :( więc dla mnie każdy byłby za ciężki ;) A wózeczek jest bardzo ładny, bez jakichś nowoczesnych udziwnień, ma pojemną torbę, do spacerówki można dokupić parasolkę, pokrowiec i takie tam inne akcesoria. A dodam, że i cena jest przystępna...

A spacerówka w jedo rozkłada się do pozycji leżącej i jakw ychodze z małym na spacer a jest śpiący to rozkładam i jest po kłopocie. W zestawie jest pokrowiec na nóżki więc jest spoko. Ogólenie spacerówka jest porządnie obudowana, więc jestem spokojna, bo wiem, że mu tam wcale nie wieje... acha... i w spacerówce są pasy ;) to tyle

Tak. np Mutsy jest jedną z nielicznych którą rozłożysz na płasko. Jednak na okres zimowy najlepsza jest obszerna gondola i ewent.Poduszeczka za pleckami dzidzi. Tak radzą: moja Pani dr. Pediatra, i pani dr. która jest lekarzem rodzinnym. Zresztą matka sama czuje i wie czy w bardzo zimnym miesiącu przekładać dziecko do spacerówki.

Ewka no moj jest wczesniakiem i urodzil sie 49cm takze teraz majac prawie pol roku ma dopiero 73cm :) jesli idzie o wage to nasza wersja gleboka wazy 11kg - wybralismy kola piankowe czyli 3.5kg lzejsze niz pompowane :) moj maly od ok 1.5 miesiaca nie jezdzi juz na plasko tylko na 1 lub 2 haczyku ma oparcie podniesione. no i spacerowka tez rozkalda sie na plasko :)

dzięki za opinie.Aneczko widziałam chyba już ten wózeczek który polecasz ale nie na zywo tylko w necie...czy spacerówka jest wysoka w tym modeu? wpadł mi w oko jeszcze coneko wózek v3 z fotelikiem samochodowym ii Trito 3 w 1 ....czy ktoś już maiłtaki wozeczek i moze coś o nim powiedzieć?

szatynko tak spacerowka jest z wysokich takze dziecko nie siedzi na wysoklosci rur wydechowych ani nie ma obawy ze przejezdzajacy samochod nachlapie ci do wozka... o coneco czytalam duzo niepochlebnych opinii na forum gazeta.pl dziewcyzny wypowiadaly sie tam ze to chinszczyzna chociaz na moim teamcie jest jedna czy nawet dwie zadowolone uzytkowniczki :) tutaj mozesz wiecej o wozkach znalezc: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

no bartatina ma akurat duza spacerowke. taka tradycyjna a nie kubelkowata... Wymiary gondoli: 35cm x 80cm wymiary spacerowki dl oparcia 50 cm dl siedziska 24 cm szer spacerowki 34 cm

Co wózek to opinia,zalezy od kieszenie.Ja mam bebeconfort na stelarzu tropchy,mała DAWNO NIE JEZDZI W GONDOLI A W SPACERóWCE JEST JEJ OK.mAM DO KOMPLETY SPIWóR DO SIEDZISKA SPACEROWEGO I BARDZO ZABUDOWANA BUDKE I JESTE NAPRAWDE OK.KOłA PIANKOWE,SPORE WIEC NIE TELEPIE.Jest 3 funkcyjny,ale drogi.

bardzo duzo zalezy od budzetu... sa osoby ktore nie moga sobie pozwolic na nic powyzej 700zl a sa takie ktore i 3tys moga wydac.. ja uwazam ze bartatina podobnie jak roan (tu wg nie wada jest kosz druciany) jest swietnym wozkiem w swojej klasie cenowej czyli na kieszen przecietnie zarabiajacej rodziny

ok,bartatina nie jest zła,ale dla mnie brak skretnych kółek to jedna duzy minus.14kg plus dziecko......nie zbyt wygodne skrecanie

Gość co za pomylka
czemu jest taka glupia nazwa gondola? nie ma jakiejs innej?gondole kojarza mi sie z wenecja ,jak jeszcze mozna to nazwac?

a ja przy corce mialam chicco ze skretnymi (ale nie calym przodem skretnym jak w mutsy tylk oz kolkami) i dla mnie to bylo przeklenstow przy podjezdzaniu na chodnik bo trzeba je bylo blokowac... poza tym jak na 11kg wozek to radze sobie bez problemu i ja i moja 5letnia cora :)

Dla mnie ta skrętna oś w Mutsy jest świetna-wózek płynie a nie jedzie. Chociaż wymaga wprawy na początku. Jednak Mutsy nie polecam, bo szybko się niszczy i to widać po tym wózku. Pozdrawiam wszystkie Kochane Mamusie!!! :-)

No dokladnie, ja nie chciala wózka ze skretnymi kolami, bo widziałam jak męczyła sie moja koleżanka - podczas spaceru po lesie wózek jeździł jej na wszystkie strony tylko nie do przodu, bo a to liść sie wkręcił w koło albo jakaś gałązka. Podjeżdżać na chodni tez było jej nie wygodnie, bo kółka przy podniesieniu się obracały i wózek uciekał... więc - radze przemysleć, popróbować w sklepie. Mnie brak skretnych kółek nie przeszkadza, podjeżdżam na chodniki bez problemu, skręcam wózkiem jak chcę i kiedy chcę - nie jest to dla mnie wysiłek - przecież nie musze podnosić całego wózka żeby skręcić ;) ... a co do kasy to prawda, jedo jest na kieszeń przeciętnie zarabiającej rodziny, tak się zastanawiam czy gdybym mogła wydać na to więcej to kupiłabym coś z wyższej półki, nie wiem szczerze mówiąc...

właściwie stac mnie na droższy wózek ale jakoś rozsądek powstrzymuje mnie przed wydaniem zbyt dużej kwoty ,może dlatego ze pozostała dwójka moich starszych dzieci zostala wychowana w dużo tańszych wózeczkachale co prawda wtedy nie było nas stać na wygorowane ceny .Powiem szczeze ze jestem troszkę zaszokowana że wózek może np kosztować 3000, od razu mi się nasówa myśl \" co on takiego w sobie ma\"...