Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda 40

chcę pierwszego dziecka po 40

Polecane posty

Refleksja: jakbym urodziła dziecko w 18 roku życia to może teraz miałabym taką sympatyczną córcie-koleżankę 22letnią jak TY ... Ale to se ne wrati. Żyjmy przyszłością. Ojej! niedługo byś mnie babcią zrobiła ... :-D

Mary07, koniecznie pozdrów mamę. Robinhood napisz jak było w weekend - chyba nie uda nam się spotkać jednocześnie dzisiaj. 🌼

ok pozdrowie :) mimo ze odczuwam, ze jestem jej pierwszym dzieckiem - wpadka... ale teraz ją podziwiam... znowu male bachorki a jeszcze tylko ona pracuje tata zajmuje sie Stasiem - bratem

witaj mloda 40 :) Jak moj nick wskazuje mam 41 lat i jestem w 6 miesiacu ciazy. Wprawdzie nie jest to moja pierwsza ciaza, a trzecia, ale wlasciwie czuje sie jakbym pierwszy raz oczekiwala na dziecko. Moje corki to juz dorosle panny: 21 i 18 lat, a teraz prawdopodobnie ma byc synek :) Ta ciaza jest bardziej swiadoma, robie wiele rzeczy rozsadniej i podchodze calkiem inaczej, spokojniej, radosniej............ W dziale ciaza.................jest topik dla mam po 40 roku zycia, zaprawszam Cie tam, mysle, ze wiele bys sie tam dowiedziala i wymienila ze swoimi obawami z nami, mlodymi 40-tkami ;) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3517458 ........wejdz w ten link i powodzenia w staraniach :)

Bardzo dziękuję ❤️ to może być cenny link, napewno przeczytam w całości w wolnej chwili Tu na razie spotkanie dla tych co jeszcze nie zaszły, takie bardziej psychiczne wspomożenie. Ale dołączymy do Was, dołączymy ...

Gość upupupupupbcxz
mieszkam w uk od 15 lat i moj wujek pracuje jako lekarz i wg statystyk tam kobiety rodza kolo 33 wzwyz taka statystyka tylko w Polsce taki ciemnogrod panuje ze do 24 roku zycia trzeba miec meza i dziecko ja zawsze mowilam, ze Polska to taki zascianek europy :) moja ciocia z Polski zaszla w ciaze w wieku 39 lat i cala rodzina kazala jej usunac, a bo chore a bo to a bo tamto...co prawda byla w innej sytuacji niz autorka topiku bo bylo to jej 3 dziecko i nieplanowane, ale chcialam tylko powiedziec jacy ludzie sa chorzy...a teraz jej corka ma 3 latka i jedyne co moge powiedziec o cioci to to, ze odmlodniala. ciaza jak wiadomo to hormony rowniez i jakos mlodziej wyglada... trzymam kciuki i bede zagladala na topik :D

serdecznie witam mloda40 i wszystkie pozostale przychylne dojrzalemu macierzynstwu osoby! Dobrze, ze jestescie...

Gość wswswswswsw
witaj Mloda i nie tylko..jak samopoczucie i staranka?mam nadzieje ze wszystko ok..wiesz..w sumie nie znam Cie a jakos tak polubilam Cie..milego dnia:)

Też tu bedę zaglądać. Może znajdzie się nas więcej. Przepraszam za nieobecność, ale komputer mi padł i trzeba go było \"podnosić\" :-) Przyszłe pierwiastki po 40 zgłaszajcie się nadal robimy topik. Ja nie obiecuję, że tu będę tak codziennie. Ale podnoście topik to się znajdziemy. -wswswswswsw- też mam do Ciebie sentyment. Zaglądaj tu. :-) :-) Uśmiechy dla wszystkich życzliwych :-) :-)

witam! jade jutro na klinike na przygotowanie do 2 proby iui, trzymajcie za mnie kciuki, prosze...

TRZYMAM KCIUKI. Ja na razie jeszcze \"tradycyjnym\" sposobem próbuję. Czekam na Ciebie i podnoszę topik, może będzie nas więcej.

Gość pooooooooodnoszę
?

Gość wswswswswsw
witam i pozdrawiam w tak zimny ,deszczowy wieczor?jak dziewczynki Wasze zdrowko i samopoczucie..no i oczywiscie staranka?mam nadzieje ze wszystko ok?

Gość zoskaa
Mloda 40 -fajnie czytac ze sa takie babki :) Mi za dwa miesiace stuknie 34 i chce sie "zabrac" za dziecko gdzies za dwa lata /do tego jestem nascie lat po slubie hahahaha/. Moje dwie przyjaciolki urodzily w tym roku dzieci -jedna 41 lat ,druga 39 lat. Przechodzily ciaze wspaniale -psychicznie i fizycznie . Porod ksiazkowo ,dzieci zdrowe i piekne . Mamy wygladaja super po ciazach .Oczywiscie czasami wiek odbiera szanse zajscia w ciaze ale bez przesady . Jesli jest sie zdrowym fizycznie i psychicznie to co stoi na przeszkodzie ? Chyba tylko gadanie glupich bab /moherowych bereciar/ -"kocham" jak nazywaja 25 latki bez meza starymi pannami , 40 latki "babciami" . A wybitnie lubie jak ktos mowi "nie masz dzieci a kto ci na starosc herbate poda" . To dzieci sie ma do podawania herbaty ? A gdzie gwarancja ze nawet jak sie dzieci to podadza ta herbate ? Ale dobrze ,ze mieszkam w Stanach ,gdzie rodzenie kolo 40 nikogo nie bulwersuje. Kazdy ma swoje sprawy i malo go obchodzi czy sasiad ma dzieci ,czy sypia z zona czy z kochankiem. Takze zycze ci mloda 40 wszystkiego najlepszego ,bedziesz wspaniala matka -bo swiadoma.

Zoskaa, bardzo dziękuję. Dzięki takim osobom jak Ty m.in. ten topik nie zamiera. Mam nadzieję cały czas, że zgromadzi się tu więcej takich jak ja i Robinhood. ZAPRASZAMY.🖐️ Robinhood kiedy wrócisz, opowiedz, proszę jak to jest. Bo w kwestii iui jestem zielona. Oczywiście poczytam sobie teorii, ale dobrze posłuchać kogoś co ma własne doświadczenia. Na razie liczę na \"tradycyjną\" metodę. Zechciałabyś opowiedzieć jak to było, gdy doszłaś do wniosku, że \"tradycja\" nie wystarczy? Myślę o Tobie. 🌼

Witaj Mloda 40 jakos mijamy sie tutaj ale dobre i to. Nie pisalam wczesniej, ze podziwiam kobiety w Polsce, decydujace sie na dziecko gdy wiekszosc kolezanek w naszym wieku juz zaczyna myslec o wnukach... Czasem mysle, ze moja sytuacja jest latwiejsza poniewaz mieszkam w Holandii i tutaj niespecjalnie odbiegam od \'normy\'. Zycie tak mi sie ulozylo, ze 12 lat temu wyjechalam z Polski, malzenstwo - nie zdecydowalismy sie na dziecko, rozwod - musialam stanac na wlasnych nogach, studia (nadal trwaja) i praca. Moj partner (56) nie ma dzieci i uwaza, ze dla niego ten etep w zyciu juz przeminal (pisze to w wielkim skrocie). Oboje wiemy jak wazne jest dla mnie maciezynstwo i staramy sie tak ze soba zyc aby nie rezygnowac ze swoich potrzeb/marzen i nie wymagac/zmuszac drugiej strony do rezygnacji z jej wlasnych przekonan. Jedynym rozwiazaniem (na adopcje jestesmy za starzy) pozostal bank spermy. Staram sie wiec o zaplodnienie nasieniem dawcy, stad to iui. to nie byla prosta decyzja, jak rowniez nawet tutaj wcale nie jest latwo i musialam przejsc wiele rozmow z psychologiem zanim dopuszczono mnie do calego trajektu. Ja bede mama a moj partner mniej niz ojcem a wiecej niz wujkiem. Juz nie bede Cie dluzej zanudzac. Zabieg iui polega na wprowdzeniu przygotowanego nasienia bezposrednio do macicy w najbardziej optymalnym do zaplodnienia czasie. Mniej wiecej w polowie cyklu mam robione echo i widac ile i czy moje jajeczka dojrzewaja. Wtedy przy pomocy testow lh (poziom hormonu w moczu) okreslany jest moment owulacij. Teraz wlasnie od 3 dni robie testy i czekam. Sa coraz bardziej rozowe ale czekam na mocno czerwone, musle ze jeszcze jakies 3.4 dni... I wtedy w ciagu 24 godzin bede miala zabieg. Sam zabieg nie jest bolesny, cos tam czuje jakby podczas miesiaczki. Opieka i atmosfera jest wspaniala, maja do mnie wiele cierpliwosci. A ja mam nadzieje, ze szybko sie uda... Cieplo Cie pozdrawiam Mloda40.

Robinhood, dzięki, że napisałaś. 🌼 Jak bedę miała chwilę czasu to odpiszę. Teraz tylko podnoszę - MOŻE DOŁĄCZĄ DO NAS INNE 40ki, KTÓRE CHCĄ MIEĆ PIERWSZE DZIECKO. Muszę uciekać do zajęć, przepraszam.

Gość jawisto
Witam. Ciekawy temat poruszyła młoda 40. Każdy wiek kobiety jest odpowiedni żeby zostać mamą, zaznać macirzynstwa. Pochodzę z rodziny wielodzietnej jestem ostatnim dzieckiem z trzynastki pocich moich rodziców. Moja mama miała 45lat jak mnie urodziła. Tak, każdy wiek jest dobry, aby przekazać miłość dziecku, a dziecko tą miłość przekaże dalej. Wiem ża w tym wieku jest troszką trudniej żajść w ciążę. Jak jakaś kobieta będzie zainteresowana to mogę pomóc w zajściu w ciążę. Pozdrawiam.

niespodziewanie wczoraj wieczorem test wyszedl pozytywnie, popoludniu podchodze do 2-go iui. Mialam na dzisiaj inne plany i mam duzo do przeorganizowania, dam rade! Mloda 40 od kiedy sie starasz? Troche Ci zazdroszcze bo u mnie nie ma w tym zadnej romantyki. PS chyba nie jestesmy same w naszych marzeniach? Napisz mi prosze jak zareagowalo otoczenie, czy ono wie? Pozdrawiam cieplo z wietrznej dzisiaj Holandii.

Zapraszam wszystkie dziewczyny planujące dziecko po 40. Znowu nie mam czasu, przepraszam. Ale pamietam o tym topiku.

Agata123, znalazłaś nasz topik? Nie przejmuj się głupim gadaniem. Szwagierka moje koleżanki, wydała właśnie najstarszą córkę za mąż i sama urodziła dziecko. A córka jest w ciąży. Naprawdę nie moge teraz się rozpisywać, ale poczytaj sobie nasz topik. I odwiedzaj go.

Zaglądam jeszcze, żeby podnieść na noc, może ktoś znajdzie nasz topik. Szkoda mi tej Agaty123, pewnie nie wytrzymała i wyłączyła. Robinhood, gratuluje pozytywnego testu cieszę się z Tobą. Napewno dasz radę. ❤️ Jutro się zbiorę i napiszę więcej, obiecuję. Dobranoc.

Gość agata123
oczywiście że was znalazłam i cieszę się ogromnie!!!!!dwoje własnych dzieci urodziłam po 30-ce mam 40 lat i czuję jak budzi się we mnie na nowo mama.....moja mama urodziła mnie po40 -ce i wiele znam przypadków że dzieci urodzone w tym wieku są zdrowe i jeszcze bardzo często są wyjątkowo uzdolnione.Mój ginekolog powiedział zzże nie ma żadnych przeszkód jest to normalny wiek!!!!!Mama41!!!!podzielam z tobą zdanie że chyba w tym wieku inaczej trochę przeżywa się macierzyństwo z racji doświadczenia dojrzałości a może większej miłości u małżonków pozdrawiam

Gość moja mamaaaa
urodzila siostre kolo 40-tki i na poczatki owszem odmlodniala ale teraz siostra ma 8 lat i mama nie ma sily sie juz uzerac z malym dzieckiem...

Gość a b c rodziny
Ale Ty jako dobra córka i starsza siostra napewno jej pomagasz ...