Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda 40

chcę pierwszego dziecka po 40

Polecane posty

Gość młoda 40

czy są tu podobne do mnie?

wiesz co planujesz? po 40-stce jest większe ryzyko. 40-letnia pierwiastka to nie lada wyzwanie dla połozników. Lepiej postaraj sie prędzej o pierwszego bobasa. Poza tym w wieku 40 lat nie ma się juz takich chęci do nocnego wstawania, opiekowania się maluszkiem, itp. Mam dzieci w wieku 27,29 i 33 lata. 33 letnia córka miała 1 dziecko w wieku 28 lat, i sama przyznaje, że już jej się wielu rzeczy nie chce. Zastanów się. Czasu nie cofniesz. pozdrawiam 🖐️ 🌼

Gość młoda 40
Dziękuję za pocieszenie. Przeczytaj mój pseudonim ... Właśnie o to chodzi,że czasu nie cofne. Szukam podobnych do mnie jak napisałam, a matek z dorosłymi dziećmi.

Gość młoda 40
A NIE matek z wnukami. Chybe, że takich co robiły dzieci po 40.

Gość jesteś
nieodpowiedzialna egoistką!

Gość młoda 40
Dziękuję, jak to miło spotkać taką osobę jak Ty

Gość młoda 40
To było odkrywcze...

Gość ooIga
to co tu robisz? zmykaj sie starać, bo czasu coraz mniej... :D Znam babeczkę z dwójką dzieci - pierwsze w wieku 39, drugie 40. Oba dzieciaczki zdrowe i wszystko ok, więc masz szanse :)

Gość młoda 40
Dzięki Oolga. Miałam nadzieję, że spotkam tu jakąś podobną. Bo Mój teraz w pracy :-(

Gość młoda 40
Oolga, ja znam taką co pierwsze 41, drugie 43. Zdrowe! :-) To pociech, że jest takich więcej. Może się jeszcze odezwą.

Gość hm............................
noo, to super - jak bedziesz miala 55lat, twoje dziecko bedzie mialo 15.. Nie boisz sie ze zostanie samo a ciebie moze zabraknac? egoistyczne, popieram:o

Gość wswswswswsw
ja tak samo,a ile masz lat?skad taka decyzja?

Gość młoda 40
'wswswswsw' mam niestety 40. Po prostu późno spotkałam tego, z którym chcę dziecka. Zawsze uważałam, że to byłby egoizm dziecko z byle kim i wychowanie go bez ojca. Tak się zdarzył, że dopiero teraz znalazlam "ojca" dla mojego dziecka. Ty też jesteś taka stara? ;-)

Gość wswswswswsw
ja mam 30,ale nie sadze bys byla stara...moja mama urodzila mnie majac 42 lata i mam sie dobrze:) nie czuje jeszcze instynktu macierzynskiego i fakt ze nie spotkalam jeszcze faveta z ktorym chce byc...a robilas juz badania?wiesz juz na 100 procent ze chcesz dzidziusia?ja zycze Ci powodzenia..

Gość młoda 40
Wg lekarza nie ma przeszkód. Ale świadomość zagrożeń mam, wiec trochę strach czy się uda. Jak wiesz nie wiem jak to zrobić, ale postaraj się szybciej spotkać Swojego. Wiesz do tego roku nie czułam się tak staro. Ale teraz gdy skończyłam 40 boję się już, bo wiem, że to późno na dzieci. Życzę Ci, żeby Tobie udało się wcześniej. Nie czekaj jak możesz.

Gość młoda 40
Moja mama miała 32 lata. A Ty rozmawiałaś z mamą dlaczego tak późno i czy się też tak bała?

Gość młoda 40
'wswswsws' wygląda, że nasze mamy są z tego samego rocznika :-D

Gość fd
A wzięłaś pod uwagę to, że wkrótce dopadną Cię objawy zbliżającego się klimakterium, a tu małe dziecko? Albo dorastające - bardzo trudny okres? A wzięłaś pod uwagę, że dzieci WSTYDZĄ się starszych matek? Będziesz najstarszą mamą w przedszkolu, w klasie, dzieci tego nie lubią, choćbyś nie wiem, jak była zadbana, to nie masz szans z kobietą 30-letnią.

Gość młoda 40
'fd' myślę, że dzieci wstydzą się głupich matek.

bzdury... fakt ryzyko troche wieksze ale jesli w twojej rodzinie nie bylo jakichs chorob genetycznych to wszystko powinno byc ok :) wiec do dziela :P im szybciej tym lepiej pomysl ... mozesz dac swojemu dziecku duzo wiecej niz jakies nastoletnie dziewczatko :) pozdrawiam

Gość ooIga
fd, aleś ty głupiutkie Dzieci odmładzają kobietę :D

Gość młoda 40
wg 'fd' powinnam zrezygnować z dziecka z moim ukochanym mężem i położyć się do grobu, bo zbliża się już klimakterium! Ciekawe czy sobie przypomni tą rozmowę jak sama będzie 40stką i "zbliży" jej się klimakterium.

Gość młoda 40
oolga cieszę się, że jesteś :-) Pierwsza się tu do mnie odezwałaś normalnie na początku topiku. DZIĘKI!

Gość młoda 40
'Rachatłukum' i wszystkim pozytywnym dziękuję. Podtrzymałyście mnie na duchu i "tamte" już mogą pisać co chcą. Już mnie nie zdołują. Czekam, że pojawi się tu jeszcze jakaś stara staraczka. Nomen omen.

Gość ciocia z Radomia
na pewnio nie jest to wiek optymalny, ale ujdzie; nie przejum sie niemiłymi komentarzami Masz rodzine w pobliżu ? Rodzeństwo, rodzeństwo faceta ?

Gość Mloda 40 życze powodzenia
:) :) :) Moja sąsiadka urodziła dwoje dzieci po 40stce i są bardzo zdrowe, mądre, inteligentne, niejedna młoda matka nie może się takimi pochwalić :) Odkąd sa na wiecie ich mama wyraźnie odmłodniała, wygląda super :) Dzieciaczki urodziły sie przez cc. Pozdrawiam! Moja mama swoje dzieci urodziła pod czterdziestkę i tez wszystko jest dobrze, a to było 30 lat temu, medycyna teraz poszła do przodu :) Pomyśleć,ze kiedyś nie bylo usg...

Gość ciocia z Radomia
moja znajoma ma dzieci , pierwsze urodziło się, jak miała 35 lat, drugie 37 obydwa zdrowe,obydwoma sie potrafi zająć, a faceta ma takiego, ze niespecjalnie ją wyręcza

Gość młoda 40
Rodzinę mam niedużą. Ale wierzę, że się uda i sobie poradzimy. Nareszcie więcej życzliwych, od razu jaśniej na świecie.