Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Blanka*

STARAM SIE O DZIECKO NA WRZESIEŃ 2008- KTO ZE MNA?

Polecane posty

Hej :) MaMani GRATULUJE 🌼 dla Ciebie bardzo sie ciesze :) moze i ja nie dlugo dolacze do Ciebie :)

Majek czy Ty sprzedajesz swój dom że go pokazujesz na zdjęciach ? nie zrozum mnie źle , tylko tak pokazujesz go ze szczegółami że właśnie tak pomyślałam :)

Wełna:D:D a co najbardziej Ci podeszło? próbowałaś placka po zbójnicku?:D Weronika m nie sprzedaję:) to nie są szczegóły, bo jest tylko kilka zdjęć a dałam je tylko tak sobie:)

Majek jeszcze raz chciałam się wytłumaczyć ponieważ niektórzy moje wypowiedzi odbierają nie tak jak trzeba. ja naprawdę nie miałam nic złego na myśli , każdy ma prawo pokazywac co chce. ja po prostu interesuję się domami gdyż sama chcę z mężem wybudowac i oglądam wnętrza a potem pytam tych ludzi do których one należą jakie były koszty budowy itp. pozdrawiam :)

hej dziewczyny ja zaczynam 7-my tydzien, nie mam kompletnie zadnych objawow ciazowych. Nie wymiotuje, czasami mnie mdli ale przez 5 minut i przechodzi a kawe nadal pije :) jedna dziennie, samam ograniczylam. Majek jeszcze raz gratuluje :) Ale szczerze mowiac to i podziwiam bo bedziesz miala dwa maluszki w domu:) Flawia- podoba mi sie ten cykl, oby tak dalej:) Lutalna ladnie sie ciagnie:) Trzymam mocne kciuki.

ech julka. U mnie koniec 5 tygodnia ( ten suwaczek troche xle dziala bo nie uwzglednili tam dlugosci cykli) wlasnie wymiotowałam. Pasta do zebów to mój wróg i wszystko mi smierdzi. Bolą mnie cycki, brzuch jestem zła i chce mi sie spac, a w nocy spac nie moge... Wiekszosc z tego mialam w pierwszej ciazy ( procz wymiotowania) ale nie tak szybko!!!

Julka:) oby:D na objawy to cierpliwie czekaj:P moja kuzynka od 7 tyg zaczeła a ja od 11,ale moze wcześniej. Póki co to ciesz się,że czujesz się dobrze:) i oby tak było do samego końca:)

Majek kiedys pisalas, ze ginekolog Tobie mowila, ze jak zajdziesz w ciaze to bedziesz musiala cos robic? Nie pamietam jak to nazwalas. Wiesz o co chodzilo? Bo ja pisalam z kilkoma dziewczynami na 28dni i jest kilka osob ktore urodzilo z dwurozna bez zadnych problemow, a inne od 7-mego miesiaca po porstu musialy lezec ale wszystko bylo ok.

co do objawow, to mam nadzieje, ze nie bede wymiotowala :) w ogole to nadopiekunczosc mojego chlopa mnie rozbraja "kochanie, moze zjesz sałatke bo zdrowa?" "Kochanie moze zrobie Tobie herbatke?" ehhh doprowadza mnie do szalu czasami, chociaz w sumie to jest chyba dosc mile ze tak sie troszczy i przejmuje... Wczoraj jak wracalismy od cioci to mi zabral moja torebke i ja niosl bo uwazal, ze za ciezka. a tam tylko klucze byly :o ahh ten moj chlop :D

Julka sądzę,że chodzi Ci o badania doplera czy jakoś tak:) nic więcej sobie nie przypominam:)

Hihi Julka ja to chyba dostałabym szału jakby facet tak skakał koło mnie:D ciąża to nie choroba:D Mój mąż dogadzał mi tylko kulinarnie a tak to w pracy siedział i nie wiedział co robię, a że pracuje od 11 do 22 to jak wracał leżałam już w łóżku. Zwykle chodzę bez torebek, więc tutaj też by mnie nie wyręczył:D:D:

Moj chlop jest dosc wyjatkowy pod tym wzgledem :) Wydaje mi sie, ze przezywa bardziej niz ja i cala rodzina wzieta :) Dobrze, ze teraz pojechal z mama na zakupy, bo pije kawe i by mi polowe wypil hehehe

placek jadłam, ale calego nie dałam rady, byl ogromniasty.a naj naj bardziej to baraninka w kazdej postaci. a fanka oscypkow jestem od dziecka:) kurcze zglodnialam ide zrobic budyń

Chodzi o to,że w macicy dwurożnej dziecko ma mało miejsca i jak jest już duże to przepływ krwi się zmniejsza. Tak prawdopodobnie było u mnie. Te badania służą właśnie do sprawdzania tego przepływu krwi.Badanie dopplerowskie jest badaniem ultrasonograficznym, wykorzystaującym zjawisko dopplera. Z użyciem doplera spektralnego lub doplera kodowanego kolorem ocenia się przepływ w naczyniach tętniczych i żylnych. Jest to badanie nieinwazyjne i bezbolesne. Doppler wraz z badaniem w prezentacji 2D pozwala ocenę stanu naczyń. Wykorzystywane jest szeroko, w sytuacjach klinicznych wymagających diagnostyki układu naczyniowego.

Wełna, ja wolę od oscypków te białe serki wyglądające jak oscypki:D Baraninki nigdy nie jadłam, mama skutecznie mnie z niej wyleczyła:D bo sama jej nie lubi:D:D jaki budyń?:D:D:D tylko nie pisz,że śmietankowy, bo też polecę do kuchni:D

czytam Was dziewczyny i się trochę dziwię że z macicą dwurożną są takie problemy. moja siostrzenica z taką macicą donosiła bezproblemowo ciążę do 40 tyg. z tym że miała cc.

Chyba gdzieś około 20 tygodnia, ale nie jestem pewna. I pewnie co miesiąc, bo dziecko rośnie i nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądał przepływ krwi.

a wiem ktore, one tez sa pyszne.jedne widzialam kozie a inne owcze lub krowie tylko ze nie wedzone.no i z grilla sa rewelacja.wlasnie sie wahałam miedzy smietankowym a czekoladowym.wygral czekoladowo-ajerkoniakowy z platkami czekolady.mniam

ja nie wiem czy sa problemy...czasami sa napewno. ja sie w internecie naczytalam dosc sporo i moj ginek mi zabronil. chociaz sa dziewczyny ktore bez problemow przechodza ciaze. Majek duze dzieci hehe moj brat jak sie urodzil to mial 62 cm i wazyl 4600 ja mniej ale mama mowila ze tez mialam 59 cm :)

Weronika cesarkę miała przez wadę macicy? Może miała więcej szczęścia i dzidziuś ulokował się na środku, albo zdiagnozowali u niej od razu wadę i brała odpowiednie leki. Ja 2 tyg temu dopiero się dowiedziałam...o 9 miesięcy za późno

Wełna czekoladowy do mnie nie przemawia, więc nigdzie nie idę:P :D oscypki z grilla za bardzo zgrzypią pod zębami:D Julka mój Jaś też był duży, bo w 30 tygodniu miał 50cm...lekarz stwierdził,że to pomyłka, ale widziałam trumienkę....a była robiona na zamówienie...ta nowa lekarka stwierdziła,że to było możliwe. zresztą mąż widział Małego, bo cały czas był ze mną i sam powiedział,że długi był

z tego co wiem to żadnych tabletek prócz witamin nie brała. a cesarkę miała dlatego że połozenie dziecka nie bylo główkowe, gdyby nie to mogłaby rodzić naturalnie.

a ja bym zjadla pizze... tylko szkoda mi 15 zl bo i tak ja zaraz zwróce :-/ oscypków nie lubie, za to mój maz uwielbia... ja z serów lubie tylko mozzarelle i wiejski serek Mania jak sie urodzila miala 51 cm i wazyla 3040 wiec spodziewam sie podobnych rozmiarów :)

ja uwazam Majek, ze jak juz wiesz, ze masz macice dwurozna i masz dobrego lekarza to tym razem na 100% sie uda :D Nie martwy sie na zapas, u mnie jak narazie tez wszystko w porzadku. Ginek mowil, ze dziecko jest po jednej stronie tego rogu a rog sie baaardzo juz rozciagnal. a mialam usg w 5-tym tyg ciazy. Wiec jestem dobrej mysli. Macica jakos i trojaczki miesci, wiec rozciagac sie potrafi :D Tak powiedzial moj ginek.

Julka jedyne czego się boję, to poronienia. Pocieszam się,że za pierwszym razem nie poroniłam i doszłam do 30tygodnia, więc może teraz los też będzie łaskawszy...