Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gab.riel

Sekret

Polecane posty

Gość bla bla bla346
Pozytywne myślenie owszem, ale to tylko procent tego co powinniśmy robić ku realizacji celów.

Hanciar to nie jest tak że usiadziesz pomyślisz i nagle wygrasz. Skupienie na czymś swoich myśli pragnień i emocji daje większą szansę na osiągniecie celu. Ale też trzeba robić coś w tym kierunku zeby go osiągnąć. A nie usiąść pod drzewem i grzebać palcem w bucie :)

Gość hanciar
To też nie jest tak, że usilnie myśląc w końcu to masz. Jak to mówią? Wyżej siebie nie podskoczysz.

O tyym mówię. Takie ksiazki jak sekret wskazują drogę ale nie mówią o tym: myśl i nic nie rób a wszystko osiągniesz. Mówią: myśl pozytywnie nastaw się na sukces i działaj żeby go osiągnąć.

Gość hanciar
ta pani nie była pierwsza.Te populistyczne hasła były swego czasu szeroko rozreklamowane i aż nazbyt popularne właśnie wśród amwayowców, tych od " inteligencji emocjonalnej" i innych akwizytorów: myśl pozytywnie, działaj, skup się dwadzieścia razy dziennie na pragnieniu i powieś obiekt marzeń na ścianie, a ziścisz ziszczenie. Nie przekonuje mnie to. Pachnie manipulacją i sekciarstwem i jestem na nie. Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera? Ja mówię in minus.

---> madzialenka6578568 "Jeśli nastawiamy się pozytywnie na życie to wydaje się nam ono lepsze - z naciskiem na 'wydaje nam sie'" Rzeczywistość jest zależna od naszego postrzegania. To samo wydarzenie ja odbiorę inaczej a Ty możesz je odebrać inaczej. Coś co dla mnie jest problemem dla Ciebie problemu może nie stanowić. --->hanciar "Najbardziej uśmiałam się z tego " świadomie i bez wysiłku". Jeśli działamy z pasją to nawet najcięższa praca jest dla nas przyjemna. Wysiłku nie odczuwamy a jeśli nawet to jest to satsfakcjonujące uczucie:) Moim zdaniem oczywiście. "Ja intensywnie od lat chcę wygrac w totolotka i myślę i tym też intensywnie, to co Rhonda?? Szóstka w totolotka? " A kupony wysyłasz? Bo wiesz: "żeby wygrać trzeba grać" :D

Gość perfekcjonistka213423
Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera? Teraz nawet nie będąc w wojsku generałem zostać można. Tak więc wszystko jest możliwe.

Gość tagit
To chyba jednak nie o to chodzi żeby się położyć i samo wszystko przyjdzie ;) W książce jest mowa o pozytywnym myśleniu o jego wpływie na życie. Nie o czarodziejskich mocach.

Gość rajddakar
ogladaliście ten film... "Sekret"- chodzi w nim o to samo- o podswiadomosć, ale jest to raczej dokument i tam wypowiadaja sie autentycznie bogate i szczesliwe osoby ktore tak zyją dzieki temu sekretowi. jak po ogladnieciu tego filmu stałam sie inna osobą przez dzien byłam naprawde szczesliwa, bo myslalam pozytywnie uwierzylam w to co tam mowili, ale zachwyt szybko minał i dzisiaj znowu zyje ta szarówą ale jak chcecie to ogladnijcie...

Znam książkę i film \"Sekret\", uważam że są rewelacyjne i naprwdę doświadczam małych i większych cudów spowodowanych pozytywnym myśleniem. Czasem tylko jeszcze załamuję się na krótką chwilkę, ale może z czasem zupełnie to minie :)

Gość lenon
rajddakar a czemu tak szybko rezygnujesz? poddajesz się? przestajesz myśleć pozytywnie?

Gość tagit
Film powstał pierwszy to prawda - ale teraz wyszła książka która do mnie bardziej przemawia niż film. Jest jakby pełniejsza.

Gość kubek kawy
Pozytywne myślenie może i pomaga ale nie załatwia wszystkiego. Daje siłe napędową a potem trzeba walczyć o swoje i już.

Gość tagit
Ale przyznasz ze samo nastawienie daje potężnego kopa do działania?

Gość radekm
Kopa to ktoś może dać :) Sekret powiedziałbym skłania do głębszego pomyślenia nad własnym życiem.

Gość irminka
może to nie będzie bardzo poprawnie ale napiszę: do myslenia o myslach.

Gość rękawiczka
Zazwyczaj się nie myśli o swoich myślach. Ja przynajmniej tak nie robię.

Gość justyna-mala
Poprawnie jest irminko :)

Gość monako
Dla mnie świetna książka. A jesli chodzi o prawo w niej opisane to całkowicie sie zgadzam z autorką. Możemy mieć nad swoimi myślami pełną kontrolę ale często nie chcemy.

Gość tagit
Ktoś też może dać nie zaprzeczę Radku. Ale jeśli nie ma kogoś akurat w pobliżu kto zmotywuje takim kopem to można zawsze sięgnąć po książkę. A ona na półce stoi i czeka ;)

Gość saabina
zacznijcie stosować opisane prawo przyciągania pewnych spraw w praktyce. Zobaczycie jakie są tego niesamowite efekty. ja jestem pod wrażeniem cały czas.

Gość silver_and_gold
Czytałam "Sekret" i muszę powiedzieć ze też zaczynam stosować. zobaczymy jak mi wyjdzie. Choć jestem trochę niecierpliwa. Ale nie zapeszam.

Gość nanduka
Ja w to wszystko nie wierze. Dla mnie to takie czary mary hokus pokus.

Gość gaba999
Żadne czary mary :) to potęga Twojego umysłu. Niesamowite nie znaczy ze od razu nie masz w to wierzyć. Najpierw poznaj dokładnie.

Gość spyder
Warto przeczytać i potem się zastanowić , zwolnic i rozważyć gdzie te nasze mysli zdąrzają? Przecież to niesamowite ze mozna nad nimi zapanować i cieszyć się z pomyślnego rozwiązania wielu sytuacji życiowych.

Gość nanduka
Jakiego mojego umysłu? Piszecie ze przyciągacie coś? Wydarzenia ludzi. To czary mary nie umysł..!

Gość gaba999
Umysł umysł, tylko nie chcesz w to uwierzyć. We własne siły. Wiele ludzi tak do tego podchodzi. I szkoda.

Gość blackman
A ja w nic nie wierzę...

Gość nanduka
To albo umysł albo przyciąganie/

@nanduka a czytałaś książkę o której mowa? Czy tak po prostu lubisz marudzić?:)