Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Do mam których dzieci śpią w śpiworkach - prośba o opinię.

Polecane posty

Gość Babybaby
Witam,ten pierwszy jest najlepszy.Bo co to moze byc za jakosc za 11,90,a pamietajmy ze cena zawiera Vat,marżę sprzedawcy i marżę producenta oraz koszty produkcji,wiec jakaż to moze byc bawełna "przebadana pod wzgledem bezpieczenstwa dziecka???smiech na sali

ja mam taki jak ten pierwszy i też jestem zadowolona (tyle że mój jest niebieski). byly one parę miesięcy temu sprzedawane w realu po 12 zl więc ta cena jest szokująca jak dla mnie. żałuję tylko że nie kupiłam wtedy 2 szt bo bym miała na zmiane bo jest naprawdę fajny.

Zwroc uwage na to, zeby spiworek byl na zamek blyskawiczny- najlepiej do samego dolu. Tak bedzie ci latwiej zapakowac szybko dziecko do srodka. Spiworki na rzepy sa niepraktyczne. Druga sprawa- bardzo praktyczne dla dzieci, ktora duzo kopia, sa spiworki otwierane z gory na dol- czyli z mozliwoscia zamkniecia gornej czesci i odsloniecia nozek, zeby dziecko moglo sobie pokopac, zanim zasnie. Moja corka nie da sie zamknac w spiworek zanim nie zasnie, bo chce zawsze sobie swobodnie poruszac nozkami i bardzo sie denerwuje, jak jej te nozki zamkne w spiworku. Efekt jest taki, ze nie chce mi zasnac. Trzecia sprawa- bardzo polecam spiworki z rekawkami, bo tak, to nie wiadomo, jak ubrac dziecko, zeby nie mialo zimnych raczek i jednoczesnie nie bylo przegrzane od srodka. Spiworek z rekawkami swietnie rozwiazuje sprawe.

Dziękuję za wypowiedzi! A myślicie, że lepiej kupić taki a\'la kołdra, ocieplany, i stosować go zamiast kocyka, czy taki cienki jak śpioszki, z workiem zamiast nogawek, i nakrywać oprócz tego kocykiem (tak myślę, że nóżki w \"worku\" miałyby mniejszą skuteczność rozkopywania niż nóżki w śpioszkach) :) To drugie wyjście byłoby o tyle wygodne, że nie musiałabym wyciągać małej ze śpiworka do karmienia, bo gdyby ssała w tym ocieplanym to bankowo byłaby mokra jak szczur :)

Jackpot - śliczny jest, i sama taki chciałam kupić (również z myślą \"pajacyk lub bodziak z długim pod spód\"), ale potem jak pomyślałam nad tym karmieniem... Jak się Twoja córcia budzi w nocy na karmienie, to wyciągasz ją z niego? Nie wiem, może moja mała jest wyjątkiem, ale jak ją karmię opatuloną w cokolwiek, to zaraz dostaje wysypu potówek :o Miał ktoś taki cienki śpiworek, w stylu \"śpioszki z workiem zamiast nogawek\"? Jak to to się sprawdziło?

Tylko ,że on nie jest super gruby.......co do karmienia to moja jest na butli,wiec tylko jej podtykam,zreszta wszystko zalezy też od temperatury jaka masz w domu.U mnie jest non stop 21 s wiec mała sie nie przegrzewa.

Ja moge tylko powiedziec ze mam dla malej spiworek ocieplany na zime, bez rekawow, pod spod zakladam jej tylko body z dlugim rekawkiem, do karmienia nie wyjmuje, nie zauwazylam zeby byla spocona, a w pokoju gdzie spi jest cieplo bo 21-22°, nawet jak uchylimy okno, a nie dogrzewamy, taka uroda mieszkania. Wydaje mi sie ze fajny jest taki spiworek z rekawkami, widzialam takie gdzie rekawy sie odpinaly. Wtedy jak widzisz ze dziecku za goraco albo niewygodnie mozesz odpiac.:)

U mnie są 22 stopnie, grzejniki są zakręcone, ale rury grzewcze idące do sąsiadów tak dają czadu :) A grzanie się to urok karmienia piersią - położna sugerowała, żebym karmiła Lusię wręcz w samym pampersie, że dla dziecka ssanie to jak maraton :) Ale jakoś się nie mogę odważyć karmić Jej na golasa :) No ale to nic, lepiej już ją przed karmieniem rozbierać ze śpiworka, niż znajdować zmarzniętą na kość z kocykiem na końcu łóżeczka :)

Moje maluchy oba były na piersi,jedno zima drugie latem i nie było problemów z przegrzaniem w czasie karmienia.

Ja też mam ten pierwszy śpiworek ,też go kupiłam w realu za 12 zł. Jest to już mój 2-gi spiwór ( z pierwszego mała wyrosła) Jestem z niiego b. zadowolona , nie jest ani za gruby ani za cienki. Wielki plus to material z którego jest wykonany nie jest sztywny , tylko b. miękki wiec dziecko w nocy nie jest skrępowane nim Nie przykrywam juz niczym . Jak się mała tak b. grzeje to może za malo witaminy d - ja karmiłam rok i nigdy się nie pociła przy karmieniu

Hym, może, lekarka dopiero tydzień temu przepisała małej wit. D3 - ona ma ledwie 4 tygodnie. No ale położna nic nie wspominała, że może być coś nie tak, tylko kazała niczym nie opatulać do karmienia. Babka z poradni laktacyjnej w szpitalu też babce ode mnie z sali kazała dzieciaka negliżować... Jutro będę na kontroli w przychodni, to się podpytam o to. Dziękuję za wszystkie rady, jesteście kobitki niezastąpione!

Mam takie cudo dla mojej niusi telko zapinane z boku od pachy przez caly dol i jest super.Kupuj i nie czekaj na nic,praktyczna rzecz.Pozdrawiam....

Chemikal to twoje dziecko malutkie! tak sobie mysle ze moze ci byc niewygodnie ja rozbierac w nocy i pakowac z powrotem rozespana w te rekawki... i jeszcze mi przyszlo do glowy ze jakbys miala rozpinany z przodu to moze moglabys ja tylko rozpiac przy karmieniu...niezaleznie od tego na co sie zdecydujesz spiworki sa super!:)

Dziękuję, qrko! Jutro jeszcze skoczę do Reala sprawdzić czy nie ma tych słynnych po 12 zł :) Jak nie będzie, to wezmę jakiś bez rękawków rozpinany z przodu z Allegro. Napiszę jeszcze, który wybrałam :) 🌼 dla wszystkich pomocnych mam!

no niestety, przynajmniej u mnie w realu już ich nie ma , a szkoda...

kupilam ten pierwszy w w realu byl; za 11,90 a w kauflandzie za 19,99 warto posprawdzac czy jeszcze ich nie ma bo tu cena jest kosmiczna. Moja w nicz czasem spi ale wtedy nie zaklądam jej nic na nóżki- jest tylko w body z dlugim rekawem bo mam bardzo cieplo w domu. Pozatym polecam rozejzec sie po ciucholandach bo mozna znalesc cos sensownego. Tesciowa kupila Mani polarkowy ocieplany w srodku za grosze a ja widzialam kilka firmówek w idealnym stanie za 12-15 zl.

Gość zona araba
sa jeszcze takie powiedzmy " woreczki" zakladane tylko na nozki..tzn od pasa w dol ...a pod spodem normalne body....latwo je zdjac...a baby ma bardzo cieplo...niestety nie wiem czy sa w polance dostepne....w niemczech sa poprolarne na rowni z spiworkami