Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm11

doradzcie proszę

Polecane posty

Gość ania jest
wystarczy, ze przyznal sie do tego, ze jest facetm i od razu wszyscy po nim jada. nie znacie go, nie wiecie czmu nie jest z zona, a juz oceniacie. moze ktos napisze cos madrego zamiast jeszcze bardziej go dolowac. weflug mnie powinienese pogadac z partnerka i zaproponowac wspolne zycie. byc moze kobieta ma niskie poczucie wartosci i boi sie, ze ja zostawiasz sama z dzieckiem.

Gość hm11
Dziękuję wszystkim za dobre słowo. Za złe też. Kim ona jest? Ja juz sam nie wiem. Czy to ja jestem taki zły czy ona... Nie jestem bez winy, ale to jest dziecko, anie mis pluszowy. Jest chora na depresję, czy to moze byc wytlumaczenie?

przede wszytskim po 1: nie zauwazyles nigdy jej niecheci do dzieci i to nie tylko cudzych ale wlasnego tez??Bo jesli tak no to wydaje mi sie powonniscie wczesniej pomyslec o jakies skutecznej antykoncepcji po 2:jesli ona rzeczywiscie ma depresje no to jest szansa ze poprostu jest w szoku i gadala takie rzeczy a z czasem ochlonie i sprobujecie sobie to jakos ulozyc.Po 3: w najgorszym wypadku jesli rzeczywiscie ona zrobi tak jak mowila to istnieje takie cos jak urlop wychowawczy dla ojcow, dziecko wtym czasie podrosnie i oze wtedy albo znajdziesz partnerke albo jakas opiekunke,i uwierz mi zeby wychowac dziecko i je utrzymac i siebie tez wcale nie tzreba miec milionow.A tak na marginesie to szczerze ci wspolczuje..

Gość hm11
Po 1. Nie chciala miec dzieci. Ani swoich, ani mojego. Po 2 . Ma depresję stwierdzoną przez lekarza. Po 3. Depresja może ciągnąć się latami. Po 4. Na urlopie wychwawczym nie dostanę pieniędzy. Po 5. Dziękuję.

Gość hm11
Ma 29 lat

ja mysle ze jak je urodzi to obudza sie w jej wszystkie instynkty.i bedzie je kochala najbardziej na swiecie.a jesli chodzi o Was to albo Was to przyblizy albo niestety licz sie ze bedziesz placil alimenty :/

no to jak nie chciala miec dzieci to nie mysleliscie zeby robic tak aby tych dzieci nie bylo??A teraz nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem tylko sie wziac w garsc i dzialac.

Gość hm11
Bahama..TY nie do konca rozumiesz.. Jej zdaniem, tylko ja jestem winien, bo nie uwazalem. I wg niej, jedno dziecko w tą czy w tamtą stronę nie ma dla mnie znaczenia, bo jestem "dzieciorobem"

Gość połowę powiadasz
gdzieś ty taki ewenement wynalazł?

Gość hm11
Gorsze się zdarzają...ale i lepsze.

Jeżeli Ty będziesz wychowywał dziecko nalezy Ci sie płatny 3- miesięczny urlop( odpowiednik urlopu macierzyńskiego, tylko dla ojca) Potem moze żłobek, nie jest taki drogi. Głowa do góry, może jeszcze wszystko sie ułoży.

Gość hm11
Tylko głowa w górze mi pozostała:) Dziękuję

rozumiem,nie martw się tylko ze kurcze jak slysze taki tekst ze to tylko facet jest winny to mnie skreca.A do cholery jej przy tym nie bylo czy jak???Co to kurde jakies sredniowiecze??tym bardziej ze skoro ona nie chciala miec dzieci to ONA powinna sie starac zabezpieczyc w 100%!!!! no tylko ze najlepiej jest zwalic wine na faceta.I sorry bardzo ale jesli dla kogos 2 dzieci to dzieciorobstwo i wychodzenie z zalozenia ze jedno dziecko w ta czy tamta nie robi roznicy to ona jest zdrowo walnieta.I powinienes ja kopnac w dupsko i unikac takich bab do konca zycia.I w tym momencie juz nie ma wytlumaczenia ze ona ma depresje!

Gość hm11
Bahama, Nie pierwszy raz piszę o swoich problemach na tym forum i nie pierwszy raz ludzie mówią mi ze jestem z potworem. Zastanawiam się tylko, czy to ja tak przedstawiam sytuację, że ona wygląda na złą osobę, czy tak jest w rzeczywistości. I tak długo wytrzymalem.

Gość hm11
I jeszcze jedno. Przyjmijmy, że dzis odchodzę od niej i mówię, że jesli urodzi to dziecko, to niech mi je odda... A ona jutro mi się powiesi, bo ma zachwiania nastrojów... Co byś wtedy zrobił/ła... Boję się trochę.

nie wiem czy ona jest taka naprawde bo jej nie znam osobiscie ale jesli jest tak naprawde jak ty to przedstawiasz nic nie dodajesz anie nie koloryzujesz no to chyba jednak z nia jest cos nie tak.No wlasnie dlugo wytrzymales,nigdy wczesniej sie nad waszym zwiazkiem nie zastanawiales?? nie bylo nigdy takich sutuacji ktore by cie zaniepokoily??A powiedz tak szczerze ty sam jak myslisz czy ona jest taka zla czy tylko sie taka wydaje??

tez bym sie bala.ale nie mozesz brac za nia odpowiedzialnosci do konca zycia bo ona jest osoba dorosla i to by oznaczalo ze do konca zycia bedziesz do niej przywiazany bo bedziesz sie bal co ona zrobi nastepnego dnia kiedy ty od niej odejdziesz. A wogole to pisales ze cie wyrzuca z domu a mowi ze ci odda dziecko i sam z nim bedziesz no to chyba jednak nie zabije sie jesli naprawde od niej odejdziesz.

Gość hm11
Nie koloryzuję. Jestem nerwowy i potrafię wyprowadzic z rownowagi, ale to chyba nie jest wystarczający powod zeby uslyszec takie slowa. Caly ten związek, codziennie się zastanawiam. Były setki takich sytuacji, w ktorych kazdy normalny facet wziąłby nogi za pas, ale ja nie potrafię byc sam...

i przede wszystkim nie wolno ci miec wyrzutow sumienia!!!!!bo to nie jest osoba niespelna rozumu ktora nie wiem co mowi i robi tylko chora na depresje a to jest roznica.

Gość hm11
jasne 8324179

Chyba coś Wam sie tutaj pomyliło... Koleś chce mieć dziecko, ale po prostu technicznie nie widzi takiej możliwości, bo jego partnerka okazała sie kretynką... a tutaj oczywiscie frontalny atak na gościa i teksty w stylu \"Twoja partnerka tez nie jest bez winy\"... naprawde głupota niektórych kobiet mnie rozwala

Gość hm11
:) To Ci się udało....ale są też intelingentne:)

hm11 --> \"Przyjmijmy, że dzis odchodzę od niej i mówię, że jesli urodzi to dziecko, to niech mi je odda... A ona jutro mi się powiesi, bo ma zachwiania nastrojów...\" ty kolego przypadkiem nie przejmujesz sie za bardzo nią? chyba ona to po prostu wykorzystuje...