Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm11

doradzcie proszę

Polecane posty

Gość hm11

Jestem 32 letnim mężczyzną po rozwodzie. Od 5 lat jestem z nową partnerką. Z poprzedniego związku mam dziecko, które nie jest tolerowane przez obecną partnerkę. I stało się... Zaszła ze mną w ciążę. Nienawidzi mnie za to, przeklina, wyrzuca z domu. \"Jak się ten bachor urodzi, to Ci go oddam i Ty zostaniesz z problemem, a nie ja..\" Każda rozpoczęta rozmowa kończy sie awanturą. Ja też już tracę cierpliwosc, a wiem, że jej nie wolno się denerwować. Nie mogę samotnie wychowywać tego dziecka, bo pracuję i nie mam rodziny. ?

Gość maria-1951
kretymem byłeś, jesteś i będziesz

o kurcze, zwiazales sie z nieodpowiedzialna psychopatka.....trzeba bylo to wczesniej zobaczyc , a nie teraz ...i ty w sumie tez malo odpowiedzialny jakis.....

ty - to smutne że rozwód nie nauczył cię staranniejszego wybrania partnerki, w końcu już raz nie wyszło ona - jeżeli nie umie tego zaakceptować że masz dziecko to po co z tobą jest? może jest w szoku i to minie a jeśli nie - to świetnie trafiłeś nie ma co :O owszem - możesz samotnie wychowywać - robi tak tysiące matek i wielu ojców to nie praca jest przeszkodą w tym względzie tylko wygodnictwo trzeba było si elepiej zabezpieczać

ty - to smutne że rozwód nie nauczył cię staranniejszego wybrania partnerki, w końcu już raz nie wyszło ona - jeżeli nie umie tego zaakceptować że masz dziecko to po co z tobą jest? może jest w szoku i to minie a jeśli nie - to świetnie trafiłeś nie ma co :O owszem - możesz samotnie wychowywać - robi tak tysiące matek i wielu ojców to nie praca jest przeszkodą w tym względzie tylko wygodnictwo trzeba było sie lepiej zabezpieczać

Gość hm11
No bomba..... Nie piszę to o tym po to zeby dowiedziec sie ze pomyslalem kutasem bo o tym juz wiem.... Nie wiem co robic.??

Gość
jak nie toleruje to musisz to uszanować - możecie je udusić w beczce z kapusty albo oddać do domu dziecka :o

zastanów się wobec tego czy chcesz tego dziecka? bo moim zdaniem jeśli chodzi o związek to koniec - nie chciałabym po 5 latach bycia razem czegoś takiego przeżyć :O

Gość hm11
Zastanowiłem się i chcę. Mam je ze sobą zabierać do pracy jak się urodzi?????

Gość
rodziców nie masz? babcie są dobre w te klocki :p

Gość hm11
Nie mam zadnej rodziny

Gość a słyszałeś może kiedyś
o opiekunkach do dzieci i żłobkach ?

Gość hm11
A skąd przepraszam mam na to wziąc pieniądze??? Nie należe do klasy wyższej...

Gość połowę powiadasz
a skąd biorą na to pieniądze samotne matki? Poza tym, jeśli ty będziesz miał przyznaną sądownie opiekę nad dzieckiem należą ci się alimenty od jego matki

seks = ryzyko wpadki = konieczność ponoszenia odpowiedzialności :O rozumiem że na 1 dziecko alimentów nie dajesz bo nie jesteś klasa średnia a z obecną mieszkasz pod mostem? :O

Gość hm11
Placę regularnie alimenty na dziecko. Ale nie stac mnie na opiekunkę, alimenty i samotne wychowoywanie

jeżeli będziesz samotnie wychowywał to należą ci się alimenty od mamusi dziecka

Gość hm11
I mieszkam u niej...ale mieszkanie to nie klopot.

Gość parapetufa
Ja dam Ci naprawdę dobrą radę, ale nie doraźną tylko taką więcej przyszłościową... Przed następnym związkiem najlepiej się wysterylizuj :/

Gość hm11
Dziękuję. O alimentach nie wiedzialem Jezeli ktokolwiek napisze cos wulgarnego albo durnego w tym temacie pod moim nickiem to nie będę ja. Odrobina kultury mi pozostala

oprócz tego jak sądzę można ubiegać sie o zasiłki nie wiem czy można w takiej sytuacji ubiegać się o darmowy żłobek (tzn czy jest coś takiego)

w tej chwili śliczne ciuszki dla dzieci można również kupić za parę zł w lumpeksach (niezniszczone), wózek można odkupić używany itd

Gość hm11
Na podstawowe potzeby byloby mnie stac. Najbardziej boję się o to, kto się zaopiekuje dzieckiem podczas mojej nieobecnosci. Jako ze mam juz dziecko ktore dosc dlugo wychowywalem wiem jak się postępuje z niemowlętami.

Gość
ew. znaleźć sobie na szybko jakąś nową partnerkę :) na forum aż się roi od chętnych tylko musisz być smutny, zagubiony i robić więcej wielokropków :P

to zainteresuj się kwestią żłobków może jakaś studentka na parę godzin? wiem ze temat ciężki ale ludzie sobie radzą jakoś może popytaj kolegów w pracy, może ktoś jest w podobnej sytuacji

tak sobie czytam ten topik i... Po pierwsze - wspolczuje Ci, naprawde!! Po drugie - jesli chcesz tego dziecka, to zrobisz wszystko, by dziecku bylo dobrze. Sa alimenty. Jak sie troszke nachodzisz i postarasz, to panstwo da Ci jakies pieniadze na wychowanie dziecka. Kraj nasz jest jaki jest, ale sa rozne sposoby na zdobycie pieniedzy od panstwa, a kazdy grosz sie liczy, prawda? Wszystko zalezy od Ciebie i od wkladu Twoich sil w to wszystko. Poszukaj, poszperaj w internecie, dowiedz sie to tu, to tam... I wszystko jakos sie ulozy... Po trzecie - co za matka z tej kobiety, z ktora jestes?? MASAKRA!! :( Po czwarte - powodzenia :)

do autora----> wlasnie w takich ,,zdarzeniach\'\'wychodzi kto jaki jest;-) czy to kobieta czy mezczyzna. zreszta twoja partnerka tez nie jest bez winy-bo skoro wiedziala ze nie chce dziecka ,to mogla bardziej sie ,,zabezpieczac\'\'a nie teraz zwalac wine na ciebie;-) hmm, , ,teraz to najlepiej pozostawic wszystko,,swojemu\'\'biegowi;-) moze zacznij juz szukac mieszkanka dla siebie,bo ona zatroje ci zycie moze powinna zostac troche sama zeby wszystko przemyslec;-)

Boooooooooooze!!!! Czlowieku jaki ty masz problem ?! Jestem samotna matka trojki maluchow i jakos trzeba sobie radzic! Zamiast roztkliwiac sie nad soba zacznij dzialac!!!! Na poczatek zostaw te babsko,ktore tak brzydko wyraza sie o twoim dziecku ,a poza tym zacznij sobie organizowac zycie tak bys mogl jak najlepiej wychowac swoje nienarodzone jeszcze dziecko!!!!ZAMIAST PLAKAC WEZ SIE W GARSC!!!!!!Jezeli \"matka\"- ma takie zdanie o dziecku ,to ciekawi mnie -kim ona jest ????