Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały dżipson

Czy jest na tym forum choć jedna dziewczyna, która NIE PLAMIŁA choć raz w ciąży?

Polecane posty

Gość biały dżipson

dziewczyny, ciągle się o tym czyta, słyszy... czy to takie powszechne? NORMALNE? czy ciąża nei powinna przebiegać prawidłowo bez tych plamień, krwawień?

Gość juz mama i przyszla
ja tez nie plamilam:-) Ani razu

Gość biały dżipson
oooo to jest Was kilka:) dobrze wiedzieć:) dziewczyny, a czy nie miałyście żadnych komplikacji przy zadnej z ciąż? żadna z Was nigdy nie poroniła? bez problemu zaszłyście w ciążę? stąd te wszystkie pytania, bo zastanawia mnie skąd się biorą te wszystkie plamienia/krwawienia w ciąży? od czego to zależy

Ja nie plamię i jak na razie wszystko ok. poprzednią ciążę poroniłam zaraz na początku. Pamiętam że miałam wtedy bóle brzucha jak na okres, teraz ich nie mam. Plamienia mogą wynikać m.in. z niedomagania ciałka żółtego, co zagraża ciąży, dlatego żadnych plamień nie powinno się lekceważyć.

Gość biały dżipson
czyli to sprawka progesteronu?

Gość biały dżipson
sarkastyczna cyniczka--------> robiłaś jakieś badania po poronionej ciąży? czy one wykazały, że to progesteron zawinił w Twoim przypadku? co wpływa na fakt, że progesteron jest nieprawidłowy?

Gość Szczęśliwa Młoda Mężatka
Ja nie plamiłam jak do tej pory i mam nadzieję, ze tak juz zostanie :)

Ja nie poroniłam, ale zajście w ciąże nie było szybkie ani bezproblemowe. Nalatałam się do lekarza, po badaniach ... w sumie to \"spanikowałam\" dość szybko, ale i czułam, zę coś jest nie tak. I dlatego po 11 cyklach udało się (po hsg w sumie). Początek ciąży ok, tzn. bez plamień, ale przeszłam półpaśca z osłabienia najprawdopodobniej, bo 9 tygodni męczyły mnie mdłości i wymioty (całodobowo). No i pod koniec ciązy dopadła mnie gestoza (w 34 tygodniu). Na szczęście miałam super lekarza, który nic nie lekcewazył, połozył mnie do szpitala i tam zostałam do końca, tzn. do 39 tc i 2 dni :) Wtedy urodziłam - szybko (od pierwszego odczuwalnego skórczu do końca 4 godziny, 10 minut), bez wspomagania oksytocyna, bez nacinania krocza.

Miałam tylko robione badania hormonów tuz przed ciążą. U mnie to była kwestia dużego skoku prolaktyny wskutek b. silnego stresu. Natomiast kilka miesięcy wcześniej miałam trochę problem z progesteronem - dostawałam Duphaston. Ten niedobór można było u mnie poznać po objawach, głównie długich plamieniach zamiast normalnego okresu i bólach jajników od połowy cyklu. W tej ciąży \"na wszelki wypadek\" znowu biorę Duphaston (właściwie już kończę).

Gość yhtrfdsa
haris-> to Ty masz dziecko

Gość biały dżipson
dzięki za wypowiedzi dziewczyny:) piszcie jeszcze:) a co to znaczy, że miałaś plamienia zamiast normalnego okresu? to znaczy jak długo to trwało? w ogóle to ile powinien trwać normalny okres? bo mój trwa zazwyczaj 7 dni, ale krwawienie takie intensywne to trwa jakieś 3 dni max, a potem to już dużo mniej tego jest i dwa ostatnie dni to naprawdę plamienie

Gość biały dżipson
aha i co jest powodem NIEPRAWIDŁOWEGO progesteronu?

Co jest przyczyną problemów z progesteronem to akurat nie wiem. Normalnie okres u mnie trwał 6 dni, też na początku silne krwawienie (2-3 dni), potem coraz mniej. Przy tym rozregulowaniu trwał 8-9 dni i od początku to były plamienia, nie dałoby się tego nazwać normalnym krwawieniem. Pamiętam że podpaski zmieniałam w ciągu dnia tylko z poczucia obowiązku higieny, bo właściwie to się mało zużywały - powiedzmy że teoretycznie musiałabym je zmieniać raz dziennie, może nawet nie. Z tamponów zrezygnowałam wtedy, bo musiałabym je wciskać prawie \"na sucho\" ;) No i cykle mi się wtedy też wydłużyły o kilka dni.

Haris - bo powinnaś pisać tylko o pieluchach, szkółce niedzielnej i broń boże nie wyrażać żadnych \"kontrowersyjnych\" opinii na innych topikach. A tak - kto by się spodziewał że taki pyskaty potwór może być matką ;)

Gość biały dżipson
czyli problem z progesteronem pojawił się u Ciebie po jakimś czasie, tak? bo rozumiem, że te krwawienia 6-dniowe to były prawidłowe, a te długie już nie? dobrze rozumuję?:)

Gość ja nie plamiłam ale fest
KRWAWIŁAM :(

Gość joka76
Ja raz poroniłam. Miałam robione różne badania min na toksoplazmozę , posiew z antybiogramem i mój mąż też miał badanie nasienia. Nie udało się jednak ustalić przyczyny. Za drugim razem od początku ciąży brałam Duphaston i było ok mniej więcej do 33 tyg. Wtedy zaczęły się problemy z ciśnieniem a w szpitalu przy okazji wykryli jeszcze cukrzycę. W 37 tyg miałam CC bo było już bardzo źle. Wiedziałam że będę miała cesarkę przez to ciśnienie ,ale nie wiedziałam że 3 tyg przed terminem :o

Gość joka76
A krwawienia w drugiej ciąży nie miałam

Gość biały dżipson
dziewczyny, a żaden lekarz nigdy nie wyjaśnił Wam skąd się biorą kłopoty z progesteronem???? jak tego uniknąć???

Gość biały dżipson
dzięki, zaraz poczytam:)