Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BrrrumBruuum

PrawoJazdy ZmianaPrzepisów

Polecane posty

Gość BrrrumBruuum

Wie ktoś może od kiedy zmieniają się przepisy dotyczące prawa jazdy i co takiego się zmienia?

Podobno ma być teraz więcej pytań, ktorych nie mozna wczoesniej się wyuczyć :P Ostatnio mój facet mi to tłumaczył ale sami wiecie jak to jest... :P

teraz jest chyba 500 jawnych a potem ma byc 1000 niejawnych i do tego kilka sekund na odpowiedz i potem czas mija i jezeli sie nie udzieli odpowiedzi to pytanie przepada...

Gość BrrrumBruuum
Jak to? Takie których nie ma w bazie pytań? Ale od kiedy?

Gość sokkkkkk
ostatnio szukalam na ten temqat i znaalzlam ze na poczatku roku maja oglosic przetar na baze do tych pytan czy cos w tym rodzaju, a ustawa gdzies tak utnkenla

Teraz masz 500 pytań, ktore znasz i na egzaminie wybierają Ci 18 ... znasz pytania wiec masz latwo :P A bedzie prawdopodobnie tak ze bedzie 1000 pytan ktorych nikt nie zna i z tego 100 czy iloes do odpowiedzi ... Musisz się więc wykuć wszystkich manewrow itp :D

Gość jesli tak bedzie to wspolczuje
wszystkim zdajacym ... no to teraz beda wykaszac ludzi na teorii ;/

teraz prawko zdaje sie w ten sam sposob jak na zachodzie,tzn.na placu jest tylko:tunel ,parkowanie,jazda do tylu na 20-tu metrach.Natomiast pisemny :ogolem jest 500 pytan,w tym na egzaminie jest ok.50-ciu ,jest duzo pytan z mechaniki i pierwszej pomocy.To by bylo na tyle....

Gość BrrrumBruuum
O matko :O Ale wiadomo na 100 % kiedy konkretnie wchodzą?

Gość BrrrumBruuum
Rozpoczęłam już kurs, jestem po teorii (po egzaminie wewnętrznym) i jutro zaczynam jazdy. Możliwe, że zmienią mi bazę pytań skoro na kursie uczyłam się tylko tych 500, z materiałów które dostałam od osrodka?

Gość _ _ _ _ _ _ _ _
cos niby slyszalam ze od 1ego stycznia, ale ponoc to tylko takie sciemy:)

Gość fhher
Ja mialam tak samo, na kursie mialam stary zestaw pytan, potem cos dodali, zmienili, odjeli i na egzie panstwowym zdawalam juz te nowe testy. Oni maja raczej w dupie co sie mialo na kursie i egzaminie wew. wchodzi nowy system i sie zdaje na nowych zasadach. Tak zreszta mowil mi tez moj instruktor.

Gość BrrrumBruuum
Załamaliście mnie :O Tylko się pochlastać... :(

Gość BrrrumBruuum
Może ktoś wie coś konkretniej?

Co za brednie.Jak mozna zadawac pytania na jakims egzaminie,o ktorych sie poprzednio nie uczyles?Przeciez to niemozliwe.Skad niby egzaminowany mialby posiadac wiedze,zeby na tego rodzaju pytania odpowiedziec?Ponadto,jak mozna dac jakis czas na jedno pytanie.Przeciez to jakas glupota.W kazdym cywilizowanym kraju masz zestaw wylosowanych przez komputer pytan z jakiegos zasobu wiedzy zgodnie z kategoria na ktora zdajesz.Siadasz w kabinie przed komputerem z dotykowym monitorem i masz na calosc ok.godziny.Pytan jest 70.Jest to jednak wystarczajaca ilosc czasu.Nie ma jakiegos limitu czasu na kazde pytanie.Masz watpliwosc-flagujesz pytanie i pozniej mozesz wrocic do tylko oflagowanych,lub do wszystkich i zmienic odpowiedz.Mozesz zrobic 5 bledow.

Zdawalem prawko w jednym z krajow zachodnich i nie mialem zadnych pytan z dziedziny mechaniki,i z pierwszej pomocy tez nie.Od mechaniki-sa mechanicy samochodowi w warsztatach.

Gość BrrrumBruuum
Wattcher--> z tego co wiem, w Polsce egzamin ma 18 pytań, trwa 25 minut i dopuszczalne są dwa błędy. Co kraj to inne przepisy... :O

Gość BrrrumBruuum
Do pytań z mechaniki i pierwszej pomocy jestem przygotowana (psychicznie ;) ), ale nie wiem co jeszcze wymyślili w tych nowych przepisach... :O

Gość wczoraj czytalem artykuł
ze zmiana od wakacji przyszlego roku

Gość BrrrumBruuum
Oj to by mnie ucieszyło :) Ale obawiam się, że nowe przepisy mogą wchodzić stopniowo i to mnie załamuje :(

Gość prace nad ustawa
stoja w miejscu

Gość BrrrumBruuum
Serio czy ktoś sobie jaja robi? ;)

a gdzie czytales ze od przyszlego roku w wakacje? ja tez czytalam ze wszystko stoi w miejscu, najgorsze ejst to ze w necie nic znalezc bardzo nei mozna

Gość BrrrumBruuum
No właśnie, też szukałam :(

pytalam sie w osroku kiedy beda nowe testy i powiedzialam ze szukalam w necie i ze nic nie znalazlam to mi pani powiedziala, nic w internecie nei znajde bo nie ma jeszcze takich przepisow wiec sie bardzo ciesze