Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati*

problem z zasypianiem

Polecane posty

moj 16miesieczny synek od jakiegos tygodnia chodzi spac o 12 czasami o 1 w nocy!!! spi wtedy do 10 czasem do 11 rano, gdy chce go wczesniej obudzic to jest nieprzytomny i za 2 godziny dalej idzie spac, wiczorem natomiast probuje go polozyc o 21 22 i nic, placze krzyczy i wstaje i tak do 12 az wkoncu zasypia zmeczony, jest to dosc uciazliwy tryb zycia dla niego jak i dla mnie, ostatnio zaczal sie tez mocno slinic, byc moze wychodza mu kolejne zeby, moze to jest powod jego dziwnego przestawienia?!nie wiem juz co robic, jak wrocic do normalnego stanu rzeczy...poradzcie cos..

Każdy ma swój rytm zasypiania, może i tak jest z Twoim maluszkiem...

Moze troche sama zmień mu rytm.Ile spi w ciagu dnia?Jak długo?Może sama przedłużaj zabawe żeby nie szedł np o 18 spać......

proponuje nst razem polozyc malego o 21 np (moj syn ma 20 mies a spac chodzi nigdy nie pozniej niz 20-ta i spi cala noc do 7:30 czasami do prawie 9-tej-ale tez mial okresy buntu) nie wiem gdzie spi Wasze dziecko, jezeli jeszcze z Wami w pokoju w swoim lozeczku, poloz je spac do lozeczka o tej 21 ,zgas swiatlo i sama poloz sie na swoim lozku, jak maly zacznie wstawac i buntowac sie, nie mowiac nic poloz go do lozeczka, wiem wydaje sie proste i banalne ale trudne do wykonania, bo rodzic bardzo szybko sie zniecheca ale jak juz raz pokazesz malemu ze takim buntem mozna wymusic na Tobie nie spanie, to pozniej bedzie wszystko tak wymuszal, pierwsza noc mozesz klasc go tak pewnie z 20 razy ale kazdej kolejnej bedzie lepiej i maly zacznie szybciej zasypiac, szybciej sie budzic i dzien bedzie bardziej normalny nie pozwol mu spac do 11, obudz go np o 9 rano i tak go zajmuj do wieczora az sam o 21 bedzie spiacy - wtedy bedzie latwiej Ci polozyc go spac bez dramatow! uwierz ze ta metoda dziala, tylko trzeba konsekwencji, pamietaj przy kladzeniu malego nie dyskutuj z nim, nic nie mow tylko go kladz, sama poloz sie nic nie mowiac itp zycze powodzenia!