Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krejzol

jutro MATURA próbna z POLSKIEGO !!

Polecane posty

moim zdaniem będzie romantyzm, bo co roku jest, ale zobaczymy... stawiam na \"pana tadeusza\". coś mi jeszcze po glowie chodzi \"granica\"

Gość nggf
co się przejmujecie to dopiero próbna!

bardzo dobrze, że interpretujecie wiersze, zresztą schemat pisania wypracowań jest ZAWSZE taki sam. Wiadomości o lekturze i epoce pomijam w tym przypadku, bo albo się je ma albo nie. Wszystko zależy od klucza i sprawdzającego hehe,

Gość nggf
a w całej Polsce jutro jest??

Gość agusiaczek
przy moim szczęśćiu to na pewno będzie to czego akurat nie przeczytałam i czego nie cierpię czyli :cierpienia młodego wertera, zbrodnia i kara albo dzady/kordian (chociaż to ostatnie czytałam ale co z tego..) ale poradzimy sobie :) to w końcu tylko próbna ;) chociaz u mnie dają za to oceny..

Nie sądzę, żeby był Werter i Kordian, skoro byli w tamtym roku. U nas też \"dają\" oceny :classic_cool: "Dziady" były na majowej, więc tez odpadają według mnie.

a ja najbardziej liczę właśnie na wypracowanie :) jakby był romantyzm to moje szczęście nie miałoby granic :D uwielbiam ;), no, tylko z Panem Tadeuszem miałabym problemy... :O

a ja czuje ze to bedzie jena wielka porazka :P Wypracowan pisac nie umiem wiec bedzie zajemadafakabiste Nic nie powtarzalam , lektur nie wiele przeczytalam :P 100/100 bedzie cos czuje

Gość ka jo je
w zeszlym roku na probnej był werter i nie wiem co jeswzcze,na maturze glownej były dziady i jeszcze cos czego nie pamietam:D Wiec watpie by w tym roku było coś z tego;/ A romantyzm to dla mnie najłatwiejsza epoka byla, wiec ten werter mi spasował bardzo na probnej:) A i jedna rada. Ja na probnej pisałam dość zwięźle i starałam się nie powtyarzac i miałam w sumie 45%, na normalnej maturze pisałam masło maślane, powtarzałam zdanie ktore napisałam np 5 linijek wczesniej troche inaczej, troche je "przedłużyłam", lałam wodę i miałam już 80% :D

Gość jaa..
nie w calej Polsce jutro jest probna matura bo ja mam dopiero w marcu

Gość ka jo je
jaaa... chodzisz do szkoły specjalnej?:D

ja zawsze pisze za dlugie (mniej niż 500 słów nie umiem..) i przeważnie nie wpisuje oczywistości za które są w kluszu punkty... więc w ogóle jestem zdolna. Bardziej liczę na czytanie ze zrozumieniem bo to mi zawsze nieźle szło :)

tylko nie pozytywizm i młoda polska :O chyba się załamię jak to będzie :P jakoś się napisze ;) zresztą to tylko próbna matura, żeby nam pokazać, co wypadałoby poprawić u siebie :). ja zaczynam pisać o 7.10 :o muszę wstać o 5 rano :O o tej porze nie dam rady mysleć ;)

Gość ka jo je
krejzol,czytaj strzeszczenie:D Ja czytałam i mi wystarczyło:D Takie żółto-granatowe:)

Gość kutretka
A SKAD JESTES ZE MATURY NIE PISZECIE?

Gość ka jo je
jak to nie wyrazily? proszę wytłumaczyć i odrazu wybaczcię tę uwagę o szkole specjalnej. A poza tym to na maturze uzywajcie słowek ktorych sie nacodzien nie uzywa typu aczkolwiek, reasumując itsd bo tez sa dodatkowe pkt :D I mówię- lanie wody + masło maslane= zdana matura:D

Gość jaa..
ka jo je-nie nie chodze do szkoly specjalnej!!!!poprostu dyrektor nie wyrazil zgody zeby byla matura z Operonu w grudniu i dlatego mamy w marcu,nic na to nie poradze,tez bym wolala miec teraz

Bez sensu w marcu, bo już wtedy nie można zmienić jakie przedmioty chce sie zdawać na majowej maturze :O