Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krejzol

jutro MATURA próbna z POLSKIEGO !!

Polecane posty

ka jo je : jesli dobrze mysle to mamy takie same streszczenia:P tylko nawet ich mi sie nie chce otwierac..ale ja jestem len smierdzacy! nawet minimum nie zrobie! Boze spraw zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce!

Gość ka jo je
jaa.. jeszcze raz przepraszam, poprostu pierwszy raz z takim czymś się spotkałam, zdziwiona jestem:)

Gość ka jo je
cytowac W wypracowaniu? o to Ci chodziło?:D cytować to na podst. tekstu załączonego do danego tematu?

Gość jaa..
ka jo je dobra spoko,nie urazilas mnie tym;-)i tak jestem padnieta bo wlasnie skonczylam pisac bibliografie.Tez mi sie nie podoba ze dopiero w marcu bo nawet nie bedzie czasu zeby moc sobie wiecej powtorzyc tego czego sie nie umialo

możesz cytować tekst który ci dali jako \"pomoc\" do wypracowania :PP ale nie możesz go streszczać, bo ci tego fragmentu nie bedą oceniać (tak nam ostatnio polonistka mówiła)

wybrać najważniejsze informacje z tekstu i na ich podstawie formułować swoje rozważania (czyli notabene masło maslane) + dodac jakieś wiadomości od siebie, żeby pokazać, że lekturę się przeczytało :P

Gość ka jo je
cherry,w zeszlym roku wybrtalam temat drugi, było o relacjach matka-dziecko na podstawie Przedwiosnia i czegostam jeszcze, kurcze przedwiosnie jako tako czailam i wiedzialam o co sie rozchodziło,ale tej drugiej nie czytałam wcale,nie byłam w szkoel jak ją omawiali ,tylko wiedzialam,ze takie cos istnieje ale fragment dali taki banalny,ze na podstawie jego mozna było wywnioskowac dosłownie wszystko i bez problemu napisałam:)

Gość ka jo je
Dziady dla mnie to coś strasznego było... Dlatego jak zobaczyłam na maturze w zeszłym roku to miałam zawał:D Generalnie dowalili lekturami o ktorych nie miałam zielonego pojęcia:D

Ja pisałam maturę rok temu i zapewniam, DA SIĘ JĄ NAPISAĆ BEZ CZYTANIA LEKTUR NA ok 80 %. Nawet więcej :) Nie stresujcie się tylko, jak najwięcej szczegółów wyciągajcie z tego tekstu, piszcie 2 razy to samo innymi słowami, bo niestety klucz jest tak zrobiony, że tego wymaga. pozdrawiam serdecznie:)

ja pisałam właśnie ten temat na lekcji kiedys - relacje matki z dzieckiem na podst, przedwiosnia i granicy i dostalam czterdziesci pare punktow na 50, wiec zle nie jest :) temat bardzo mi sie spodobal :)

taaaaaaaaaaak. tylko ze z klasowych wypr. dostaje 1, 1+ czasami 2-, araz sie 3 zdarzylo. no ale nie lubi mnie moj wychowawaca osd polskiego

Gość jaa..
a z jezyka obcego mieliscie juz probna?

Gość ka jo je
pesymona,dokaldnie:D Ja na probnej zrobilam blad bo nie pisałam oczywistych oczywistosci i zwiezle dosyc, kolezanka pisała masło maślane i lepiej zdała,wiec na glownej maturze wzielam z niej przyklad i dokladnie 80% bez czytania lektur:D

Gość igfd
co za debil sie pytal czy to ze ktos ma w marcu to znaczy ze chodzi do skzoly specjalne, twoja ignrancja ne usprawiedliwia cie do tekstow tego typu. ja mam najfgorzej bo mam teraz i w marcu jescze

Gość jaa..
igfd.Spokojnie nie powiedziala tego zlosliwie.A to ja mam w marcu:-)

też mam teraz i w marcu i wcale nie umważam że to tak źle ;) przynajmniej jak napiszę te probne beznadziejnie to będize jakaś motywacja ;)