Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowa jak diabli

jakie mieso dla niemowlaka?

Polecane posty

moj alergolog mówi, że NIE WOLNO cielęciny za to wskazany: królik, jagnięcina i indyk

moja alergiczka długi czas była na króliku horrendalnie drogim zresztą, bo przywożonym ze wsi:P a później indyk,jak skończyła 2 lata, także kurczak. cielęciny i wołowiny nie próbowałam do dziś, ale nie ma takiej potrzeby, bo jada też trochę mięsa wieprzowego:)

kolorowa- ja też nikogo nie miałam, więc cena była co najmniej wygórowana:o ale widziałam mrożone króliki w piotrze i pawle oraz almie, więc jak mnie najdzie wena, to może jeszcze kiedyś popełnię dzieło z królika:P w makro też bym raczej ni kupiła,ale w sumie kto wie,czy to mięso nie jest takie samo jak w innych sklepach:D

w supermarketach mięso królika sprzedawane jest z nazwą i adresem producenta, więc spokojnie mozna kupić

Gość ciotka a
Króliki teraz są już stare i nie są dobre dla malutkich dzieci. Indyki....zaatakowała ptasia grypa .a wszędzie są indyki z Indykpolu a to jest w olsztynie czyli tam gdzie ta grypa:( Kury są na antybiotykach...no coments. Cielecina może być albo alergenem albo skażona Choroba wściekłych krów, gdyż ciele od chorej krowy nie jest chore ale jego szpik tak.wiec przy cięciu kości piłami krew i szpik rozbryzguje sie po miesie i je zakaża. Bosz...to co w takim razie podawać dzieciom

Gość Mama_Zosi
Najlepiej królika i indyka, jesli nie ma alergii można też kurczaka. Ja dość długo kupowałam mięsko w słoiczkach Gerbera (Naturalnie Proste) i mieszałam z kaszą, makaronem. Można kupic takiego indyka i kurczaka, królika niestety nie ma.

echh a myslicie ze miesko do sloików to wam hodują specjalnie i karmią zborzem , swierza trawą i kukurydzą? Obawiam sie ze tak samo wrzucaja tam karmione paszami ptaszki... jakies 5 życie kurczaka...:-o Ja malej daje glownie kurczaka od babci bo wiem ze to zdrowe i karmione kukurydza a nie sztucznymi paszamy naszpikowanymi chemią. Dzis dla odmiany kupilam jej cielęcine. Moja lekarka twierdzi ze to dobre mieso dla dzieci, ale tak jak z rybami nie nalezy przesadzac. raz w tyg mozna dac. Królika próbuje sobie \"zalatiwc\" na wsi od znajomego znajomego znajomej :D:D zobaczymy, moze cos z tego wyjdzie. no a rybki to mam mrożone z supermarketu bo nie znam nikogo kto móglby mi sprzedac mintaja... do tego wszystkiego dużo smacznych warzyw od babci - marchewka, pietruszka, seler, ziemiaki i czerwone buraki. Myśle ze zupki sa zdrowe a smaczne napewno sa bo pachną warzywami na caly dom :)

a ile razy w tygo dniu dajecie mieso? ja poi co daje sloiczki z miesem.. codziennie - ale chyba przesadzilam i musze zaczac dawac same warzywne czasem a jak jest z rybami? slyszalam ze od 10 m dopiero...

rybki od 7 miesiaca ja daje mieso codziennie ( raz w tyg rybkę).