Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unitro

Małżeństwa z wpadki

Polecane posty

Podobno 50% rozpada się w ciągu pierwszych dwóch lat. Czy warto brać ślub tylko dla dziecka? A może dziecko jest najlepszym cementem spajającym dwoje ludzi?

Gość Moim...
zdaniem nie ma sensu brac slubu, jezeli jedynym powodem jest wpadka. Poczekajcie i zrobcie to z milosci.

Rozmawialam kiedys o tym z bardzo madrym ksiedzem, ktory mowil, zeby taka para ze soba troche pozyla, a jesli beda chcieli, niech wezma slub pozniej. Malzenstwa z wpadki, to najczesciej z rozsadku, bo dziecko...Dziecko moze cierpiec, jak rodzice sie kloca, a slub jest przeciez na caaale zycie :)

moja siostra wpadla i wzila slub w wielku 18 lat sa malzenstwem od 13 lat maja 12 letnia corke no prawie 13 letnia:P i rocznego synka:D:D:D:Dteraz sie buduja... wiec to roznie bywa

a jak długo byli ze sobą wcześniej? kochali się wcześniej bo są tacy co są ze sobą kilka lat i to jest okej, ale sa i takie małżeństwa z imprezowej wpadki

To chyba zależy od sytuacji, wpadka wpadce nierówna. CO innego jak się wpadnie przy okazji zaangażowanego już mocnego związku, a co innego po króciutkiej znajomości czy w związku z założenia niezobowiązującym. Z tego co obserwuję, nie ma tez co próbować naprawiać związku dzieckiem, znam takie pary i to jest totalna porażka. Współczuję ich dzieciakom przede wszystkim.

Gość a co to znaczy odchowanie
dzieci? ileto jest czasu? 5 lat jak wychodzą z pieluch 15 jak kończą podstawówkę 18 jak osiągają dojrzałość czy 25 jak stają powoli na swoich nogach?

Gość a ja jestem żonaty
od 17 lat, przed slubem kochalismy sie przy każdej okazji, juz po zaręczynach ale 2 miesiące przed ślubem zaszła w ciążę. I co? po urodzeniu dziecka straciła ochote na seks :( Ale jestesmy juz razem 17 lat i mamy 3 dzieci tyle że ona teraz robi to tylko z obowiazku a nie dla przyjemności :(

Gość Dlaczego.....
stracila ochote po urodzeniu dziecka? Slysze, ze dzieje sie to dosyc czesto, ale dlaczego?

Gość zip-a-da
Ja wyszłam za mąż z wpadki. ;) Wcześniej bylam z mężem w związku 4,5 roku. Planowalismy się pobrac... kiedyś... bo to studia, to praca lepsza, to mieszkanie... i jakoś nie mogliśmy się zdecydować. Za dużo znaków zapytania... No i zaszłam w ciążę i wszytko samo się ułożyło. Jesteśmy 5 lat po ślubie, uklada się super. Nadal za sobą szalejemy, życie erotyczne kwitnie ;) i obecnie jesteśmy w trakcie starń o drugie dziecko. Rozwód małżeństwa z wpadki nie jest regułą.

Gość nikt nie zakłada rozwodu
jak się żeni, dobrze, że jest tyle udanych zwiazków ale jakie szanse mają związki z wpadki wpadki na imprezie, po pijaku, dwoje ludzi, którzy siękompletnie nie znają, nie rozumieją i wiąże ich jedynie dziecko