Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgksdhgkhk

dziecko po porodzie terminowym-3pkt w skali apgar-problemy z oddychaniem

Polecane posty

Gość hgksdhgkhk

podłoczone do respiratora-co to znaczy przyszłosciowo?

Biedne maleństwo... Podłączone do respiratora, czyli samo nie dało rady oddychać? Mogło wystąpić niedotlenienie mózgu co na przyszłość nie musi wróżyć niczego złego. Na to pytanie odpowie Ci chyba tylko owa przyszłość. Myślę, że lekarz doskonale może wytłumaczyć wszelkie prawdopodobne problemy. Byle nie zamartwiać się na zapas. Będzie dobrze.

Gość hfdjhgkfjhg
dziecko przyszło na swiat przez cc-zaczeło oddychac po 3 min-pozniej tez traciło oddech

Gość do autorki... ...
nie ma co się martwić, ja pzrez trzy tyg po porodzie byłam podłączona do respiratora, miałam wszystkie możliwe choroby niemowlęce (mama urodziła mnie pzrez cc podczas wylewu krwi do mózgu) i wyrosłam na zdrowa osóbkę :) na dodatek zawsze mi lekarze powtarzali jak byłam dzieckiem, że nie choruję, bo się wychorowałam na samym początku, nigdy nie pojawiły się u mnie żadne komplikacje związane z okresem noworodkowym, zdrów jak ryba, no do czasu kiedy zaszłam w ciąże, ale to już inna sprawa :)więc są też dobre strony tej sytuacji, na apewno będzie dobzre !

Gość hfdjhgkfjhg
do tego stwierdzono obrzek mozgu-lekarze nic nie chca wiecej mowic-chodzi o dziecko mojej przyjaciolki

Kurczę, no niestety nie wróży to nic dobrego, Boże tak mi żal takich małych chorych dzieciaczków. Mój mały urodził się cztery tygodnie za wcześnie i też miał problemy z oddychaniem, dostał 6 punktów. Niby wszystko ok, ale ja i tak cały cza się denerwuję.

Gość nie zawsze
mój syn dostał 6 punktów był malutki 2500 chociaz urodzony w terminie a jest świetnym uczniem (matematyka to jego pasja) a przecież był niedotleniony.

Gość hgksdhgkhk

Gość VaniVan
chyba tylko czas pokaze co bedzie pozniej-chodzi mi o prawidlowy rozwoj itp moja przyjacilka urodzila o czasie, ale jaj syn byl reanimowany po porodzie - nagla cc-spadek tetna, mial masaz serca, dostal 3 punkty :(, urodzil sie w zamartwicy, niedotlenieniu, przyjacilka miala dodatkowo zakazenie wewnatrzmaciczne lezal tylko w inkubatorku pozniej okazalo sie ze ma wade serca, wiec zostal przetransportowany na 2 dobe do innego szpitala, przeszedl szereg badan dzis jest po operacji na otwartm sercu i rozwija sie najnormalniej w swiecie :) psychicznie rozwija sie super :) ruchowo tak samo czasami slyszy sie ze nieraz z pozoru beznadziejne przypadki wychodza z tego obronna reka mojej kolezance wystarczylo ze syna urodzila w 35 tygodniu i maly bardzo slabo sie rozwija, BARDZO dlugo nie chodzil, bardzo malo mowil, ogolnie widac golym okiem ze byl daleko w tyle za rowiesnikami ja urodzilam synka ponad 3 tyg przed czasem, ale wszystko skonczylo sie na przyklad roznie to w zyciu bywa jak widac...