Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haron

jaki rodzaje mies do bigosu

Polecane posty

Gość haron

jak myślicie wystarczy od szynki kawałek łopatki zeberka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak nie mam pod reką mięsa to czasem robię tylko na kiełbasie, która gdzieś tam się pląta po lodówce, i też jest dobre, tak że myślę że starczy ;) W końcu nawet przecież sama kapusta z usmażoną cebulką też jest dobra ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy jeszcze nie dawałam kiełbasy,ale musze spóbować :) Ja daje karkówke,łopatke i czasami jak jest to boczek ale taki chudy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja daawno kiedyś dawałam
kiełbase a teraz już nie i jest o niebo lepszy ...:) mieso jak sie da pokroic to kroje na kawałki i obsmażam z cebulka i potem wrzucam do bigosu .tez daje łopatkę ,zeberka i trochę wędzonki np boczku ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie się nie pytaj
bigos będzie tym smaczniejszy, im bardziej różnorodne mięsa do niego włożysz ja daję karkówkę, łopatkę - wieprzowe, kawałek wołowiny, piersi kurczaka, jak mam, to dziczyznę, trochę boczku w sumie wychodzi pół na pół mięso i kapusta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiem ze moja babcia daje co najmniej 3 rodzaje mies, w tym kielbase :) i to najlepszy bigos pod sloncem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malkatka
ja zazwyczaj kupuje kielbase, a do tego dorzucam wszystko co mi zostanie w lodowce, szynke itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjhhkj
każdy rodzaj może być na tym właśnie polega idea bigosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie się nie pytaj
no i tym lepszy, im częściej odgrzewany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kilka śliwek suszonych i szklanka czerwonego, wytrawnego wina wlana do kociołka tez podniesie walory smakowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania...ania
A ja robię tylko na piersiach z kurczaka bo innego mięsA nie jadam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję różnie, od golonki (ale bez tego tłuszczu bo nie lubię), po piersi z kurczaka czy indyka. Uwielbiam tez z serduszkami drobiowymi. Kiełbasy nie daje, chyba że mam swojską, domowej roboty. Z kupnych to tylko kabanosy :) Ale fakt im więcej rodzajów mięsa tym smaczniejszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość manofharlech
Ja tez do bigosu daję wszystkie oczywiście martwe już zwierzaki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×