Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila - załamana

Moje włosy - pomocy !!

Polecane posty

Gość Kamila - załamana

Błagam pomocy !! Strasznie wypadają mi włosy garsciami i przy myciu i pzy czesaniu, nie wiem co robić, mam ich strasznie malutko i są srasznie cieńkie .Stosuje juz jakies tabletki na wlosy, rózne odzywki i nic :( macie jakiś sposób? pomocy !!!!!!!

Gość lateksica
wax proponuje, lub szampony vivhy- tylko ze sa drogie

Gość też kamila
a po co 2 wątki nna ten temat? do lekarza idz, bez przyczyny włosy nie wypadają;P

Gość Kamila - załamana
juz stosuje tą odzywke vax do ciemnych włosów, jednak nie pomaga, na poczatku tak jak by troche... ale po czasie znowu to wróciło... chociaz ze caly czas jej uzywalam i uzywam

Gość Kamila - załamana
sorki, myslalam ze sie nie wczytało i zapisało ;)i temu dwa razy ;)

Gość lateksica
jak dlugo uzwasz? bo wiesz wlosy sie przyzywczaja.ja stosuje ze 2 miesiace i wlosy przestaly mi wypadac. do tego na zmiane stosuje placente z lozysk i dzieki temu moje wlosy wracaja do normy bo byly cholernie suche i wypadaly. stosuje tez jedwab i szampon pantene.

Gość lateksica
heh mi zaczal pomagacc dopiero kiedy urzadzam sobie saune w lazience- wlaczam farelke na gorace powietrze i jeszcze mam goraca kapiel. bez tego tez uwazam ze mi nie pomaga. ale skororobicioe podobnie i wam nie pomaga to moze nie jets to kosmetyk dla was i tyle. w sklepie fryzjerskim moze cos poradza

Gość Kamila - załamana
stosuje juz ją jakos z 1,5 miesiaca i kupilam sobie merz spezial na paznokcie i wlosy co reklamują, pani w aptece powiedziala ze bardzo dobre tabletki....boje sie ze zostane łysa ;| !! a wiesz co powiedzial mi lekarz ze to normalne ze co jakis czas tak wypadają, ale mi wypadaja caly czas

Gość lateksica
no tam do stu dziennie podobno ma wypadac ale kto to liczy?:P poza tym moga wypadac przy przesileniu, przy stresie (loj przy tym to jak cholera), lub z powodu zlego odzywiania- a to tylko czesc mozliwosci.

Gość lateksica
w zaden skrzyp itd na takie dolegliwosci nie wierze- tylko cynk moze na paznokcie- nie dosc ze trzeba brac dlugo i systematycznie, to jeszccze drogie a ja po sobie rezultatow nie widzialam

Gość Kamila - załamana
z tego co napisalas to wydaje mi sie ze chodzi o odzywianie, moja rodzina mi to powtarza , nie mniej jednak wydaje mi sie ze az tak tragicznie sie nie odzywiam :P jem owoce, co prawda malo ale zajadam...

Gość Kamila - załamana
aaaaaaaa !!!! a skrzyp polny - ja tego chyba zjadalam z 10 opakowań:P i coraz mniej w to wierze, a to ze wypadają dziennie ....hmmm wypadać wypadają ale az tyle.... mi napewno 100 nie wypada tylkkko wiecej albo jakos potrójnie widze :D

Gość lateksica
he nie chodzi tylko o owoce- chodzi o wsyztsko-mieso ryby, owoce warzywa... o te mikro i makro elementy. moja kolezanka oprocz tego ze nie wydziwia jak je (tzn je mieso i wszytsko inne) unika fast foodow i zre ogromne ilosci owocow i warzyw i ma piekne wlosy i paznokcie. ale nie byl to efekt ze byla zabiedzona i nagle zaczela jesc i jej sie poprawilo. miala zdrowe wlosy a teraz ma jeszcze piekniejesze.-grube geste i mocne. ale jesli chodiz o wlosy to za ich wyglad odpowieedzialne sa tez geny itd. no temat rzeka po prostu. na pocztek idz do lekarza niech ci zrobi podstawoe badania

Gość lateksica
skoncz tez z suszeniem jak mozesz= ja przestala, rpzyzwyczailam sie do nowego wygladu i wlosy jakos same sie poprawily

Gość Kamila - załamana
bede musiala tak zrobić, pojde jeszcze raz do tego lekarza, mam nadzieje ze teraz mnie nie zbyje .... :|

Gość Kamila - załamana
a jesli chodzi o suszarke ... ranyyyyyy kocham czlowieka ktory wynalazł suszarke ;| nie potrafie w moktych wlosach.... strasznie sie czuje... powod wypadania wlosów mogl byc taki ze ponad rok mylac CODZIENNIE włosy bo mam na tym punkcie obsesje...teraz probuje myc co 2 /3 dni

Gość lateksica
jesli sama przyznajesz ze zle sie odzywiasz to spobuj moze vigor brac (tanszy odpowienik centrum wiec co wolisz). tylko tez musisz uzbroic sie w cierpliwosc i brac regularnie, ale mysle ze po miesiacu jakas roznice zauwazysz jesli wypadanie wlosow zwaiazane jest z brakiem pierwiastkow

Gość lateksica
specjalisci mowia ze wlosy trzeba myc co tyle co ile jest potrzeba wiec jak tam twoje mycie mialo sie do wypadania to nie wiem. tez nie lubie mokryk wlosow ale robie tak ze umyje-oplatam recznikiem na jakies 15 min, zdejmuje i za 10 min mam juz suche bo wiekszosc wody wsiakla w recznik

a ja jem codziennie sałatke z owoców, sałatke z warzyw, piers z kurczaka, duzo napojów (jestem na diecie) i ZERO rezultatów połamane, słabe paznokcie, rozdwojone koncówki, wypadanie itd używam zawsze odżywki, jedwabiu, spłukuje włosy zimna wodą, rozjaśniam cytryną!, używam szamponu Gliss Kur do rozdwajających sie koncówek, używam szczotki z naturalnego włosia, staram sie spać w warkoczu, nie używam żadnych spinek i metalowych ozób do włosów i !!!!!!!!! N I C !!!!!!!!!!!!!!! a jak byłam u lekaraza to jak zwykle powiedział: \"taka natura i nic sie nie da zrobic...\" tylko, że u mnie w rodzinie wszyscy maja piekne, gęste, grube wlosy z pewnościa jest to sprawka hormonów, ale trudno jest znaleźć lekarza który ci pomoże, ja juz sie poddałam ;(

Gość Kamila - załamana
ok kupie sobie ten vigor juz dzisiaj i zaczne brać... kurcze zaraz bede miala całą apteczke tych róznych witamin .......jak myslisz moge brać kilka rodzajów tych witamin czy lepiej barć jeden a reszte odstawić?

czasem hormony mają też taki wpływ na włosy ja polecam Vitapil - witaminy konkretnie na włosy ze składnikami poprawiającymi ukrwienie skóry głowy http://www.holbex.pl/content/view/19/19/ ale mam wrażenie że te preparaty to minimum z pół roku trzeba używać żeby były konkretne efekty

Gość lateksica
tylko jeden preparat! za duzo witamin to tez jest zle;/ kociaczku jesli uwazsz ze to sparwa hormonow to idz do endokrynologa, bo samej w ciemno szukac to nic nie da;/ na paznokcie sporbuj brac cynk- ja po tygodniu widzialm roznice ale nie chce mi sie juz brac:)

Gość Kamila - do kociaczka
"taka natura i nic sie nie da zrobic..." - mnie tez to samo powiedziano ;/ jednak ja sie nie poddaje bo musze mieć silne zdrowe wlosy !! bo jestem przerazona. U mnie podobnie jak u ciebie w rodzienie tez kazdy ma piekne zdrowe włosy, tylko ja mam takie wlsoy jakie mam ... ;/ mama piekne geste , tato równiez a o siostrze juz nie wsopminam ;/

Gość lateksica
no to wszystkie slyszalysmy to samo:) a ja jako mloda nastolatka mialam piekne wlosy tylko... zaczelam sie odchudzac no i to zrobilo swoje... takich jak mialam miec nie bede ale staram sie zeby byly wyjsciowe chociaz:)

a znacie moze jakis preparat (taki hormonalny czy jakos tak) Chodzi o to zeby działał tak od wewnatrz, regulował gospodarke hormonalną. Mieszkam w Angli i do lekarza tutaj mi nie spieszno, wolałabym kupic cos skutecznego bez recepty