Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
K艂贸ci艂am si臋 z pani膮 Wiolett膮, g艂贸wn膮 ksi臋gow膮 o to, 偶e ten 艣mieszny plik, kt贸ry kaza艂a uzupe艂nia膰 na koniec miesi膮ca jest nieczytelny dla wi臋kszo艣ci sklep贸w. Napisa艂am, 偶e nie uko艅czy艂am 偶adnego kursu ksi臋gowo艣ci i mam prawo nie wiedzie膰 jak co艣 uzupe艂ni膰, 偶e to ich robota i nie p艂ac膮 mi za dodatkowe segregowanie 艣mieci, wi臋c wype艂ni臋 to po swojemu i niech sobie same to poprawiaj膮. W ko艅cu co艣 musz膮 robi膰 w tej pochrzanionej pracy. Odpisa艂a, 偶e 偶aden sklep nie zawiadomi艂 ich o problemach, tylko JA! Tak z innej beczki. Czy na sklepie nie mo偶na pali膰 elektronicznego papierosa, je艣li nie ma klient贸w na sklepie? Chyba lepsze to, ni偶 wychodzenie co godzin臋 na 3 minuty poza sklep, nie? Szuka艂am informacji na ten temat w jakich艣 regulaminach, ale nic nie ma napisane, a mi臋dzy innymi z tego powodu zosta艂am zmuszona do napisania wypowiedzenia. Radz臋 wam wszystkim, znajd藕cie sobie inn膮 prac臋. Miejcie w ko艅cu spok贸j. Pozdrowienia dla Kierownik贸w Regionalnych! Zacznijcie szanowa膰 ludzi, kt贸rzy dla Was robi膮 co mog膮, 偶eby艣cie tylko opieprzu od 艁ukasza Fugata nie dostali. Rozumiem, 偶e mo偶e i kierownicy nie informuj膮 Was o ci膮g艂ych zmianach grafik贸w, kt贸re nie s膮 zale偶ne od kierownik贸w, tylko od 'po偶ycze艅' pracownik贸w jakby byli jak膮艣 rzecz膮. Rozumiem, 偶e sp贸藕nienie pi臋ciominutowe ze wzgl臋du na korki, w kt贸rych si臋 stoi przez komunikacj臋 miejsk膮 jest niedopuszczalne, bo w ten spos贸b 5 tysi臋cy klient贸w nie wejdzie do nas z samego rana. W ko艅cu to my prowadzimy autobusy, tramwaje i taranujemy wszystkie samochody stoj膮ce nam na przeszkodzie, byleby tylko si臋 nie sp贸藕ni膰. Ale serio? Palenie e-papierosa, kiedy nie ma klient贸w na sklepie jest jednym z powod贸w wywalenia kogo艣 na zbity pysk? Cz艂owiek stara si臋 rzuci膰 na艂贸g, nie wychodzi ze sklepu na przerwy, ba! W og贸le nie ma przerwy. Zapieprza jakby mia艂 motorek w d***e, a tak to wszystko jest docenione.. Czuj臋 jedynie za偶enowanie. Nie wstyd, 偶e 'zawiod艂am', ale za偶enowanie i jednocze艣nie ulg臋. Zatem dzi臋kuj臋 Ci m贸j kierowniku regionalny, 偶e uwolni艂a艣 mnie z tego bagna. Mia艂am co prawda odej艣膰 w lipcu, ale mnie uprzedzi艂a艣! A ja g艂upia pr贸bowa艂am wkr臋ci膰 Ci臋 do pracy w Sephorze. Chcia艂am, 偶eby艣 i Ty odpocz臋艂a. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A! I dzi臋kuj臋 jeszcze za jedn膮 rzecz. Urodziny w mojej rodzinie s膮 艣wi臋towane co roku. Ka偶de urodziny to pow贸d do wsp贸lnego spotkania, rozmowy, u艣miech贸w i rado艣ci. W dzie艅 urodzin kaza艂a艣 mi przyj艣膰 do pracy, tylko po to, by da膰 mi niesamowity prezent. Kartk臋 papieru i d艂ugopis, bym napisa艂a wypowiedzenie. NAJLEPSZE URODZINY EVER!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No faktycznie, przedziurkowa膰 kartk臋, codziennie JEDN膭: swoje rozliczenie kasjerskie, to masakra! I wpi膮膰 w segregator, a na koniec miesi膮ca wyci膮gn膮膰 z niego i prze艂o偶y膰 kawa艂ek sznurka. Dosta膰 papiery wrzucone luzem w kopert臋 i pomieszane, z ponad setki sklep贸w i je posegregowa膰 to naprawd臋 jest wyzwanie. A ksi臋gowe maj膮 si臋 zajmowa膰 nie SEGREGACJ膭 naszych papier贸w, tylko sprawdzeniem ich poprawno艣ci. Czy Wy naprawd臋 nie zdajecie sobie sprawy, 偶e w 偶adnej firmie taki ba艂agan w prowadzeniu dokumentacji nie przeszed艂by? Strasznie jeste艣cie um臋czone, zw艂aszcza te sklepy z obrotem 1500 zeta dziennie, na nic czasu nie ma... I jeszcze opowie艣ci o tym, 偶e co godzin臋 na papierosa si臋 wychodzi艂oby gdyby nie e-papieros... Czy w regulaminie nie ma przypadkiem zapisu na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O ksi臋gowa tez tu jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tez nie ogarniam tych zapisow ,za jakie pieni膮dze my to mamy robic ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie trzeba by膰 ksi臋gow膮, 偶eby mie膰 troch臋 m贸zgu :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekawe, czy gdyby艣my nie odsy艂a艂y papier贸w do Centrali i mia艂aby艣 je mie膰 u siebie, to w razie kontroli te偶 waln臋艂aby艣 komu艣 taki misz masz na biurko do sprawdzenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O przepraszam, papiery zawsze mia艂am posegregowane i przypi臋te do kartek. Osobno deklaracje, osobno wydruki z terminala, faktury, mmki, karty lojalno艣ciowe. Zawsze mia艂am wszytko w osobnych koszulkach. Wkurzy艂 mnie fakt, 偶e kaza艂y nam wype艂nia膰 tabelk臋 w komputerze, kiedy to one same p贸藕niej zliczaj膮 wszystkie kwoty z deklaracji itd. O porz膮dek te偶 si臋 wkurzy艂am, bo mog艂y da膰 zna膰 na pocz膮tku miesi膮ca, a nie na sam koniec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Same niech sobie ta tabelk臋 wype艂niaj膮, ja m贸zg mam ale na wszystkim tez si臋 nie musze zna膰. Prawda jest taka ze ma艂o kt贸ry sklep wie jak to poprawnie zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ktora tam taka m膮dra ciekawe z tym m贸zgiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie r贸bmy prac臋 za ksi臋gowe , regionalnych i jeszcze miejmy utargi po 4 tys dziennie ! Po co wysy艂a膰 regionalnym trzy razy to samo , poczt膮 , skanem i w exelu ! I jeszcze my mamy by膰 odpowiedzialni za przeterminowane ! W umowie nic takiego nie ma , wyp艂aty te偶 nie bierzemy jak za trzy stanowiska !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Robi膮 z Wami co chc膮..... dlaczego ? A偶 tak ci臋偶ko z niewolnicz膮 prac膮 na 艣mieci贸wce za 1200 z艂 偶e wszystkie jak jedna wchodzicie w d..臋 kierownikom, ksi臋gowej, Fugatowi i innym oszo艂omom. 呕alicie si臋 na forum, p艂acz, zgrzyt z臋bami i co ? Co艣 si臋 zmienia ? Rano wstajecie i dalej do stajni jak te klacze z klapkami na oczach w kieracie robicie "lody" Gardz膮 personelem, maj膮 Was za "ZERO". Dajecie si臋 "gwa艂ci膰" za te psie pieni膮dze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to ile czasu zajmuje spakowanie sklepu...??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaaaaaaa i tylko jaaaa
popieram cie kole偶anko.... Tutaj wszystkie pyskuj膮 a jak przyjdzie co do czego grzecznie robia co im ka偶膮!!!!! Ja si臋 postawi艂am regionalnemu,powiedzia艂am ,偶e jak chce to prosz臋 bardzo mo偶e mnie zwolnic, pracuje do dzi艣!!!! Na te chore spotkanie z Fugatem te偶 nie pojad臋 je艣li b臋dzie dla naszego regionu!!!!!!!!!!!!!!!prosz臋 niech mi podzi臋kuj膮........... Powinny艣my si臋 WSZYSTKIE zbuntowa膰, zrobi膰 strajk-na ca艂膮 Polsk臋 ,co by nam wtedy zrobili--nic, bo ca艂ej sieci贸wki by nie zamkn臋li!!! Nag艂o艣nijmy spraw臋, zbuntujmy si臋,wywalny Fugata na zbi.... ry.....!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prawda jestem za tym bunt wszystkich a nie pojedynczych sklepow ja juz wprawdzie tam nie pracuje i nie brakuje mi tego kieratu a jeszcze czytam ze musicie cos wypelniac masakra i ktos zle pisze ze trzeba miec troche mozgu zeby umiec cos wypelnic otoz nieprawda nie zgadzam sie z tym bo jezeli nie mialam nigdy do czynienia z takimi papierkami to zaden wstyd powiedziec o tym a juz odpowiedzialnosc za przeterminy to normalnie nie wierze ale praca........pozdrawiam was wszystkie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Popieram kole偶ank臋 wy偶ej . Mo偶emy si臋 wyzalic na forum a w rzeczywisto艣ci 偶adna si臋 nie odezwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam nadziej臋 偶e m贸j wpis przyczyni si臋 do czyn贸w :-) Ka偶dy pracownik, kt贸ry uwa偶a, 偶e 艂amane s膮 jego prawa pracownicze, ma mo偶liwo艣膰 wniesienia skargi do inspektoratu pracy. Skargi pracownicze s膮 coraz skuteczniejsze, w ich wyniku w 2010 roku Pa艅stwowy Inspektorat Pracy na艂o偶y艂 prawie 9 tysi臋cy mandat贸w na pracodawc贸w 艂ami膮cych prawa pracownik贸w. Skargi dotycz膮ce naruszania praw pracowniczych mog膮 by膰 zg艂aszane do Pa艅stwowej Inspekcji Pracy pisemnie, telegraficznie lub za pomoc膮 dalekopisu, telefaksu, poczty elektronicznej, a tak偶e ustnie do protoko艂u. Zgodnie z art. 44 ust. 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2007 r. o Pa艅stwowej Inspekcji Pracy (Dz. U. z 2007r. Nr 89, poz. 589) inspektor pracy jest zobowi膮zany do nieujawniania informacji, 偶e kontrola przeprowadzana jest w nast臋pstwie skargi, chyba 偶e zg艂aszaj膮cy skarg臋 wyrazi na to pisemn膮 zgod臋. W przypadku zastrze偶e艅 co do post臋powania inspektora pracy, mo偶na z艂o偶y膰 skarg臋 do okr臋gowego inspektora pracy w艂a艣ciwego ze wzgl臋du na siedzib臋 pracodawcy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kolejna moja propozycja : ka偶dy g艂upi e-mail przys艂any nale偶y drukowa膰 i do tajnej teczuszki :-), podobnie nale偶y czyni膰 wysy艂aj膮c odpowied偶 na 贸w g艂upi lub g艂upszy e-mail i tak偶e do tajnej teczuszki :-). Wszystko si臋 mo偶e kiedy艣 przyda膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i uznaj膮 moje wpisy jako spam :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pracownik wykonuje okre艣lon膮 prac臋 na RZECZ PRACODAWCY POD JEGO KIERUNKIEM, W MIEJSCU i CZASIE PRZEZ NIEGO WYZNACZONYM, OTRZYMUJE ZA TO WYNAGRODZENIE, a jednak nie ma podpisanej umowy o prac臋, tylko umow臋 cywilnoprawn膮. To s膮 trzy cechy z kt贸rych wynika 偶e powinna by膰 podpisana umowa o prac臋 !!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wiemy nie od dzi艣 jedno wielkie oszustwo z tymi zleceniami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I dobrze ci z t膮 wiedz膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szukajcie innej pracy. Serio! Dosta艂am informacj臋 od jakiego艣 kogo艣, kto wynajmuje lokal, 偶e nie p艂ac膮 ju偶 kilka miesi臋cy za wynajem. KR nic z tym nie zrobi艂, wi臋c pewnie nied艂ugo zamkn膮 wszystko w pisdu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gdzie nie placa ? podaj miasto, wojewodztwo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
呕aga艅 -lubuskie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak si臋 ko艅czy zabawa jak si臋 ma frajerskiego regionalnego kt贸ry zamiast pomaga膰, kibicowa膰 swoim podw艂adnym siedzi w cha艂upie z 偶onk膮 i gromadk膮 potomstwa udaj膮c zapracowanego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rok mo偶e dwa i zamkn膮 burdel zwany DAYLI :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas tez nie placa czynsz.....gazet nie dostali艣my....kiedy nas zamkn膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ej ale przecie偶 by艂o pisemko od pani prezes ze nie zamykaja sklepow. mozg rozjechany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co w zwi膮zku z tym skoro od czasu jak bylo pisemko juz chyba 3 sklepy zamkn臋li

Udost臋pnij ten post