Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
nie wiem czemu sie tu nie otwieraja wejdzcie sobie na informacje dayli 2017 tam troche pisze o deyli

Gość gość
Pit mają obowiązek wysłać do końca lutego to co za durna kobieta piszę żebyśmy dzwonili pod jakiś numer jak nie dostaniemy pitu do końca marca przecież pit nie będzie szedł miesiąc ludzie złoci myślcie trochę.Ja cholera tez k***osci nie popuszcze im tej kasy i niech się warianty streszcza bo mi kasa potrzebna

Gość gość
Dziewczyny... ZUS na pewno nam oplacili bo dziś sprawdzalalam.. myślę że dostaniemy te pieniądze :)

Gość gość
Składając wypowiedzenie z winy pracodawcy jak i przejście na zus w czasie l4 lub macierzyńskiego pozbawia Was praw do odpraw

Gość gość
Mozesz sie zwolnic z winy pracodawcy, art 55 ze skutkiem natychmiastowym, ja mam tak zamiar zrobić jutro, odprawa nalezy sie,a jaka to zalezy ile lat masz przepracowanych.

Gość gość
Dlaczego po przejściu na ZUS nie przysługuje prawo do odprawy?

Gość gość
Oczywiście że odprawa się należy! I tak jesteś n A zusie Tak czy siak. Jesteś pracownikiem firmy a nie zusu. Ale głupoty piszesz koleżanko... co Ci strzelilo do głowy?

Gość gość
No właśnie. Przecież czasami to firma występuje z wnioskiem do zusu o przejęcie wypłaty świadczeń. I co też by się odprawa nie należała? Jedno wyklucza drugie. Także ten tego, Lecz się moja droga i nie wymyślaj: )

Gość gość
Zus jest nie opłacony od listopada. Sprawdzałam osobiście.

Gość gość
Do osoby 21:42 również jestem na macierzyńskim,dzwoniłam do zusu w mojej miejscowości i wygląda to inaczej.podam Ci mój nr 601402603 . Napisz SMS a ja zadzwonie

Gość gość
Zus jest opłacony bo byłam wczoraj u lekarza z sobą i z dzieckiem i jest ok.a jakby od listopada nie był oplacany to bym się już do lekarza raczej nie dostała.

Gość gość
Dziewczyny. Za chwilę kolejny 10-ty. Pamiętajcie , aby rozszeżyć swoje skargi w pip o kolejną zaległość. W cuda nie ma co wierzyć. Kasy nie będzie. Czeka nas sąd. A inwentury Kr niech robią sobie same. Wszystkie na ten czas na L4 lub na urlopy. Chyba nie będziemy zapieprzać na postojowym - chyba, ze tylko na 60% tak jak oni niby nam płacą.

Gość gość
Tak jesteś zatrudniona. Nas składki niby nie interesują . bo są naliczone ale nie zapłacone. Teraz wiesz jaka jest różnica Nas składki nie dotyczą bo nam są odciągane z wypłat. To zus będzie ścigał dayli nie nas!

Gość gość
K....a zastanowcie się w końcu co piszecie tu ze wypłaty będą tu zaś że nie, idźcie się leczyć psychicznie, bo widzę ze tu tak pier......e że szok! !!!Do sądu po kolejnym 10 tym?z gwiazdki się ktoś urwał, do sądu to ja już oddałam dawno po poprzednim 10 tym.myślisz ze za luty ci wyplacą? Hmmm dużo bajek się ktoś naoglądał....

Gość gość
Jeżeli składki nie są zapłacone to do 3 miesięcy do lekarza się dostaniesz potem w systemie ewuś w przychodni świeci informacja ze nie jesteś ubezpieczona. Miałam już taki przykład ale nie w dayli

Gość gość
Spokojnie dziewczyny, ja jestem załamana :( i co gorsza juz nie mam skąd pożyczyć pieniędzy, zostało midokladnie 29, 36 PLN i kombinuje jak za to przeżyć największa możliwą liczbę dni!!!

Gość gość
Ale czesc z Was sieje zamęt.Do lekarza pierwszego kontaktu moja droga od początku roku możesz iść nawet bez ubezpieczenia.

Gość gość
Chyba zartujesz bez ubezpieczenia to od początku stycznia się do lekarza dostaniesz ale za wizytę płacisz, a skąd to wiem?bo moja mama jest w rejestracji w przychodni, i dużo ludzi awantury robi jak po wyjściu od lekarza muszą opłacić wizytę.

Gość gość
Idź do swojej przychodni i zapytaj jak to wygląda a nie siej zamętu ,to że sobie akurat to wyczytasz w internecie to nie znaczy ze masz wizyta bez ubezpieczenia, kto za ciebie wizytę zapłaci, Mikołaj?

Gość gość
Hej gościu z 10;35, to kiepsko to widzę 29 zł na nic nie wystarczy, nie masz okazji nigdzie dorobić, a może masz coś nie potrzebnego to sprzedaj ? Ja bazuję na moim męzu , sama ze sobą też bym nie miała kasy, szukam nowej pracy, cięzko zostać z dnia na dzień bez środków do zycia ?!

Gość gość
A ja słyszałam szelest pieniędzy u KR

Gość gość
A ja słyszałam szelest pieniędzy u KR

Gość gość
KR pensje dostali i te przydupaski co z nimi jeżdżą też to potwierdzone info, za styczeń im kase przelali.

Gość gość
napewno te kqrwy dostały bo jakby niedostały to by nie jezdzily i nierobily inwentaryzacji bo za co tylko glupie udaja ze sa biedne takie jak my

Gość gość
Nie mam gdzie dorobić, i jestem wdową. I tak było ciężko, a teraz to juz szkoda slow...

Gość gość
Do 12.30 nieladnie się wyrazasz!

Gość gość
Polityka, chamstwo albo wszyscy albo nikt!!!

Gość gość
Należąca do spółki Kerdos Group sieć drogerii Dayli musiała wstrzymać działalność operacyjno-handlową w 30 placówkach sieci. w Powodem było wypowiedzenie ramowej umowy komisu przez La Rose a w konsekwencji utratą przez Dayli zdolności sanacyjnych. Zarządca Kerdos Group S.A. w restrukturyzacji podał do publicznej wiadomości informację o nadaniu przez zarządcę Dayli Polska w restrukturyzacji pisma do sędziego komisarza informującego o sytuacji postępowania restrukturyzacyjnego spółki zależnej po 15 lutego 2017 r. Zgodnie z ww. pismem w związku z wypowiedzeniem ramowej umowy komisu przez La Rose a w konsekwencji utratą przez Dayli zdolności sanacyjnych - działalność operacyjno-handlowa wszystkich sklepów sieci Dayli została (do odwołania) zawieszona. Mając na względzie konieczność zabezpieczania majątku spółki znajdującego się w placówkach handlowych Dayli zarządca wydał szereg zarządzeń zobowiązujących poszczególne Działy Pionu Organizacyjnego Dayli do podjęcia stosownych działań. Z uwagi na coraz częstsze oświadczenia wynajmujących w przedmiocie wypowiedzenia umów najmu i wezwań do wydania lokalu zarządca podejmuje wszelkie możliwe działania nakierowane na uregulowanie statusu placówek handlowych do których Dayli utraciła tytuł prawny. Zarządca w piśmie do sędziego komisarza zwraca również uwagę, że na obecnym etapie postępowania wykonanie postanowienia sędziego komisarza z dnia 26 stycznia 2017r. w przedmiocie sprzedaży zapasu handlowego spółki jest niezwykle trudne do wykonania z uwagi na stopniowe zmniejszanie integralności sieci Dayli. Na dzień sporządzenia niniejszego pisma dostępnych jest około 30 lokalizacji w których Dayli posiada placówki handlowe. Jednocześnie wyprzedawanie zapasu w aktualnym etapie postępowania może utrudnić możliwą sprzedaż całości lub zorganizowanej części przedsiębiorstwa Dayli w ewentualnym postępowaniu upadłościowym lub jeszcze na etapie niniejszego postępowania restrukturyzacyjnego w przypadku pojawienia się inwestora. Zapas handlowy stanowi istotny składnik majątku Dayli a jego zachowanie może zwiększyć atrakcyjność przedsiębiorstwa mając jednocześnie pozytywny wpływ na projekcje podmiotu zainteresowanego jego nabyciem. Tagi: Dayli, rynek drogerii w Polsce, La Rose, Kerdos Group,

Gość gość
Hmm.....zostało tylko 30 sklepów??? Masakra :-(

Gość gość
Ja rozumiem, ze nerwy, ale nie Kr sa winni sytuacji, ze nie macie wypłat... Oni ze swojego konta nie robią nam przelewów... No czego SA winni, ze maja wypłaty - jeżeli mają....? Bo chyba jestem za głupia jak tego nie rozumiem.