Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Dwie strony wstecz ktos wstawił numer,albo poszukaj w google.

Gość gość
Dlaczego sa naliczone jakies nadgodziny , czy to sa dwie wypłaty razem ?

Gość gość
u mnie nie ma nadgodzin za to w rubryce luty w zasadzie liczba godzin kwota brutto z umowy i tyle ile powinno wpłynąć żadnych składek potraceń nic potem marzec i kwiecień wpisany ????

Gość gość
Ja mam 100 % nagdodzin plus moja wyplata pomniejszona o te postojowe i to jest za luty, za styczeń normalnie policzone...

Gość gość
jutro ostatni rachunek mi przychodzi wszystkie kopie rachunkow im wysle niech zobacza ile trzeba zapalcic a nie mam z czego juz naprawde już tak sie zapożyczyłam że jak kiedyś dostane wypłatę to bede musiała wszystko oddać ;-( i zaś bedę mieć zero

Gość gość
Ciekawe dlaczego oni kombinuja z datami wypłat. I dlaczego wskoczyła data na marzec i kwiecień zamiast za luty i marzec. I dlaczego nie zaliczają nam odsetek za nie wypłacenie wynagrodzeń... Szkoda że nie ma kto nam odpowiedzieć na te pytania...:/

Gość gość
W dayli cisza bezczelnie nas traktują, jakby nie mogli podać jakiejkolwiek informacji

Gość gość
Bo maja nas w d...e.

Gość gość
Telefony firmowe wyłączone juz zupełnie. Zablokowali również połączenia przychodzące -:)

Gość gość
Był dobrze nie będę musiała tracić prądu w domu by ładować to badziewie

Gość gość
Nikt nic czy się zacieło?!!

Gość gość
Czy ktoś coś wie o zmianie adresu siedziby Dali wpisanej do Krs 6 marca wiadomość z informatora sądowego

Gość gość
A jaki jest ten nowy adres? nic nie wiem! O co chodzi?!?!

Gość gość
Nie no super brawo oni

Gość gość
Dziewczyny czy składała juz któraś z was pozew w sądzie pracy

Gość gość
Dokładnie o to samo chciałam zapytac, bo ja się mocno nad tym zastanawiam, jesli teraz nie oglosza upadłości to na fundusz nie mamy co liczyc ?

Gość gość
Ja czekam do czwartku, bo jutro to zebranie i się okaże jak do czwartku nie będzie pieniędzy to mam już pozew przygotowany. Tylko zawioze. Do pozewu należy dołączyć umowę o pracę, mi to Pani prawnik krok po kroku przygotowala.

Gość gość
a ja mam jeszcze inny problem z nasza firma Dayli odkad zaszlam w ciaze i bylam na L4 firma mnie jawnie zaczela okradac chorobowe 100% platne,kwota brutto z umowy 2400 powinni wyplacac ok 1700zl na reke,a oni sobie liczyli brutto 1700zl minus kolosalny podatek od tego dodatkowo dokazdej wyplaty wyplacali 100-200zl za malo. To samo mam teraz na macierzynskim platnym 80% wychodzi brutto 1920zł no ,a firma sobie liczy STYCZEN 1712,13zl BRUTTO ,a LUTY 1546,44ZL BRUTTO . Moze mi to ktos wytlumaczyc jak to mozliwe skoro wynagrodzenie stale z umowy bez zmian,a co miesiac sobie licza jak chca bo mi sie juz to po prostu w glowie nie miesci zeby ciagle klocic sie z VATTAXEM przez telefon.

Gość gość
Ja też już mam wszystko przygotowane tylko do sądu zawieść muszę i zostanie tylko czekać co z tego będzie

Gość gość
Dziewczyny te zmiany w Enovie co były robione to ze strony vataxu, musieli nas rozliczyć za 2017

Gość gość
Hej

Gość gość
Coś nowego może?

Gość gość
Hej

Gość gość
Bylabys tak mila i udostepnila ten pozew na @ bo nie wiem jak sie do tego zabrac, chodzi mi tylko o wzór dane swoje zasłoń, bede wdzięczna, lubs@op.pl

Gość gość
Wzór do sądu wydrukuj z internetu, tam wypisu jeszcze całą sytuację i dołączysz umowę o pracę

Gość gość
ponoć P.POZEW z internetu wystarczy ściągnąć i uzupełnić

Gość gość
Mi Pani prawnik przy mnie ściągła i wypełniałam to razem z nią tam głównie jest dane firmy moje dane, opisanatoria cała sprawa, kwoty zalegające, w moim przypadku musiałam dać umowę, swiadectwo pracy i kwota odprawy. Wszystko mam u Mojej Pani prawnik i czekamy do końca tygodnia jak kasa po zebraniu nie wpłynie to w poniedziałek ona osobiście odda mi to do sądu pracy, a dałam Jej pełnomocnictwo także zalatwi sprawę za mnie

Gość gość
Witam też bym tak zrobiła ale po pierwsze nie mam pieniędzy na prawnika a po drugie nie mam świadectwa pracy jedynie mogę oszacować kwotę jaką mi zalegają ale nie wiem co z odsetkami bo też się należą

Gość gość
Dzieki za rade, a powiedz jeszcze mam wpisac zarobki netto czy brutto i plus to co mam napisane na świadectwie czyli odprawa i odszkodowanie ? Gdzie wyslac taki pozew ?

Gość gość
Ja skorzystałam z darmowego prawnika, kwoty brutto. Tez mnie nie stać na płatnego. A pozew składasz w sądzie według miejsca zamieszkania