Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
no no, ale to i tak jest naganne spoznienie. Ej do 10 to do 10. Jak dostałas to zamknij pysk i siedz cicho . ciesz sie...

Gość gość
to bylo do wczesniejszej osoby piszacej.

Gość gość
Wiem źe kiedyś nie było przelewów w poniedziałki ale teraz moźe sie coś zmieniło

Gość gość
Ten zamknij pysk to do mnie!?czyli gość 20;49:@

Gość gość
To swinstwo nie po to pracuje przez cały miesiąc zeby czekac za zapłata.Wspołczuje wam bo szlak człowieka trafia z nas chcieli zrobić inwalidtki z work .Nie ma sie co szczypać isc do prawnika albo zgłosic do PIP-u!!!

Gość gość
Świństwem to jest to jak dziewczyny się wzajemnie traktują i jak się do siebie odzywają.To jest takie prostackie i przykre że czujecie dziewczyny satysfakcję z tego że komuś ubliżycie.Nie potraficie się wyładować w inny sposób ?? Trochę KULTURY!!!!

Gość gość
Ale z Was prostaczki-piszę o tych z głupimi, obrażajączyni odzywkami do innych. Nie dziwię się, że traktują Was w tej firmie jak idiotki.

Gość gość
Do gość z 20.49 - nie przejmuj się. Złość i zawiść przemawia przez niektórych.

Gość gość
w DAYLI maja taki bajzel ze nie ogarneli ze miesiac temu zlozylam wypowiedzenie. Nadal widnieje w systemie jako osoba pracujaca a co za tym idzie pieniedzy za zalegly urlop tez nie dostalam.

Gość gość
To całe Dayli i jego "systemy" to jedna wielka kpina i żenada z ludzi.

Gość gość
A dyrektorka anna to niezly kur.....

Gość gość
Dziwne to wszystko Moje dziewczyny dostaly przelew z worka w piatek a są na umowie zlecenie

Gość gość
U nas też dziewczyny w piątek miał kasę z worka. Wydaje mi się ze dużo zależy od regionu z którego jesteście. Jeden oddział worka działa ok inny ma totalny olew na swoich pracowników

Gość gość
północ nie dostała wypłat

Gość gość
centrum jedna osoba w sklepie dostała a druga nie

Gość gość
Pewnie zależy od banku

Gość gość
Czasem mam wraźenie źe niektóre te bardziej chamskie piszą po głębszych dlatego polecam film dzisiaj na HBO "pod mocnym aniołem" moźe wam to pomoźe

Gość gość
Dziewczyny jedno istotne wyjaśnienie: jeśli podpisałyście umowę zlecenia z firmą zewnętrzną jak work service i to jesteście pracownikami tej firmy a nie firmy Dayli - to chyba jest wszystkim jasne i co za tym idzie nie możecie poskarzyć się w PiPie, ponieważ umowa zlecenia nie jest umową o pracę a tylko takie podlegają pod PIP. Umowa zlecenia jest umową cywilno-prawną i tutaj owszem przysługuje wam prawo odwołania się ale do Sądu - ale nie pracy tylko do Sądu cywilnego, gdzie na sam termin pierwszej rozprawy czeka się miesiącami. Także moje Drogie życze przyjemności przy włóczeniu się po Sądach, adwokatach i innych. Niestety większości nas to nie stać i to doskonale wie wasz nowy pracodawca Work Service i tak mogą teraz sobie z nami pogrywać , a to zapłacić za póżno, a to wcale nie zapłacić, a to jakieś głupie wymówki, itd. Mają was w garści, niestety. Tak potrafią klienta (czyt. własnego pracownika) wychoooojać. Pozdrawiam wszystkie naiwne bez wyjścia

Gość gość
Przez takie debilne podejście jak twoje nic dziwnego że każdy robi cie w chooooja. Trzeba walczyć o swoje

Gość gość
koleżanko jeszcze raz powtarzam: umowa zlecenie nie podlega pod PIP Możesz walczyć o swoje ale przed sądem cywilnym. Adwokat koszt minimum 2000,00, okres oczekiwania na termin pierwszej rozprawy 6 - 8 miesięcy. Chyba że poskarżysz sie bezpośrednio prezesowi, tylko co go może obchodzić jakiś obcy pracownik? Nie mówię tego złośliwie ale tak naprawdę wygląda nasza sytuacja. Moja też. Napisz więc konkretnie jak chcesz od jutra walczyć o swoje to się przyłączę bo też mi nie wypłacili. PIP nic nie pomoże bo już dzwoniłam. To nie jest umowa o pracę!!!

Gość gość
Dziewczyny a wysylacie te wszystkie papiery,raporty i deklaracje z 1 dekady...?

Gość gość
Dziewczyny wiem, że ten wątek już był ale niestety nie mogę go teraz odnaleźć. Proszę napiszcie jak wydrukować z KARO paski wypłat, będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

Gość gość
hej dziewczyny proszę napiszcie mi ,jeśli któraś wie ,jak ,kiedy i komu wręczyć wypowiedzenie.mam 2 tygodniowe. będę wdzięczna za pomoc.

Gość gość
kierowniczce daj wypowiezenie ona juz powinna reszte zalatwic,

Gość gość
Chyba kasa już jest u wszystkich na koncie że tak cicho się tu zrobiło

Gość gość
Jeśli jest umowa zlecenia a wg prawa powinna to być umowa o prace tzn jest grafik albo adres miejsca pracy, to możesz z taką umową iść do pipu i oni to sprawdzą:-)

Gość gość
wypłaty jak nie było tak nie ma

Gość gość
juz jest wypłata :)

Gość gość
to najwidoczniej tylko my nie mamy