Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
mnie sie pozbyli po macierzyńskim

Gość gość
Ciekawe czy w tym roku powtórzą czerwony dywan.mam nadzieję że nie wymyślą czegoś podobnego.jak przypomnę sobie tamtą sytuację...:/

Gość gość
jaki czerwony dywan?

Gość gość
Czerwony dywan jest cały czas, tylko co kilka dni w innym sklepie

Gość gość
Czerwony dywan czerwona kasjerka ... ze wstydu.

Gość gość321
od dziewczyn wymagaja żeby wciskali jakis produkt klientom gdzie jak popatrzylem na te produkty to nawet bym nasrac na nie nie chciał..wiec wy czopy z zarzadu sami to kupcie i w d**e wsadzcie ...

Gość gość
A co jest takiego strasznego w paście do zębów BAM albo w szamponie Syoss, bo nie kumam wypowiedzi poprzednika?

Gość gość
Wiadomość do wszystkich filii. Od tej pory bardzo proszę nie sporządzać i nie wysyłać z dokumentami dekadowymi protokołów zamknięcia kas filii.

Gość gość
Czy ktos juz dostal pit 11 do rozliczenia z Dayli lub z Worku????Pytam bo powinnam dostac z obu,a juz tam nie pracuje

Gość gość
ja też nie pracuje w tym syfie i też jeszcze nie dostałam pitu

Gość gość
Pytalam i dostalam info ze Pity zostana wyslane do dnia 28lutego. Wiec jak zwykle na ostatnia chwile i niewazne czy pracujecie czy juz nie. A slyszalyscie o tym, ze zmienia sie firma robiaca rozliczenia wynagrodzen. Ciekawe czy nie bedzie wiekszego syfu niz jest....

Gość gość
O co chodzi z tymi protokolami zamknięcia kas?czego mamy nie wysyłać deklaracji czy raportu z zakończenia dnia?

Gość gość
Robicie normalnie rozliczacie kasetke,drukujecie rozliczenie wszystko wpisujeci do odpowiednich rubryk.Wcześniej jeszcze wpisywałaś nr raportu i druga strona tam gdzie wpisywałaś ile masz banknotów drobnych itd to tego juź nie robimy wreszcie:-D

Gość gość
witam bałagan jest na górze ,siedzą osoby niekompetentne i nie znające się na tym co mają robić ,porażka ale w tej firmie to standard ,który oni tak lubią ,ale zawsze można zwalić winę na kasjerki ,bo dlaczego nie

Gość gość
Czytanie ze zrozumieniem jest u nas w firmie jak widzę rzadką umiejętnością. W listopadzie Darek wysłał do sklepów informację z procedurą dotyczącą rozliczenia dekadowego i miesięcznego gdzie jak wół było napisane, co trzeba odsyłać: OBOWIĄZKI PO ZAKOŃCZENIU DEKADY: Kierownik sklepu (lub osoba upoważniona w przypadku jego nieobecności) w pierwszym dniu roboczym następnej dekady – niezwłocznie przesyła do Centrali: czytelnie podpisane deklaracje kasjerskie wszystkich kasjerów przyjęte bony Sodexo, bony Dayli oraz kupony rabatowe wycięte z gazetki promocyjnej bądź wydrukowane ze strony internetowej kopie faktur wystawione klientom, dokumenty zwrotu potwierdzenia wpłat gotówkowych do banku (odcinki dla zleceniodawcy) OBOWIĄZKI PO ZAKOŃCZENIU MIESIĄCA: a) W pierwszym dniu roboczym następnego miesiąca (niezwłocznie po otwarciu) kierownik sklepu (w przypadku jego nieobecności kasjer) wykonuje miesięczny raport ze wszystkich kas fiskalnych filii dla potrzeb podatku VAT. Miesięczny raport fiskalny drukowany jest z poziomu Kasy Fiskalnej!!! b) W pierwszym dniu roboczym następnego miesiąca kierownik sklepu (w przypadku jego nieobecności kasjer)wykonuje miesięczny raport kasowy oddzielnie dla każdego kasjera. c) Kierownik sklepu (lub osoba upoważniona w przypadku jego nieobecności) w pierwszym dniu roboczym następnego miesiąca – niezwłocznie przesyła do Centrali: miesięczne raporty fiskalne ze wszystkich kas filii wszystkie dokumenty z trzeciej dekady miesiąca z podziałem na poszczególnych kasjerów miesięczne raporty kasowe wydrukowane oddzielnie dla każdego kasjera i dopięte do jego kompletu dokumentów miesięczne raporty przychodów i rozchodów w sejfie filii oddzielne dla każdego kasjera i dopięte do jego kompletu dokumentów dodatkowo: wydane w okresie całego miesiąca karty lojalnościowe zaksięgowany i wydrukowany dwa dni przed zakończeniem miesiąca raport RW (rozchód wewnętrzny) opiewający na kwotę nie przekraczającą odgórnie zarządzonej kartę Dowody Wydatków ewidencję czasu pracy ochrony (w przypadku sklepów, które ochronę posiadają) Pokażcie mi zatem moje inteligentne Panie, w którym miejscu mowa jest o tych druczkach, o których odkrywczo piszecie, że już ich nie trzeba wypełniać. Biedne panie księgowe w biurze po kilku miesiącach "zachwytów" nad zawartością przychodzących od Was kopert w końcu postanowiły po raz kolejny wypowiedzieć się w tej kwestii i jak się okazuje w dalszym ciągu jest to dla niektórych duże zaskoczenie. No cóż, wielkie brawa...

Gość gość
No sorki ale my miałyśmy co chwila niwś regionalną i kaźda robiła nowe wytyczne,a ty tak byłaś na ty z dyrciem;-) to ci moźe więcej zdradził ;-)

Gość gość
Wytyczne regionalnej chyba pokrywały się z procedurą obowiązującą w firmie, trzeba tylko czasem maila przeczytać i się do niego zastosować. A to z kim byłam "na ty" to już moja prywatna sprawa.

Gość gość
O nastepna widze "wazniejsza" sie znalazla. Nie badz taka madra kolezanko bo nie wszyscy dostajemy wszystkie maila i to nie od dzis i nie siej fermentu nam tutaj

Gość gość
Ojej, biedactwo maila nie dostało... A może nie przeczytało? A może nie zrozumiało?

Gość gość
glupia krowo zamknij pysk i za robote sie wez

Gość gość
Oprócz braku umiejętności czytania ze zrozumieniem widzę, że i z kulturą pracownice Dayli są mocno na bakier... Ciekawe, czy do klientów też tak się odnosisz? Poza tym nie wiesz, kim tak naprawdę jestem, więc zastanów się, co piszesz, sprawdzenie, skąd piszesz dla średnio zdolnego informatyka nie jest jakimś wielkim wyczynem...

Gość gość
Czy rezygnując z pracy w Dayli wystarczy wysłać do Worka pismo "Rozwiązanie Dayli" które kiedyś wysyłali, 7 dni przed faktycznym zakończeniem pracy ? Może wypowiedzieć się ktoś kto był zatrudniony na umowę zlecenie ?

Gość gość
ja juz pit dostalam ( z worka)

Gość gość
b) W pierwszym dniu roboczym następnego miesiąca kierownik sklepu (w przypadku jego nieobecności kasjer)wykonuje miesięczny raport kasowy oddzielnie dla każdego kasjera. dla mnie ten punkt jest nie jasny,bo wydaje mi się ,że nie ma możliwości wydrukowania raportu miesięcznego kasjera

Gość gość
Nie ma takiej możliwości, raport wykonujemy tylko całościowo na sklep.

Gość gość
A co to kogo obchodzi kim jesteś. Zwykłym człowiekiem, który próbuje poniżać innych w "kulturalny" sposób. Zaczynasz widzę też grozić więc kończylaś lub kończyłeś tą samą "szkołę" co reszta kadry wyższej w tym bałaganie.

Gość gość
do goscia z 09.22 i 10.39..przepraszam-poniosły mnie nerwy

Gość gość
Kogo przepraszasz. Postraszyć to ja też mogę i pisać że ją fug. Luki

Gość gość
Zaczyna się tu naprawdę paskudnie zastraszanie o obraźaniu nie wspomnę ,myślałam źe to forum jest po to źeby jdna drugiej pomogła doradziła.Bo ja po to tu wchodziłam :-(a ty skoro taka mądra to moźe doradz pomóź a ni strasz,dla mnie moźesz być samym billadenem tu na forum jesteś taka jak my więc zjedz snikersa i nie gwiazdorz:-P

Gość gość
Nikogo nie straszyłam, chciałam tylko delikatnie dać Wam do zrozumienia, że anonimowe pisanie bzdur nie jest zbyt mądre, bo jak ktoś się bardzo uprze, to naprawdę da radę Was namierzyć. A same przyznajcie, że jedziecie tu po ludziach równo, szkoda, że potem w realu, nie potraficie tego powtórzyć prosto w oczy. Mnie też się kiedyś wydawało, że to forum jest, żeby sobie pomagać, coś jedna drugiej podpowiedzieć, a nawet KULTURALNIE sobie ponarzekać, powtarzam: KULTURALNIE. Tymczasem te bluzgi, które tu lecą, są po prostu obrzydliwe... A za Snickersami akurat nie przepadam ;)