Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodowa pani

Jak rozkłada się ludzkie ciało?Krok po kroku

Polecane posty

Gość lodowa pani

Raczej nikt nie będzie chciał tego tutaj opisywać,ale czy ktoś może mnie odesłać do jakiejś strony o tej tematyce?Bo sama nie umiem znaleźć,a potrzebne mi to

Cóż...początek cielesnego rozkładu zaczyna się od narządów wewnętrznych...np.od żołądka... Dostałam Medycynę sądową pod choinkę w tamtym roku Bardzo ciekawa książka

Gość dzielnicowy guciapa z pałką
prawdziwa kobieta rozkłada się w temperaturze pokojowej

Gość lodowa pani
Dzięki,ale to jeszcze nie to czego szukam.Chodzi mi o bardzo szczegółowy opis,np że głowa puchnie,pękają bodajże naczynka itp.Czy w ogóle da się znależć coś takiego?

Gość tekst jarmarczny
do czego ci to potrzebne? przekonasz się jak umrzesz :P

Gość lodowa pani
Nie wiem jak możecie z tego żartować,spróbujcie sobie wyobrazić jak teraz wygląda jakiś Wasz bliski zmarły.Właśnie do tego jest mi to potrzebne

na krymianlistyce uczą o tym na przykładzie swini...podobno ludzkie ciało jest pod tym wzgledem do ciała swinskiego bardzo podobne...wystarczy wiec, ze skombinujesz sobie swinke, utłuczesz i obserwuj moja droga:)pozdrawiam

to chyba jakas niezbyt zdrowa ciekawosc.Ja jakos nigdy sie nie zastanawialem nad tym,jak wyglada ktos po smierci,a raczej jego zwloki.Z prochu powstales i w proch sie obrocisz.To mi wystarcza.Zamieniamy sie w proch.A po co te szczegoly?

Gość lodowa pani
Po to że straciłam kogoś bliskiego i próbuję zrozumieć samo zjawisko śmierci żeby się z tym pogodzić.Szukam wszstkiego co się z tym wiąże,o życiu po śmierci a więc o tym co się dzieje z ciałem też

Gość przypominasz mi kumpla
który po śmierci ojca zatrudnił się w prosektorium, żeby się oswoić ze smiercią. Nie chcę cię martwić, ale dobrze nie skończył :O

Gość lodowa pani
To znaczy?

no, na pewno byś nie chciała zrobić ze sobą tego co on, więc uwierz na słowo. Tego rodzaju drążenie żle wpływa na psychikę

lodowa pani---> dalszy ciag.Tym sie zainteresuj.To,co zostaje tu,na ziemi jest niewazne i staje sie zwyklym prochem.Jednak kazdy z nas trwa nadal.To jest naprawde wspaniale.Moim zdaniem ,tam skieruj swoja uwage.Moze juz czytalas kiedys,bo juz kilka razy polecalem ksiazke pt:Life after Life-Raymond\'a Moody\'ego.Ta lektura naprawde wciaga.Czytajac ja ani razu nie pomyslisz o tym,co z nas zostaje tu,bo jest to zupelnie nie wazne.Czy moze byc materia wazniejsza od ducha?A w takiej formie przebiega dalsze nasze zycie ,do pewnego czasu.....

Gość lodowa pani
Teraz już nie wiem czy w to wierzę.Nie mam skąd wziąć tej książki

to "życie po życiu", poszukaj na allegro albo w antykwariatach I proszę, daj spokój z rozkładem ciał... to cię pogrąży :O

Gość lodowa pani
już za późno

znam te stany psychiczne bo przechodził je ktoś mi znajomy. W dobra stronę to nie poszło, więc sygnalizuję. A co zrobi czytająca to już jej sprawa

nie, nie musi. ale może.