Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wattcher

Dlaczego Polakow nie interesuje ich prawdziwa historia?

Polecane posty

Stworzylem topik o Jedwabnem.Interesuje sie historia.II Wojna Swiatowa szczegolnie.Zbrodnia w Jedwabnem i jej tlo.Klamstwa,ktore tkwia w swiadomosci wiekszosci Polakow,oraz nieznane dla wiekszosci,przemilczane fakty.To wszystko jak widze,nie interesuje Polakow.Zamiast tego,lepiej napisac debilny topik,np......

ja się bez bicia przyznaję, jestem totalną ignorantką jeśli chodzi o historię polski i w ogóle historię. więc nie wiem i nie znam nawet pewnych powszechnie oczywistych faktów

Gość taka-prawda
ja uwielbiam tematy zwiazane z II WŚ aktualnie sie nimi zajmuje .teraz polska podziemna w czasie II W. ale nie mam czasu zeby zgłębiać jakieś inne tytuły ze tak powiem ..Jedwabno... no cóż, przykro mi

Tak-Kurajko-pamietam twoje poszukiwania.Niestety.Ale dla mnie jest dziwne,ze Polacy nie wiedza np.o tym,ze w trakcie IIWojny,podczas pobytu Dmowskiego w USA,Zydzi zarzadali od Dmowskiego oddania im kawalka polski,na panstwo dla nich.Dmowski oczywiscie odmowil,a Zydzi z zemstty zablokowali rejsy statkow,ktore mialy przewiezc do Europy ochotnikow Armii gen.Hallera.Nie moge jakos zrozumiec,ze Polacy nie znaja takich faktow.

Gość taka-prawda
a kto Ci sie bedzie zastanawiał w tym skomercjalizowanym świecie nad takimi szczegółami ;/ chyba tylko historycy

No i wlasnie takiej reakcji sie spodziewalem.Czy mowienie prawdy,nawet tej bolesnej o Zydach,jest antysemityzmem?Popatrzcie jak ten wymyslony przez nich mechanizm dziala.Wystarczy tylko cos powiedziec.....A czy Zydzi oskarzajacy bezpodstawnie Polakow o zbrodnie na nich,sa antypolonistami?A czy wiesz,ze Schmul Warsenstein,ten sam,ktory po wojnie nazywal sie Stanislaw Calka,byl jednym z siedmiu Zydow, uratowanych przez rodzine Wyszkowskich?Po wojnie wstapil do UB i napisal paszkwil na Polakow.To wlasnie na tym paszkwilu oparl swoja klamliwa ksiazke Tomasz Gross.Wiedzialas o tym?Nie przeszkadza ci to?Czy to nie jest antypolonizm?

wattcher - nie o to mi chodzi. tylko jesli twoja prawda jedyne co ma objawiac, to jak zli i niedobrzy sa zydzi - ja podziekuje. nie znam zadnego zyda, nie wiem, jacy sa, pewnie wiele mozna im zarzucic, tak jak wiele mozna zarzucic polakom. mam wazniejsze sprawy na glowie niz historia :O

nie kazdy musi sie interesowac historia. kazdy ma swoje zainteresowania. wole komputery i samochody,elektronike itp s inni historie. kazdy robi to co lubi.

hellishbloodystorm ---> przecież wattcher przytoczył tylko jeden fakt historyczny, a Ty zaraz, że \"Żydzi źli\". To Twoja nadinterpretacja i Twój problem.