Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polska brytyjka

jak rozjaśnić ciemne włosy??

Polecane posty

Gość polska brytyjka

jak w temacie.. mam naturalne brazowe wlosy obecnie mam kolor ciemny braz farbowany. mam ochote miec blond poniewaz nigdy nie mialam takiego kolorku a chce sprobowac.. jaki srodek polecacie? prosze o odpowiedzi bardzo mi zalezy na tym buzka

Gość polska brytyjka
doradzi mi ktos? naprawde zalezy mi na tej zmianie.. pozdrawiam i prosze o porady

Gość fryzjer moja droga
tylko ci pomoze.Nie radze samej kombinowac z radykalna zmiana gdyz wlosy wyjda ci zielone:( Moze zacznij od pasemek blond,wybierz kolor i szczel sobie na probe a potem zdecydujesz.... Ja tez mam ciemne wlosy a bladynka bywam raz na jakies dwa lata i tylko w ten sposob jest to mozliwe.Pozdrawiam:)

Gość polska brytyjka
u fryzjera domyslam sie ze beda to ogromne koszty.. nie ma nikogo kto byl w podobnej sytuacji i 'udalo mu sie' uzyskac przyzwoity kolor?

Ja bym Ci radziła(jak w wypowiedzi wyzej )zrobić sobie jasne pasemka, zobaczysz czy Ci jest dobrze w jasnym kolorze. Jeżeli chcesz mieć wszystkie włosy jasne, wtedy fryzjerka będzie musiała użyć najpierw rozjaśniacza, a następnie położyć farbę w kolorze blond! Nie wiem jakie są u Ciebie ceny za usługi fryzjerskie... ALE NIE RÓB TEGO SAMA W DOMU! pozdrawiam

Gość polska brytyjka
ok dzieki bardzo.. jednak skorzystam z waszej rady i pojde do fryzjera.. szkoda ze nie ma zadnego innego sposobu dzieki dziewczyny :*

Gość lilllo
Mi włosy rozjaśnia szampon chmielowy barwa zioła. Są wyraźnie jaśniejsze, ale bez przesady:)

Gość Mr Shadow
Wodą utlenioną lub umyć włosy rumiankiem z cytryną i wysuszyć na słońcu lub (to nie żart!) jasnym piwem.

Gość errika
ja wiem ze nic sensownego nie wyjdzie, sama tak sobie okropnie zniszczyłam włosy i teraz to chyba tylko ściąć... sytuację miałam taką jak ty, używałam kilka razy rozjaśniacza i farby, wyszła masakra jak to ktoś nazwał marchewko jajecznica;-)... a najgorsze że tak się przez to zniszczyły ze w ogóle nie chciały mi potem ciemnej farby przyjąć, od razu spływała... także do fryzjera marsz:-) pozdrawiam

Gość pracuje na czarno
pewnie jak pojdziesz do fryzjera to i tak uzyje rozjasniacza....

Gość pracuje na czarno
ja ci szczerze odradzam......

Gość errika
pewnie tak, ale profesjonalne farby mają więcej pigmentu więc prędzej coś z tego wyjdzie:-)

Gość kapusciana główka
jakie masz włosy, długie czy krótkie ???????????

Gość Fryzjer, fryzjer, fryzjer BLA
Radzicie jej iść do fryzjera? To wam coś powiem. Ja również mam bardzo ciemne, długie włosy. Rozważam zmianę koloru i zastanawiam się jak mam to zrobić. Jedno wiem napewno. Mianowicie nigdy więcej nie pójdę malować włosy do fryzjerki. Kilka lat temu fryzjerka miała mi zrobić na brązowych włosach trochę cieniutkich, blond pasemek. Wiecie jak mnie oszpeciła? Zamiast pasemek zafundowała mi żółto- pomarańczowe włosy. Całe!! Nawet nie pasemka! W dodatku moje włosy odrazu po malowaniu wyglądały jak dwa miesiące po malowaniu. Gigantyczne odrosty, schody na włosach. Trudno to nawet nazwać. Nie znoszę fryzjerów i nie chodzę od jakiegoś czasu do salonów. Po co mam płacić ponad stówę a później płakać patrząc w lustro? Fryzjer potrafi mi spartolić nawet obcięcie grzywki. Nie uczęszczam do salonu fryzjerskiego a mam bardzo długie, błyszczące, ładne włosy. Wszyscy nimi się zachwycają. WNIOSEK? STRZEŻCIE SIĘ FRYZJERÓW!!!

Gość motylecqaaa
Witam jestem z zawodu fryzjerką..Na temat jak rozjaśnić ciemne włosy odpowiem jednym..Albo zrobic DEKOLORYZACJE..jest ona droga..ale skuteczna..rozjasnia włosy od 2-3 poziomów..ale jedna zła przestroga..WYSUSZA WŁOSY..:) aby jednak nie niszczyć aż tak włosów proponowałabym zdecydowanie pasemka..są one bardziej skuteczniejsze i efektowniejsze..Co do osoby która aż tak nie lubi fryzjerów powiem tak..WIDOCZNIE TRAFIŁAŚ NA OSOBĘ KTÓRA NIE POTRAFI WYKONYWAĆ SWOJEGO ZAWODU..CO DO PASEMEK NA BRĄZIE..OWSZEM MOGĄ WYJŚĆ RUDE..BO JEŻELI KTOŚ STOSUJE NA DŁUŻSZĄ METĘ CIEMNY KOLOR WTEM ŻADEN PRODUKT NAWET TEN NAJLEPSZY NIE PRZENIKNIE W GŁĄB WŁOSA.KAŻDY MYŚLI ŻE TO TAK ŁATWO ROZJAŚNIĆ WŁOSY NA PIĘKNY JASNY BLOND KIEDY SIĘ MA CIEMNY KOLOR..POCZYTAJCIE SOBIE TROCHĘ JAK FARBA WNIKA WE WŁOS..MOŻE WTEDY ZROZUMIECIE JAK TRUDNO TEN PIGMENT ZLIKWIDOWAC ;) Oczywiście po DEKOLORYZACJI bądź PASEMKACH proponuję stosowanie odżywek do mocnego nawilżania włosów..Moje Panie tylko i wyłącznie w taki sposób uzyskacie to czego chcecie ;) Pozdrawiam.

Gość Anulunia94
a ja sobie rozjasnilam wloski w domku z czarnego na blad i wyszlo ;p :) jak chcecie wiedziec wiecej piszcie na gg 6310751. :):)

Gość henk1
kompiel w rumianku.Nie 1,2,3 ale więcej razy ale tanio i skutecznie.

Gość też tak miałam.....
Miałam włosy farbowane na brąz. Moj naturalny to ciemny blond/szatyn. Przeszłam do jasnego blondu w ten sposób, że fryzjerka mi robiła dużo cienkich pasemek. Myślę, że to najlepszy sposób, bo jak nakładałaś farbę brązową klika razy, a jeszcze rózne odcienie, to nigdy ci idelanie nie zejdzie. Z tymi pasemkami to wymaga cierpliwości. Ale i ty się przyzwyczaisz. Będzie to stopniowe, a nie szok. I efekt będzie korzystny. Ja przynajmniej tak zrobiła i byłam zadowolona.

Gość gość
jestem zdania ze piwo bardzo rozjasnia wlosy jak tez je niszczy ale to najlepszy sposob na rozjasnianie ciemnych wlosow probowalam,,, ale nalezy to robic regularnie ,,,

Gość miła mila
Kup sobie rozjasniacz do włosów. Są takie co rozjasniaja o 2-3 tony i o 5-6 tonów. Ja tez wczoraj nałożyłam rozjasniacz 2-3 tony i wyszedł mi fajny odcień taki miodowy- blond a też jestem brunetką. Później zobacz sama jak ci się rozjaśnią ,a musisz je rozjaśnić ,bo wtedy wyjdzie ci kolor farby blond powiedzmy przybliżony kolor ci wyjdzie. Ja narazić zostawię to co mam na głowie a czeka na mnie Karmel blond piękny odcień.

Gość gość
Ja byłam w podobnej sytuacji. Żadnych rozjaśniaczy. Tylko dekoloryzacja, a dopiero potem rozjaśniacz z farbą. Sama to robiłam w domu, nie byłam u żadnych fryzjerów, bo im nie ufam. Dekoloryzację robiłam trzy razy(schodziłam z czerwonego). Jeszcze inny, dużo lepszy i bardziej skuteczny sposób-poczekaj, aż odrosną.

Gość gość
Tutaj macie wszystko pokazane - http://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1052 I to wszystko wcale nie jest aż tak bardzo trudne - duże znaczenie mają odpowiednie kosmetyki i odpowiednia technika, bo dopiero wtedy efekty będą zadowalające.