Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INDIRKA

ODSTAWIENIE DUPHASTONU A CIAZA

Polecane posty

Gość INDIRKA

HEJ OD DRUGIEGO CYKLU BIRE DUPHASTON OD 16-25 dc,ABY POMOGL MI W ZAGNIEZDZENIU SIE JAJECZKA.....PYTANIE MOJE BRZMI CZY JAK KONCZE BRAC TEN LEK 25 dc.I OKRES SIE NIE POJAWI ,BO NP.ZAZLABYM W CIAZE TO CZY ODSTAWIENIE GO NIE SPOWODUJE PORONIENIA? CZY MOGE BEZPIECZNIE SIE CZUC NIE BIORAC GO,CZY BAC SIE ZE COS MOZE SIE STAC?? DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ

Gość A ja wiemmm
mozesz spokojnie bra Duphaston, bo on jest na podtrzymanie ciaży, to hormon, który naturalnie występuje w ciązy i nie da się go przedawkować . SPokojnie, bierz sobie dalej.

Gość INDRIKA
NO TAK JA ROZUMIE,ZE NIE DA SIE GO PRZEDAWKOWAC,ALE JA MAM BRAC GO TYLKO MIEDZY 16-25 DC,LEKARKA NIC NIE MOWILA,ZE POTEM JAK EWENTUALNIE BEDE W CIAZY TEZ MAM GO BRAC!! TO CZY ODSTAWIENIE GO NIE SPOWODUJE PORONIENIA? CZY MOGE BEZPIECZNIE SIE CZUC NIE BIORAC GO,CZY BAC SIE ZE COS MOZE SIE STAC?? POZA TYM JAK W NASTEPNYM CYKLU,NIE ZAJDE W CIAZE TO BEDZIEMY ROBIC BADANIA,BYNAJMNIEJ LEKARKA TAK MOWILA,DALA NAM 3 MIECHY NA DUPHSTONIE,ZEBY ZAJSC....NO I ZOSTANIE JESZCZE JEDEN CYKL,BO TEN SIE JUZ KONCZY

bierz tak jak lekarka mówi tylko od 16 do 25 dnia cyklu a jak bedziesz w ciazy to pójdziesz do mniej i ona powie co dalej. Skoro b ierzesz Duphaston to nie mozesz poronić.

Gość INDRIKA
no tak tez mysle,ale wiesz nie pytalam sie pani doktor co sie stanie jak okarze sieze jestem w ciazy,a duphaston mam brac tylko przez 10 dni a wiadomo ze do lekarza nie dostane sie z dnia na dzien:((

Sama napisałas ze masz brac duphaston na zagnieżdzenie sie jajeczka.Przy tej dawce która bierzesz mysle ze utrzyma sie ciaża az do wizyty u gina jakby cos :) Trzymam kciuki :) Poronienie zreguły nastepuje około 6 tyg.