Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jansee

Owulacja podczas brania tabletek?? Przeciez to niemozliwe...

Polecane posty

Gość jansee

dziewczyny biore pierwszy miesiac yasminelle, zaznaczam ze maja one 0.2 mg pochodnych estrogenow i 2 mg pochodnych progesteronu. Do polowy czyli do 14 tabletki wystepowalo plamienie i bol piersi wystepuje nadal. Rozumiem, ze to skutki uboczne, ale dzis w 14 dc wystapill u mnie bol podobny do tego sprzed miesiaca ,tylko ze tamten oznaczal owulacje a ten mam nadzieje ze nie. Kochalam sie z chlopakiem ale mimo wszystko nie do konca. Tabletki bralam regularne tylko raz polknelam 10 minut pozniej i ostatnio popilam woda ktora wczesniej lezac w dzbanku byla z dwoma plasterkami cytryny. Chodzi mi tutaj o wit. C ale to chyba te dwa plasterki nie daly tak duzo zeby tabletka sie nie rozlozyla w moim organizmie. Prosze o odpowiedzi Jak sadzicie mam sie czego obawiac??

Gość jansee
prosze przeczytajcie i odpowiedzcie, czekam

Spokojnie. Różne dziwne doznania przy tabletkach mogą być do trzeciego opakowania. Jeśli przybiorą postać problemów z sercem lub krążeniem, szybko do lekarza. Cytryna Ci nie zaszkodziła. Co masz na myśli, mówiąc \"ból podobny do tego sprzed miesiąca\"?

nie przesadzajmy z tą witaminą c :) musiałabyś zjeść jej bardzo dużo, aby ewentualne mogła jakoś wpłynąć na tabsy. zawsze podczas brania tabletek anty występuje jakiś śluz, być może u ciebie jest on właśnie podobny do owulacyjnego. ja bym się nie przejmowała.

kurczę gdzie ja śluz widziałam :) no nic co do bólu to bardzo często występuje ból podbrzusza podczas brania tabsów :) sama przez to przechodzę już drugi miesiąc :(

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
owulacja przy tabletkach się zdarza...po to mają w składzie również hormony utrudniające zagnieżdżenie się jajeczka...wszystko będzie w porządku

Gość jansee
Mowiac o tym ze dzisiejszy bol byl podobny do tego sprzed miesiaca mialam na mysli to ze w tamtym miesiacu jak mialam owulacje to tak mnie bolalo a teraz akurat jestem w polowie cyklu dokladnie 14 dc.

tylko że jak bierzesz tabletki antykoncepcyjne to nie masz cyklu! wszystko się zmienia i nawet jakby miała wystąpić owulacja to nie koniecznie w tym 14 dniu. jak dla mnie to masz takie skutki uboczne przyjmowania tabsów.

Gość jansee
aha wielkie dzieki wiesz w sumie to tak jakby bolala mnie trzustka ,wiec moze to od tabsow, wielkie dzieki za odpowiedzi. A dzis tak jakby zmieniszyly mi sie te plamienia juz ich nie mam wiec chyba dobrze, nie?? JEdyne co to bola mnie piersi,ale jakos przezyje