Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 8 miesieczniaka

moj 8 m syn nie siedzi - mamy prosze o pomoc

Polecane posty

Gość mama 8 miesieczniaka

jedyne co potrafi too turlac sie i przewracac na boki, nie siada, nie podpiera sie, sadzany leci do przodu, nie potrafi ustac trymany - martwie sie:( co potrafic powinno dziecko w wieku 8 m??

moj zaczal sam siadac 18 pazdziernika,czyli mial 9 , a dzis ma 11 mies i prawie sam chodzi,wiec spoko

moj kuba to wczesniak o miesiac,kontrolowalam:),wszystko z nim super,\"pompki\" przygotowujace do raczkowania robil od 5 miesiaca,siedzial posadzony tez ,ale SAM usiadł z lezenia 18 .10 i jak juz wspomnialam na dzisiaj w zasadzie chodzi,troche sie podpiera mebli,ale chodzi.Kazde dziecko ma swoj czas:)

to musi sie dziewczyna skonsultowac, jednak chyba chodzila do pediatry i gdyby cos nie tak,to chyba by zauwazyl i powiedzial,ze trzeba np neurologicznie skontrolowac

Nie otwiera się. Ale wejdz na \" gazeta.pl\" dział DZIECKO, jest tam kalendarz,wpisujesz date urodzenia i piszą co i kiedy dziecko powinno robić.

to juz moje drugie dziecko,przy pierwszym porównywałam z opisami,ale teraz to juz mam doswiadczenie i wiem,ze mam dzieci ok:D No ale przeczytałam i jest tam napisane jak byk,ze samo siada w 9 miesiacu,wiec spoko,podtrzymuje swoje zdanie:D

Gość idź po skierowanie do poradni
przeczytałąm ostatnio wypowiedź jakiegoś profesora że dziecko musi samo usiąść do ukończenia 10 miesiąca, więc masz czas. a teraz z mojej praktyki. moja 9 miesięczna córcia też sama nie siada, wczoraj zaczeła pełzać do przodu. ale jest od 3 miesićy pod kontrolą lekarza rehabilitanta i jeżdze z nią 2 razy w tygodniu na ćwiczenia. neurologicznie jest z nią wszystko ok. tylko ma dość słabe napięcie mięśniowe. w zasadzie to ja też późno trafiłam z małą do lekarza, więc uważam że powinnaś iść do pediatry po skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. tylko nie wpadaj w panike, skoro dziecko przewraca się pewnie wszystko jest z nim w pożądku i wystarczą regularne ćwiczenia

Dziecko powinno siedzieć przez minutę jak skończy osiem miesięcy, siadanie to kompletnie inna sprawa. Jeżeli nie siedzi przez tą minutę to trzeba wybrać się na kontrolę do neurologa, potrzebujesz skierowania od pediatry. I nie ma co panikować, bo niekoniecznie musi to niesiedzenie oznaczać coś złego no ale jest to jakiś wyznacznik normy i jeśli go nie spełnia to trzeba to sprawdzić.

echh mnie lekarze ochrzanili ze małą nie siedzi w 7 miesiacu i ze mam zadzac nie uwierzylam ze kaza sadzac bo to sie klocilo ze wszystkim co wiedzialam na ten temat ze dziecko ma swoój czas rozwoju itd wiec zabralam mala do neurologa. Neurolog ja zbadal i orzekl ze jest wszystko ok i mam mala sadzac bo od 6 miesiaca sie powinno sadzac dziecko. polecial nam takie fajne cwiczenia na równowage do wykonywania i powiedzial ze jak bede ćwiczyc to mala za 2 tyg bedzie siedziala... cwiczylam z mala tak jak kazal lekarz, duzo ja sadzalam i po 1,5 tygodnia mala sama siedziala nawet 10 minut!!! po kilku dniach zaczela tez sama siadac, a od niedawna podnosi sie do wstawania... Moze to wynik ćwiczen a moze poprostu przyszedl na nią jej czas...