Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eevelkaa

Duac / Skinoren + Differin / Zorac + Tetralysal

Polecane posty

CZY KOMUŚ TO POMOGŁO?????? Przez pierwszy miesiąc stosowałam Duac (rano) i Differin (noc), oprócz tego- dużo prochów! Wit PP, B2, B6, C, Cynk oraz skrzyp z pokrzywą.. W ciągu doby brałam ok. 24 tabletek ;/ Ze względu na to że nic się nie zmieniało- a nawet pogarszało- po pierwszym miesiącu pani dermatolog wypisała mi antybiotyk- Tetralysal. Prochy- te same. Duac zastąpiono Skinorenem. Differin się nie zmienił. Jedynie z czego byłam zadowolona to to że moja twarz się nareszcie nie świeciła :) była matowa. Minął drugi miesiąc- wyglądałam strasznie! Jeszcze gorzej niż zanim przyszłam do lekarza gorzej niż na początku. Wstydziłam się wychodzić- a bez \'tapety\' ani rusz! Differin zastapiono mi Zorac\'kiem (noc). A wszystko inne bez zmian- tabletki- te same, Skinoren- dzień. 21 grudnia minie 3 miesiące od pierwszej wizyty u dermatologa. Jedna konsultacja- 100 zł. Do tego co miesiąc leki ok. 150 zł. Twarz staram się myć dosyć często. Rano, wieczorem, po szkole.. oczywiście żelem do mycia twarzy. Co rusz robie sobie pillingi. Nie wiem co już mam sobie myśleć :( Wypisałam to wszystko dla porównania. Nie wiem czy mam nadal wierzyć mojej pani dermatolog. Czy może to jednak zwykłe wyłudzanie pieniędzy... i przez to wszystko czy aby nie psuje sobie twarzy i wątroby ;/

Hejka,ja mam odpowiednik skinorenu acne-drem i jestem bardzo zadowolona:)Uzywam juz 2 gie opakowanie i naprawde dziala:)Acne derm jest o polowe tanszy od skinorenu:)

Ja Skinoren miałam wypisany od lekarza.. ;/ i nie wiem czy pomaga- miał leczyc zaczerwienienia o dupa za przeproszeniem.. nadaje sie nie powiem do czego .. eh ;/

hej ja miałam taką końską dawkę: tetralysal: 3 dni - 3x2 tabletki 14 dni - 2x2 tabletki 14 dni - 2x1 tabl do tego na noc: benzacne 5% na twarz i 10% na ramiona na dzień: differin i witaminy m.in. B2 i PP i do mycia twarzy mydełko bambino lud physiogel. i na początku pogorszyło sie, ale to był właściwy efekt działania antybiotyku a teraz jest już ładnie (odpukać w niemalowane) i mogę swobodnie bez \"tapety\" wyjść z domu;)