Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zebowa wróżka

Ząbkowanie-czy jest skuteczny lek na recepte?

Polecane posty

Gość Zebowa wróżka

Nic jej nie pomaga,wyje pół dnia.Czy jest lek,maść,którą może mi przepisać lekarz....

są w aptece masci na ząbkowanie bez recepty.Ja probowalam róznych az w końcu któras pomogła.mozesz podawac Apap.działa przecowbólowo.Sa tez takie gryzaczki napełnione woda destylowana które dajkesz do zamrażalnika na chwile i potem dziecko gryzie i to przynosi ulgę.

ja mojej smaruje calgelem niby nie pomaga na dlugo ale mala lubi jego smak i przez chwile zajmuje sie zlizywaniem z dziąsel i zapomina o bólu. Masuje jej dziaselka... kiedy sytuacja staje sie tragiczna daje nurofen (jest silniejszy niz apap i panadol- u nas panadol wogóle nie pomagal!) no i viburcol. Jak narazie pierwsza porcje zebów mamy za sobą a teraz czekamy na kolejna ktora niby \"lada dzien ma przyjsc\" a jak nie bylo tak ząbków nadal nie ma...

Gość Zebowa wróżka
Nie działa viburkol,bobodent i dwie inne maści.....chodzi mi o to czy jest cos mocniejszego co może przepisać mi lekarz.....masuje jej dziąsła,a gryzaki tylko pogarszaja sprawe....

u mnie też viburcol nie zadziałał. Spróbuj Dentinox-Gel ok 22zł bez recepty i może Panadol????

Gość mirmingi
Witam pisze z Niemiec.Nie wiem czy ten lek jest dostepny w Polsce- nazywa sie Osanit. Sa to granulki homeopatyczne, ktore podaje sie co pol godziny, po 8 kuleczek. W przypadku silnego bolu co 15 minut.