Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guuuuga

odradzam cesarke!!!

Polecane posty

Gość guuuuga

cesarka to cos okropnego, wolalabym rodzic naturalnie 1 dzien bez ruchu , 2 boli ledwo co wstajesz pozniej tez nie lepiej i te bole glowy maskra

Róznie to z tym bywa, ciekawe czy tak byś była za naturalnym jakby ci dziecko ciągneli vacum, złamali obojczyk i spowodowali wylew krwi do mózgu i krwiaka?! Tego bólu fizycznego co matka przechodzi po cesarce w żaden sposób nie da się porównac z bólem psychicznym jaki ma po takim porodzie z powikłaniami

Gość guuuuga
ja tez psychicznie jestem zalamana bo urodzialm w 31 tyg , musialam lezec 5 dni a obok mnie matki zes woimi dzidzusiami a moje bylo daleko ode mnie

Gość fela29
Dla mnie cesarka to ulga po tym co przeszłam za pierwszym razem - psychicznie dochodziłam do siebie ponad dwa lata.Powiedziałam do męza nigdy więcej dzieci.Przekonal mnie tym,że wykupił cesarkę na życzenie i nie załuje - a wiem co mówię,bo mam porównanie.Nigdy więcej porodu sn i koniec.Po cesarce w 3 dobie do domu,bo szybko wstałam z łożka szwow nie czułam już po tygodniu - a najwazniejsze ,że nic mnie boli i czuję się świetnie zarówno fizycznie jak i psychicznie a cesarkę miałam 2 tygodnie temu.Dziecko zdrowe i ładnie rośnie.Polecam cesarkę tym co się boją porodu.

Gość guuuuga
pewnie dlatego ze wykupil ...bo teraz lekarze tylko na kase patrrza

Gość fela29
Współczuję guuuuga.Moja kuzynka urodziła 27 tyg dziecko nie wazyło kilograma.Teraz ma 5 lat - przyznam szczerze,że długo z nim ćwiczyła i jeździła na rehabilitację - chłopiec normalnie się rozwija i niczym nie przypomina wczesniaka.Myślę,że dziecku nic nie będzie choć troszke polezy w inkubatorze- musza mu podawać leki na rozwój płuc a to wazne.Nie martw się będzie dobrze - życze z całego serduszka.3maj się cieplutko.

Gość fela29
a z tym,że patrzą na to prawda.Wszędzie kasa.Nie chciałbys rodzić w moim szpitalu,bo tu ciężarną traktują jak maciorę,ktora się prosi.18 godzin średnio trwają porody zanim wywiozą cię na cc - dziewczynie udusili dziecko dwa tygodnie temu - choć o tym się nie mówi - cicho sza.Skąd wiem,bo moja sąsiadka jest tam salową i wie wszystko co i jak - a zawinił ordynator bo trzymał ją tyle godzin bez wod płodowych w bólach - tetno spadło i na cc było za późno - jakby nie można było wczesniej - skoro dziewczyna nie miała warunków na poród.Ja jak bym takiego chama złapała to nie ręczę - udusiłabym - gołymi rękami.

Gość taka jedna se
odradzam cesarke ,masakryczne przeycie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,jak zresza cala ciaza ,porod,i wychowywanie dziecka

Gość guuuuga
masz racje, bo lekarza nie chce sie robic , niech kobieta sie meczy , ja musialm bo dziecko bylo zle ulozone

Gość fela29
Jakbys przeszła 18 godzinny poród sn i nie miała siły przeć i wrzeszczeli by na ciebie to już bys wiecej nie chciała miec dzieci wiem co mówie,bo przeszłam cały naturalny poród.

Gość g...prawda
rodzilam naturalnie i przez cesarke.Naturalny porod byl dla mnie koszmarem:-o Nigdy w zyciu naturalnie!

Gość obolała
a ja odradzam poród naturalny- 18 godzin w bólach, popękana szyjka macicy, pochwa- nacięte krocze- jestem ponad cztery tygodnie po porodzie a nadal nie moge chodzić- jak wracałam ze szpitala po trzech dniach to łzy mi ciekły po policzkach taki to był ból- a w domu minęły prawie dwa tygodnie zanim mogłam jako tako usiąść- nawet dziecka swojego nie moge wykąpać bo nie ustoję tak długo :-(((

Gość obolała
Ty nie widziałas dziecka- a mnie przynieśli od razu po porodzie- a ja nie mogłam wstać - leżało cały czas koło mnie bo nie byłam w stanie sie podnieść i go położyć do łóżeczka- w dodatku nie mogłam jeść bo na leżąco to żadne jedzenie- no i prochów mi nie chcieli dać- bo karmiłam- a ból był naprawdę nie do wytrzymania

Wpółczuję Wam bólu :( Ja rodziłam naturalnie i miło wspominam poród. Rodziłam 6,5 godz a wokół mnie \"skakały\" dwie lekarki i dwie położne (nie dawałam żadnych pieniędzy). Wszyscy pomagali mi jak tylko mogli. Mimo iż miała nacięte krocze i troszkę popękała mi szyjka macicy, od razu po przewiezieniu mnie na salę poporodową mogłam normalnie siedzieć i zajmować się córeczką.

Kazdy porod jest inny!!! Ja nawet przez chwile nie myslalam ze moglabym miec CC, ale po odejsciu wod plodowych i braku akcji porodowej podano mi oksytocyne po 16 godzinach oczekiwania gdy dziecku zaczelo rosnac tetno zdecydowano o cc. ja bylam tak zmeczona ze bylo mi juz wszystko jedno nawet sie ucieszylam ze nareszcie koniec meki. Niestety znieczylenie nie chcialo dzialac wiec uspiono mnie no i na swiat przyszla moja coreczka. Urodzila sie o 2.54 w nocy i tego samego dnia juz wstawalam, jadlam wszystko, na drugi dzien moglam juz sama isc do lazienki a trzeciego wziac prysznic. Dziecko caly czas bylo przy mnie, pierwszego dnia przewijaly ja i podawaly mi do karmienia pielegniarki. Nie mialam problemow z karmieniem piersia. Nie czulam bolu (caly czas dostawalam srodki przeciwbolowe), na 3 dzien zdjeto mi opatrunek rana wygladala na zagojona. Troche gimnastyki trzeba bylo wlozyc we wstawanie i ukladanie sie na lozku razem z dzieckiem ale bylo ok. Dokladnie w tydzien po cc zapomnialam ze mialam operacje! Wiec biorac POD UWAGE MOJE DOSWIADCZENIA JA MOGLABYM GORACO POLECAC cc ale wiadomo ze u kazdej kobiety bedzie to wygladac inaczej.

Gość niebieskooka ty chyba
ten temat jest idiotyczny, bo tak jak napisala poprzedniczka - kazdy pród jest inny. A takie topici wcale dobrze nie robią kobietom które MUSZA miec CC :O

Gość mamazuzi
Może dla ciebie idiotyczny - czasem dobrze podzielić się spostrzeżeniami na temat nas intersujący.Ja miałam dwie cesarki - pierwszą ze wzgledu na brak postępu - drugą - złe położenie dziecka - za pierwszym razem cesarka była dla mnie zaskoczeniem - tyle godzin męczarni i wraz mnie pocieli -drugim razem na dwa miesiące wczesniej wiedziałam o cesarce,bo dziecko było ułożone posladkowo - być może nastwienie psychiczne sprawiło,ze czułam się po cięciu super a przy pierwszym bolało mnie tak mi się wydaje o wiele gorzej - to samo dotyczy porodów sn - jak się nastwisz pozytywnie - to będzie dobrze jeśli nie może być gorzej.Pozdrawiam was.

Gość niebieskooka ty chyba
tak no właśnie - po takim temacie jestem super pozytywnie nastawiona do cc :O a niestety jestem w tej grupie osób które nie mają wyboru odnośnie sposobu rodzenia.

Gość D007
Jeżeli lekarz zaleci cesarkę to nie ma co fikać i robić z siebie Heroicznej Matki, która zniesie wszystko. JA rodziłam naturalnie i były to koropne bóle, ale moje dzieci były duże prawie 5 kg, także ledwo urodziłam, każdy poród ( 2 porody) kończył się tak samo, lekarz całą siłą walił się na mój brzuch i wyciskał ze mnie dziecko. Dzięki Bogu, że ja żyję i moje dzieci też mają się dobrze. Za każdym razem po porodzie mówili, że powinnam mieć cesarkę.Cóż musztarda po obiedzie.