Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kondziu kondziu

Imię Konrad , zaryzykować?

Polecane posty

Gość kondziu kondziu

Witam.Jestem w trakcie wybierania imienia dla synka. Napaiłam się na Konradka, bo nikogo nie znam o takim imieniu ,wiec z nikim mi sie niekojarzy... Poza tym bardzo mi sie podoba. Do wczoraj...gdy mój kochany uswiadomil mnie ze zdrobnienie do KONDZIU i ze tak beda na niego wołać...:( FATALNIE! Nie chce zadnego innego imienia,ale Kondziu mnie przeraza... Co myslicie?

Mi sie podoba imię Kondrad ... a co do zdrobnienia? Nie musisz przecież go używać:) To tak jakbym sie załamała, że ktoś może używać zdrobnienia \"Andzia\" w moim przypadku :P

Gość kondziu kondziu
no ja nie bede go uzywac, ale jak w szkole bedzie KONDZIU, w pracy, wsrdo równiesników, sasiadów... to bedzie przykro...:( Druga opcja to Maksymilian, EWENTUALNIE Kordian....Eh ZADNE INNE

Gość nie kondziu
a konradzik:) ja tak mowie na kolege

Gość pracowałam
z panienką, która ciągle opowiadała o swoim facecie: Kondzio to, Kondzio tamto...Jesu, aż mnie coś trzęsło jak to słyszałam. A jak zaczynała mówić :Kondzik to już miałam odruch wymiotny:(

Gość kondziu kondziu
nieeeeeeeeeeee KONDZIU N I E ! Jak do takiego pięknego imienia moze byc tak okropne zdrobnienie...:(

Gość kondzio bombelek
:P:P:P

Gość znam jednego konrada
wołają na niego Kondi a niekiedy kondon

Gość Konio też jest dobre

Nie lubię tego imienia,w dzieciństwie miałam kolegę o tym imieniu i wolaliśmy na niego Kongrad,bo nie potrafiliśmy wypowiedzieć Konrad... :O

Kordian? fajne tylko jak w LO bedzie Kordiana przerabial to beda ie z niegos smiac jak on wylazl na Mont Blanc :D:P

Gość guta
u mnie dość znane, ale słyszalam zdrobnienie"Korek", z "twardych " imion ładne też Hubert-nie?

Nikt bez Twojej zgody nie zdrobni Konrada na Kondzia, ale nie możesz przewidzieć jak będzie w szkole. Dzieci potrafią zdrobnić Alana na Anala i Laurę na Laurkę, to mogą i Konrada zdrobnić na Kondzia. Zwłaszcza, że Niania, to popularny serial.

Gość kondziu kondziu
do : Kobieto... Konrad: Imię rycerzy i książąt, przywędrowało do nas w średniowieczu z Niemiec. Zawsze chodzi osobno od stada mgłą zadumania osnuty. Brzydzi się sprośnej mowy, grubych, prostackich słów o kobiecie. Świetny matematyk, dobry muzyk, filozof wybitny, cierpliwy pedagog od uczniów serdecznie kochany. Rzadko bywa zdrów, nieraz widać, że cierpi i blednie, jak gdyby ginął od ukrytej rany. Sny ma trudne, zawiłe, pełne znaczeń do spełnienia. Kroczy przez życie plącząc się w cyfrach i gwiazdach. Typowy Konrad jest człowiekiem twórczym i błyskotliwym, o żywym umyśle, samodzielnym, niezależnym; kształtującym swój los niezależnie od tradycji i zewnętrznych nacisków. Z natury sprzyja mu szczęście, co jest bardzo ważne, jako że Konradowie mają nieprzeciętne zamiłowanie do przygód, ich cele są ryzykowne, a droga przez życie bywa mało zbadanym szlakiem. Często już w młodych latach przechodzą Konradowie jakąś twardą szkołę, ale za to w późniejszym wieku śmiało mogą służyć innym przykładem. Myslisz gdybym sie tym sugerowała nazwałabym Konrad... rzadko bywa zdrów... Bez przesady.

Gość Sylica
nie!nie nazywaj go tak!

Gość kondziu kondziu
a Maksymilian:(?

Gość no to ja też
Maks, fajnie, mi się podoba, a ja jak byłam mała to dzieci mówiły "Kondrat" bo tak im było łatwiej wymówić

Gość ekhem
MaX lepsze :D

Gość no to ja też
a po polsku to się pisze Max czy Maks? bo ja nigdy nie wiem:o

Gość mówcie co chcecie
mi sie bardzo podoba to imię Gdybym urodziła chłopca nazwałabym go na pewno Konrad, ale wyszła dziewczynka. Imię Konrad było nr 1 na liście imion chłopca.

Gość kondziu kondziu
Jestem za wersją jak już to MAKS.

Gość no to ja też
bardzo ładnie, mi się zawsze Maks podobało. I Kuba, ale teraz podobno co drugi to Kuba...

Gość Hhhhhhh
Konrad sliczne imie (hmmmz gadnijcie czemu lubie ;D ) na mojego nikt nie mowi Kondziu ;P pare osob tak zawolalo czasem ale raczej dla beki, na codzien tak nie mowia

Gość gfdgfhtrhnnh
moj siostrzeniec ma na imie Konrad, ma rok i 2 miesiace :) i czasem tak wzartach mowimy na niego "Kondzisław" :)

Gość mówcie co chcecie
Okruszek słońca mój syn miałby na imię Konrad Przemysław...cudowne imiona.

Gość Jupijej
Tylko nie kalecz tego dziecka imieniem Maksymilian!

Gość Korki Koras
Znam czterech Konradów .A to jak go będą nazywać zależeć będzie od tego czy będzie frajerem czy nie