Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiififi

Jeśli słoiczki, to jakiej firmy lubia Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość fiififi

niedługo zacznę dawac corce jedzenie ze słoiczków, ale nie wiem, czy hippa, gerbera czy moze inne?

Gość aparat
Moja wcina hip-a.

Gość p.o.m.
czy to jest jakas różnica? przecież jedzenie i tak chyba nie ma soli ani zadnych przypraw marchewka to marchewka

Gość mama Gabrysi
moja mala lubi bardzo bobovite

Gość czyli wszystkie sa dobre

Gość Anecia1
Zawsze mozesz kupić pare róznych firm i zobaczyć, które będą smakowac Twojemu dziecku. Ja kupuję Gerbera, bo mi najbardziej odpowiada skład (wydaje mi się, ze kolejność wprowadzania poszczególnych produktów jest jak najbardziej odpowiednia), konsystencja i cena. No i mój synuś je bardzo lubi

moje \"służbowe\" dzieci wcinały hippa, jest ogromna róznica miedzy nim a np. gerberem, hipp jest leciutko doprawiany solą, dlatego bardziej dzieciom smakuje :)

Gość fifarafa
a sól to chyba średnio zdrowa jest no nie?ja tam daję dzieciom zupki gerbera - menu smakosza głównie, bo lubią te mięskowe dania.

a mozna podawać rózne firmy, czy tzrymac sie jednej?

Gość Anecia1
Pewnie, że możesz, ja tak próbowałam, ale mój czym innym co nie Gerber pluje. Nawet nie wiedziałam,że w tych hippach to sól jest. A rzeczywiście, po co obciążać małe nerki?

Gość Anecia1
I jeszcze jedno: podawanie jednej firmy ma tę zaletę, że jak kupujesz słoiczki wg wieku dziecka, to produkty są wprowadzane w określonej kolejności. Mieszając firmy trzeba zwracać na to uwagę, bo np. jedna firma może miec banana od 6 miesiąca a inna od 4. Pozdrawiam

A moja creczka nic innego nie weżmie do buzi jak tylko zupki bobovity i to koniecznie z marchewką. A marchewkowa z ryżem to jej przysmak od samego początyu, ostatnio powoli przekonuje się powoli do zupek z dodatkiem mięsa.

Gość co to ma byc
a ktore firmy produkuja dla alergików?

Gość weac
A może ugotujcie dla swojego maleństwa zupke bo są dużo smaczniejsze niż te gotowe w słoiczkach.

Gość moge ugotowac
ale jakie dodatki trzeba dołozyć? jak daje marchew, to np. z jakims olejem?

Gość moze dla ciebie sa smaczniejsz
e ale dla dzieci niekoniecznie

Ja daje mięsko do tego marchew pietruszke selera i ziemniaka. Do odmiany smaku dodaje buraczka albo brokuła albo fasolke szparagową lub zielony groszek. Po ugotowaniu miksuje blenderem i dodaje troszke oliwy z oliwek. Robie kilka porcji wrzące nalewam do słoiczków i zakręcam. Trzymam w lodówce. Dodaje troszeczke soli.

Gość ecka
A ja kupuję słoiczki Gerbera, na szczęście nie ma w nich soli. Nie gotuję sama, bo nie chcę kupowac dla dziecka warzyw na bazarze od niewiadomo kogo

Mój Kubulek wcina BoboVite :) są pyszne te deserki :) A kupujecie obiadki w słoiczkach??? Raz kupiłam małemu ziemniaczki za szpinakiem to nawet mu tego nie dałam śmierdziało jak stara podeszwa :O

Gość ecka
No ja kupuję, ale tylko Gerbera. Mieszkam w centrum warszawy, cała moja rodzina pochodzi z Warszawy i nie mam nikogo kto by posiadał własną hodowlę warzyw. Co mi więc pozostaje - albo marchew ze straganu, albo słoiczki i zdecydowanie wolę te drugie z uwagi na atest i ekologiczne pochodzenie żywności. Jak na razie te zupki i obiadki które kupuję bardzo smakują mojemu dziecku. A ten szpinak to jakiej firmy kupiłaś?

Gość ooooosa

Gość aparat
No nie przesadzajcie,że jak nie maja soli to są ok,a z solą bee.Jodowana w małej ilości nie szkodzi.Moze i hipa maja sól ,ale w ogóle jej nie czuc.

Gość gość
Ja w zasadzie na żadną kolejność uwagi nie zwracałam. Dawałam jak leci odpowiedni do miesiąca różnych firm Jednak najbardziej lubil gerber a i tak później zaczęłam dosalac.