Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

e_masumi

Jak zmusic faceta do pomocy

Polecane posty

Witam. Czy istnieje złoty środek na zmuszenie faceta do pomocy w domowych porzadkach. Sam sie nie domysla , delikatna persfazja nie pomaga i co dalej ?

powiedz wprost, na facetów delikatne persfazje nie działają

powiedz z e cie cos boli ze potrzebujesz jego pomocy albo poprostu co ty se wyobrazasz robisz to i to i kropka(ja bym tak zrobiła) co on łaske robi ze ci pomoze pff

w ostateczności szantażem i nie do pomocy - tylko do wykonywania swoich obowiązków

Dzieki Natasha i Ewa 33 za rade lacze obie w jedno i zaczynam dzialac. Pozniej dam znac jak mi poszlo.

Gość nie dac mu dupy
jak nie posprzata

Gość mikra a ja zazdroszcze
"pomoc" to by bya, gdyby pomagał Ci - dajmy na to - w pisaniu Twojej pracy doktorskiej :P w przypadku prac domowych to są tak Twoje, jak i jego sprawy. Więc - ma wypełniać SWOJE obowiązki, a nie POMAGAĆ Tobie :P

Jeśli jest PRAWDZIMYM MĘŻCZYNĄ to nie da się zmusić do żadnej tzw: \"pomocy\" :classic_cool:

Gość niedzwiadek i jego zadek
czasem jak moj nie chce mi pomoc nie dostaje obiadu :P zre go sama z synem

Gość mój mi w niczym nie pomaga

\" 10:04 frk-09 Jeśli jest PRAWDZIMYM MĘŻCZYNĄ to nie da się zmusić do żadnej tzw: \"pomocy\" \" prawdziwego mężczyznę nie trzeba zmuszać, prawdziwy mężczyzna wie jakie sa jego obowiązki i wykonuje je bez gadania. tylko niedojrzały gówniarz uważa, że od roboty w domu jest kobieta :o

Meaaa sorry i dzieki . Jestem tu pierwszy raz wiec wybaczcie. zrób loda - a jesli tego nie lubi?

prawdziwy facet z jajami sam zdaje sobie sprawę, jak jest. Mój mąż sam postanowił, że jego obowiązki to zmywanie i odkurzanie. Moje to pranie, pracowanie i wycieranie kurzy. Obiady gotujemy na zmianę. To było tak oczywiste, ze nawet o tym nie gadaliśmy.

Gość eh meaaa
widzę, że Ci ktoś feministycznych bredni nawciskał. Dziewczyno, gdzie Ty żyjesz? Kurduplu...gorolu...

Hehe - praSowanie :D praCujemy obydwoje;)

żadnych bredni nikt mi nie wciskał. pracujemy obydwoje, więc obowiązki domowe też mamy obydwoje. mój mąż jest dojrzałym facetem i wie co do niego należy

Gość trentina
Po pierwsze facet nie ma w domu pomagac facet ma takie same obowiazki i dzielimy sie nimi na pol wiec tgo nie jest pomoc! Moj np zmywa, odkurza, wyciera kurze, ja sprzatam lazienke i myje podlogi, ja czesciej gotuje bo mam wiecej czasu ale jak on ma czas to tez zrobi jakas zupe, sniadanie czy kolacje. I to jest normalne Wlasnie tym sie rozni dorosly, madry facet o gowniarza

Nie widzę uzasadnienia dla związku z kobietą, który ma charakter stałego przebywania na jednej powierzchni mieszkalnej, gdy mężczyzna ma jak to się dzisiaj mówi: \"dzielić obowiązki\". Taka postawa kobiet, postawa roszczeniowa, świadczy o upadku kultury zachodu :classic_cool:

zrób loda nie ta pora na lody za oknen -3. może lepsza byłaby odgrzana parówka.

a ty co? chlejesz od rana? bo twoja wypowiedź nie wnosi nic sensownego :o rozumiem jak kobieta nie pracuje, to pracuje w domu, ale skoro obydwoje pracujemy to do cholery dlaczego ja mam sama dniówkę w domu odwalać?

meaaa - w młodszym pokoleniu to jest zupełnie normalne. Mój też nie jest wyjątkiem. Za to starsi - katastrofa. Mój ojciec traktuje moją matkę tak, że nie potrafię go szanować. Mimo, że moja mama zarabia dużo więcej od niego, zasuwa w domu ze wszystkim. Kiedy jeszcze tam mieszkałam, robiłam, co mogłam we własnym zakresie :o

Gość eh meaaa
gdybym był kobietą, NIGDY nie pozwoliłbym mojemu mężczyźnie zajeżdżać się w domu. Siedzę 8 godzin w pracy, od komputera boli mnie głowa, mam chyba prawo opocząć w domu, a nie patrzeć od progu na zmierzłą żonę, która marudzi mi co mam robić. Dom jest do mieszkania a nie do sprzątania. A kobiety od ZAWSZE zajmują się domem.

frk - spokojnie, jeśli będziesz zarabiał kupę kasy, na pewno znajdziesz sobie dziweczkę, której taki podział będzie odpowiadał ;) i razem pokultywujecie kuturę zachodu;) tylko - do roboty, bo za 2tys to żadna się nie sprzeda! :P

mój ojciec to samo :o matka z odkurzaczem lata, a ten łaskawie podniesie nogi siedząc na fotelu i krzywi sie, ze nie słyszy co w wiadomościach mówią

\" 10:16 eh meaaa gdybym był kobietą, NIGDY nie pozwoliłbym mojemu mężczyźnie zajeżdżać się w domu. Siedzę 8 godzin w pracy, od komputera boli mnie głowa, mam chyba prawo opocząć w domu, a nie patrzeć od progu na zmierzłą żonę, która marudzi mi co mam robić. Dom jest do mieszkania a nie do sprzątania. A kobiety od ZAWSZE zajmują się domem. \" Basiu nie przeginaj :P

Gość eeeeehhhhhh
niestety, większośc takuch patafianów to zarobkowa średnia krajowa :o statystyki mówią, że obowiązkami domowymi dzielą się głównie ludzie wykształceni... zdający sobie sprawę z zasad partnerstwa...