Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możecie mi to racjonalnie wytł

Dlasczego faceci są uprzywilejowani i to oni jeżdżą do pracy samochodem?

Polecane posty

Gość możecie mi to racjonalnie wytł

Znam kilka małżeństw i schemat wygląda tak samo: mają do pracy taką samą drogę z tym, że w odwrotnych kierunkach. Ona zasuwa do pracy autobusem, on samochodem.:P Oczywiście oboje mają prawo jazdy i oboje dobrze jeżdżą, ale mają tylko jeden samochód. Dlaczego tak się dzieje? Albo jak już mają 2 samochody, to facet ma ten lepszy, większy, bardziej wypasiony, a kobieta jeździ mniejszym, tańszym, jakąś skodą albo oplem.

Pewnie z tego samego powodu, co kobiety mają średnio 30% niższe płace, same zajmują się praniem, gotowaniem, sprzątaniem i wychowywaniem dzieci... Na szczęście to się powoli zmienia.

bo są głupie i się na to godzą ja nie mam takich problemów, on ma auto jakie chce ja mam auto jakie chcę i wcale bogaczami nie jesteśmy

Gość rneaaa
ja mam malucha on ma dacie ....czasem sie wymieniamy :)

Gość jbljjl
to trzeba by spytać każdej kobiety która tak "uprzywilejowała" swojego tzw partnera

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmmmm
bo facet jest szlachetniejszm , mądrzejszym i silniejszym stworzeniem więc należą mu się przywileje i szacunek. Czymże by byl ten świat bez facetów? Cały postęp tchniki ludzkość zawdziecza męzczyzną , pamietajcie o tym jak odkręcacie chocby kran z ciepłą wodą - to też zawszięczacie facetom i gdyby nie oni piłybyscie wode ze strumieni lub studni :)

Gość coś w tym jest
On jeździ BMW, ja Oplem Corsą:P I sama nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Ja na początku chciałam mały samochód, bo bałam się parkowania 5 drzwiowym, dużym samochodem, a potem już tak zostało. Ja jego samochodem nie jeżdżę, bo potem wrzeszczy, że coś poprzestawiałam, że coś zabrudziłam, że źle zaparkowałam itp. Kiedy wspomniałam, że marzę o samochodzie terenowym, to mnie wyśmiał, że kobiety jeżdżą małymi samochodami, a nie ciężarówkami. I też długo było tak, że on jeździł do pracy samochodem, a ja się tłukłam zatłoczonym autobusem.

Gość rneaaa
dziwie sie, ze wogole dostaja samochod, baby powinny dostac co najwyzej rower, ale i tak nie powinny na niego wsiadac , moga go jedynie poprowadzc idac obok pieszo

ta rozmowa do niczego dobrego nie zaprowadzi :o na szczęście istnieją normalni mężczyźni. miałam to szczęście takiego spotkać

A ja dopiero ucze sie prowadzic,ale moj chlopak kupil mi juz samochod kilka miesiecy temu. Poza tym wiem,ze jemu zalezy na moim bezpieczenstwie wiec gdy bede miala za soba nauke jezdy i bede dobrym kierowca,to kupimy mi samochod bezpieczny.I prawdopodobnie to ja bede miala wtedy lepszy samochod ;P

Gość jakie bojowe te forumowe kury

Tylko wkurzajace jest to,ze Polki pozwalaja sie niedobrze traktowac,ale same sa sobie winne,bo to one pozniej wychowuja facetow,ktorzy jak juz sa dorosli nie wiedza jak nalezy traktowac swoja partnerke.

Gość co wy tam
Ja chodze pieszo z wyboru,moj facet samochodem.Caly dzien siedze w pracy to troche ruchu nie zaszkodzi;) Przynajmniej jem co chce,nie musze wiecznie siedziec na dietach:-o 10km dziennie:)minimum :)

Gość Arabski Szejk
polskie kobiety chcą być jak męzczyźni, żle się to dla nich skończy arabskie kobiety są szczęśliwe bo nie próbuja udawać kogoś kim nie sa i nigdy nie bedą , znaja swoje miejsce i wam tez polecam znac swoje miejsce w szeregu ......:classic_cool:

Gość taka smutna ja..ona..
a ja tam mam swoj samochodzik i nim jezdze,moj facet tez ma i nie ma problemu

Gość Myślę że tu chodzi o
potrzebe przewagi mężczyzny nad kobietą. Gdyby facet jeździł małym autkiem a baba wielkim to miałby opinie jakiegoś pantofla alebo słabszej strony w związku a ona miałaby opinię tej dominującej. Facet czułby się niemęsko będąc w jej cieniu. A tak to facet musi pod tym względem błyszceć bo daje mu to poczucie większej siły i męskości. To tak jak z niektórymi ptakami. Samce są większe i puszą się kolorowym upierzeniem żeby zaimponować samicy i ją zdobyć a samice są drobne i szare. Jednak zwróćcie uwagę jaki jest schemat myślenia kobiety. Domaga się ona sprawiedliwości a może nawet chce miec przewagę nad facetem. Ale paradoksalnie facet który by jeździł jakimś słabym autkiem i miał gorsze zarobki, prace z kolei nie budziłby w kobiecie respektu, a jeśli nie budziłby w kobiecie respektu to nie byłby atrakcyjny, a jeśli nie byłby atrakcyjny to nie chciałaby z nim być. Więc zastanówcie się kobiety czego chcecie napuszonego samca czy ciote ? Bo mało komu udaje się to wypośrodkować i przyjąc tzw. złoty środek.

chcemy normalnego partnera, PARTNERA i niektórym się to udaje

Gość co wy tam
do mysle... dobrze podsumowane:),cos w tym chyba jest....

kiedy tak patrzymy na to z boku z oczywisctych względów chce nam się zakrzyknąć: dyskryminacja! ale tak naprawde to nie wiadomo jak jest -może kobiecie odpowiada małe autko bo łatwiej zaparkować -może facet jeździ samochodem bo ma wiecej latania (np, moze to on odwozi dzieci lub robi zakupy - mało prawdopodobne, ale co tam) :) -może kobieta ma bliżej -może facet ma samochód służbowy i jako takiego nie moze odstąpić zonie

Gość Myślę że tu chodzi o
acha dla jasności to jestem kobietą. O to sa tylko takie moje obserwacje. Prawdziwi partnerzy są wspaniałymi mężami. Jednak nie każdemu się to udaje być takim idealnym partnerem. Ludzie mają różne charaktery i wychowywali się w różnych środowiskach. Jeśli się spotykają dwie osoby to zazwyczaj któraś z nich ma troszke silniejszy charakter i okazuje się tą dominującą co się przejawia choćby w kwestii samochodu ale to tylko jedna z wielu spraw. Rzadko się zdarza że pary charakterem się równoważą. Co do samochodu to osobiście ja wolałabym drobniejszy bo jest dla mnie praktyczniejszy a co do tego że mój facet chciałby np. mieć większy to już mnie to nie interesuje, ponieważ ogólnie nie naleze do osób które realizują swoje poczucie wartości poprzez motoryzację. Wolę swoją atrakcyjnośc eksponować poprzez swój wygląd a nie poprzez to jakim samochodem się poruszam. Ale kazdy ma inne upodobania. Dla faceta samochód jest często przedłużeniem ich męskości i atrakcyjności. Taka jest prawda. Poza tym jeśli faceta stac na dobry samochód to go sobie kupuje. Jesli kobiecie zalezy na porządnym aucie i ją na nie stać to tez go sobie kupi.