Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z krakowa

Wczoraj mierzyłam suknie z Madonny i teraz mam doła.

Polecane posty

mi mala - mam 175 cm wzrostu i waze 56 kg, mierzylam ta suknie i wygladalam bajecznie 1000 razy lepiej niz modelka na zdjeciu. justys dziekuje zaraz bede je ogladac ;*

mi mała... do sukienek typu \"rybka\" ale nie z koronki najlepiej miec \"kobiece kształty:-))) ja nie jestem najszczuplejsza a wybrałam właśnie suknię tego typu..ale z tafty i jedwabiu, odpowiednio skrojonego, podkreślającego sylwetkę...jedak gdy mierzyłam suknie z koronki, lejące się juz nie wyglądałam dobrze...choć były tego samego rozmiaru...wieć wszystko zależy od kroju i materiału sukni!!!! Poniżej podaje link do strony ze zdjęciami ze slubu mojej siostry miała na sobie suknie firmy atelier diagonal model 715 - typowa obcisła suknia z długim trenem!!! a siostra miała rozmiar 40!!! i wyglądała cudnie:-)) http://picasaweb.google.com/MicaiRadek/Wesele3/photo#5128569965236157858

tak jak napisałam ...koronka dla bardzo szczupłych dziewczyn!! z tym sie zgadzam ale tafta i jedwabie, odpowiednio skrojone, przymarszczone i ozdobione wyglądają bardzo dobrze na kobiecych kształatach...ja mam rozmiar 38 - taką suknię zamówiłam, jest ocisła, tren zaczyna się dopiero od pół uda czyli matriał na pupie też jest obcisły i właśnie w takiej wyglądałam najlepiej...a mam kobiece kształty:-)))) biust 75C, w pasie 69, biodra 96...:-)))

tak sobie myślę...nigdy nie będziemy wyglądały w sukniach tak jak te modelki na zdjęciach...przyznaje tutaj racje koleżance, która juz o tym napisała...ale każda z nas ma jakis obraz ten jedynej wyjątkowej sukni....i choćby nie leżała na nas tak jak na modelce to dla nas zawsze będzie najpiekniejsza:-))) wiadomo - pewnych granic ie należy przekraczać...ale że mamy kilka centymetrów więcej tu i ówdzie nie powinno nas dyskwalifikowac przed kupnem właśnie takiej sukni... ...zdażaja się oczywiście szczególne przypadki nietrafionego bezkrytycznego wyboru sukni slunej ... ale uważam, że dziewczyny ze zdjęc z allegro wcale tak źle nie wyglądają....

mi mała... w gorsecie wyglądałam strasznie!!!! serio!!! a suknia którą wybrałam ma specjalne usztywnienia takie jak w gorsecie więc identycznie podkreśla figurę....te suknie z koronki nie maja gorsetów dlatego trzeba być bardzo chuda osoba aby móc je załozyć....w szerkich sukniach właśnie wyglądałam strasznie!!! a ocisłe właśnie uwydatniły biust, talie i kształtną pupę:-))) panno z krakowa... a może wybiezresz się do salonu AGNES ta szyja z materiałów hiszpańskich i włoskich i moga uszyć Tobie podobną suknię na zamówienie

Gość zielona zdzisia
Ale co ty opowiadasz mi mała ? Przecież ta laska na zdjeciu jest szczupła. Poza tym do rybki potrzebne sa biodra. Jak ktos - tak jak ja - ma figurę jak linijka, zero talii, zero bioder, to bedzie wyglądał jak pokraka w rybce. Kobiece kształty to nie gruba beczka, kobiece kształty to po prostu szczupła talia i szersze biodra, w proporcjach ca. 2:3

Gość kokokos
hehe wy tak ciagle mowicie ze trzeba do tych sukien miec 180cm itp itd. bez przesadyzmow.ja tyle mam i ciekawe czy ktora sukienka bedzie dobra na dlugosc;) no ale przynajmniej jestesm zgrabna

właśnie...ja mam ładne wcięcie w tali, płaski brzuszek no i szersze biodra...a do tego ładny biust:-))) i niewiele wzrostu bo 172 ale obcasy do sukienki 8,5cm:-))))

mieszkałam bardzo długo za granicą... w Irlandi ceny sukienek są dwa razy większe niż u nas natomiast w USA są o połowę tańszę:-((

Gość ddc
ja tak tylko czytam uwazam ze jesli jestes tak zachwycona suknia to powinnas jakos skominowac pieniadze i sobie ja kupic wszytskiego dobrego wygraj na loterii

12 lipiec, ale chce kupic w ciagu najblizszych 2 miesiecy bo potem wyjezdzam za granice i nie bedzie mnie az do czerwca :( a na ostatnia chwile nie chce kupowac.. a co myslicie o sukni sala lub lorna??

panno z krakowa... sama zastanawiałam sie nad lorną, tym bardziej że na allegro i w komisach jest du zy wybór i można trafic swoj rozmiar i super cenę...ale niestety na mnie koronka dobrze ie leżała, wyglądałam w niej po prostu źle...jesli Ty dobrze w niej wyglądasz (mierzyłaś w salonie??) to polecam:-))) sala tż jest sliczna:-))) idź jeszce raz do salonu i zmierz!!! Miradir może tak szybko sie nie pojawić a aukcjach i w komisach...może być ciężko dostać ją do lutego w niższej cenie...a tym bardziej, że jeśli teraz ktoś złożył zamówienie to sam czeka na suknię okoo 8 tygodni:-(( więc chyba nie ma szans dostac jej tak wcześnie...chyba, że uzbierasz tyle kasy czego bardzo bym Tobie życzyła:-))

mierzylam lorne w salonie i tez wzbudzila we mnie ogromny zachwyt :) sala wchdozi w gre i rondallo st patrick tez piekna wiec chyba bede musiala wybrac z tych:)

wpadłam jeszce na jeden pomysł...zapytaj o sukienki z koronki z kolekcji white one (to ta kolekcja z której ja mam sukienkę) z tego co pamiętam to mierzyłam jedną z koronki z tej firmy i kosztowała nie więcej niż 3000zł...może akurat jakaś ładna się znajdzie...pooglądaj w internecie tą kolekcję i pomyśl...to tańsze sukienki niż la sposa czy pronovias a równie piękne :-)

ja się na razie pożegnam z Wszystkimi miłymi Koleżankami:-))) zajrzę jeszcze dziś na forum także jakby co to pomogę:-)))) GŁOWA DO GÓRY znajdziesz swoja cudowna i jedyną suknie !!!!! pozdrawiam i do późnego wieczora Justyna

Gość szczerze to mi się
ta sukienka w ogole nie podoba. Wyglada piżamowato-koszulowato i byle jak :O Na pewno nie dalabym za nią tyle kasy. Oj zakochaj się w innej zakochaj, bo ta kiecka żadnej miłości nie jest warta......

Gość zenon z krition
kobieto z krakowa sukienka jest brzydka no ale to juz kwestia gustu. a co do twojego wciecia w talii. pewnie masz szeroką jak szafa dupę stąd to wcięcie.

kazdy ma swoje zdanie i o GUSTACH SIE NIE DYSKUTUJE chyba ktos o tym zapomnial. JUSTYS dziekuje jestes super ;* rozmiar hiszpanski to 34 a polski 36 ale z dlugoscia moze byc problem :) dzieki

Gość suknia fajna ale
mała mi ale ty kurdupel jesteś !