Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anee_tka

Perforowana blona dziewicza

Polecane posty

Czy któraś z Was miała ten problem? jak sobie z tym poradziłyscie podczas pierwszego stosunku?? Bardzo bolało jej przerwanie ??

Gość nie przejmuj się
Po pierwsze każda ma w jakiś sposób perforowaną błonę, dzięki temu krew miesiączkowa odpływa mimo,że jesteś dziewicą. Jest wiele kształtów i "dziurkowań" błon. Zdarzają się nieliczne przypadki całkowicie zarosniętej błony, ale to nie jest dobrze, bo z chwilą rozpoczęcia się miesiączek u takiej dziewczynki nie może odpływać krew, gromadzi się, dziewczyna choruje. Musi wtedy wkroczyc lekarz, ale to bardzo rzadko się zdarza. Pani Michalina Wisłocka napisała kiedyś książkę "Sztuka kochania". Poświęciła tam cały rozdział pierwszemu razowi. Warto to znać. Tłumaczy tam na jakie problemy można natrafić i jak je rozwiązać. Temat różnych błon dziewiczych też omawia w tej książce. Pożycz sobie w jakiejś bibliotece albo kup. To książka dla młodych i starych, przydatna w życiu dobrze ją mieć u siebie na półce. :-)

Gość WISŁOCKAstaraALEjara

Gość upaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ja mam dziwnie ... Otwór w błonie jest tak duży że z powodzeniem się w nim mieści penis i nadal jestem dziewicą :O :O:O Chyba jestem.... Jak się kiedyś byłlam to lekarz mi powiedział że mam błonę z tym że słabo rozwiniętą :O Kiedyś pójdę ją usunąć

Gość pyjąca
Ale po co usuwać coś co i tak jest słabo rozwinięte? Po porodzie nawet z tej słaborozwiniętej zostaną strzępy. O tym też napisała Wisłocka. Zawsze byłam pewna, że dziewica to ta co nie miała stosunków z mężczyzną niezależnie od tego jak wygląda jej błona - jakaś nowa definicja weszła? coś przeoczyłam?

Gość Mała Miii...
Hej ostatni ozauważyłam że mam perforowanę błonę dziewiczą...czy przerwanie tej błony przynosi ból i krew??proszę ostrzeżcie mnie...pozdrawiam

Gość nfiowenoiw
TAK , jest to bardzo bolesne. Trzeba się z tym udać na zabieg . Trwa 30 minut a będzie po sprawie !

Gość _chodzacy-rzadki-przypadek
no ja na przyklad mialam zarosniecie przedsionka pochwy, przy czym byl maly otworek, przez ktory wydostawala sie krew miesieczna ;/ jestem miesiac po operacji, nie bolalo (dostalam znieczulenie ogolne krotkotrwale). nacinali mi blone, krocze, dokonali plastyki tylnej sciany pochwy. wszystko fajnie sie zagoilo i moge teraz rozpoczac wspolzycie. nie polecalabym jednak udania sie na taki zabieg/taka operacje, jesli nie jest to konieczne. wiaze sie to z ogromnym stresem... ponadto chodzi sie potem ze szwami jak po porodzie :D nie jest to fajne, ma sie problemy z siadaniem itd, trudno jest po prostu ukryc, ze mialo sie jakas operacje na "te" sprawy... niemniej jednak jest to bardzo pomocne osobom, ktore faktycznie moga miec megaproblemy z defloracja - ktora moze byc bolesna, nieprzyjemna, albo do ktorej w ogole moze nie dojsc z powodu bolu. radzilabym pogadac jednakze przede wszystkim z ginekologiem na ten temat. zapytac, czy ewentualnie taka budowa blony, jaka masz, moze wiazac sie z nieprzyjemnosciami w lozku za pierwszym razem i ewentualnie, jesli powie Ci, ze tak, to podpytac, czy moze moglabys pojsc na taki zabieg i czy wypisalaby Ci skierowanie.

Gość gość
cz jeśli błona dziewicza perforowana zostanie przerwana i będzie bardzo wystawać to tak zostanie?

Gość gość
Będzie widoczna z pochwy i tak zostanie.