Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam o pomoccc

agresywna suka

Polecane posty

Gość błagam o pomoccc

mam suczke, ktora jest bardzo agresywna. ma prawie 6 lat i rzuca sie na wszystkie napotkane większe od niej psy :o dzis prawie się udusiła normalnie jak z nią szłam na smyczy, a obok biegł pies i zaczeła sie na niego rzucać, a potem duśić :o juz nie wiem co mam robić, mam dosc szarpania jej na spacerze :o juz kiedys pomyslalam sobie nawet niech ja jakis pies w dupe ugryzie to może bedzie miała nauczke :(:( to nie jest jakas tam groźna rasa tylko zwykła kundelka średniej wielkosci, brak mi sil do niej :( boje sie ja spuscic w parku ze smyczy zeby sie nic nie zdazylo po drodze :o co mam robic?

Gość uppppppppppppp

Gość błagam o pomoccc
a nie jest z stara juz?:(

Gość błagam o pomoccc
chyba ci podszyw nie wyszedł :D LOL

Gość IMVHO
może spróbuj z kolczatką, jak piesek zobaczy że go kłuje to przestanie się ciągnąć przynajmniej. I nie denerwuj się sytuacją bo pies to wyczuwa i narasta w nim agresja.

Gość IMVHO
kolczatka jest przykra, ale tylko na początku, potem pise przywyka i się nie ciągnie a kolczatkę zakłada mu się odwrotnie (tzn. kolcami na zewnątrz). Ozywiście - lepiej byłoby pójść z nią do "psiego" psychologa, ale to dość kosztowna zabawa...

Gość uppppppppppp
kolczatka na malego psa?chyba oszaleliscie :o:o

Kolczatka,absolutnie,odpada! Zawsze taka była agresywna?Jeśli nie,to coś musi być przyczyną jej zachowania.

Kruca,nie wiem.Może zapytaj weta? Wiem,że kotce nie robi różnicy,czy miała mlode,czy nie. Przykro mi,że nie umiem Ci pomóc.:(

albo ADHD, albo ma to po swojej suce - wlascicielce:)

Gość moja tez nei lubi innych
stworzen zyjacych - ale jest bardzo przewidywalna i nigdy nie mialam zadnych problemow ;)

Gość moja tez nei lubi innych
aha - szczenieta nie zmienily jej zachowania :classic_cool: No, moze na 3 dni :P

Gość kup jej
szelki zamiast obrozy. nie bedzie sie przynajmniej dusic i jest humanitarny sposob w przeciwienstwie do kolcztki. mij jamnik jak mu odbije to tez rzuca sie na duze psy, hehe wstyd jak cholera, taki maly a wrzeszczy np. na boksera. zawsze mam go na smyczy. przyczyna tego zachowania moze byc strach(reaguje agrsywnie bos ie boi) albo jest niewychowana. u mnie przyczyna jest jedna i drugie. rozpuscilam psa i teraz mam. po prostu mam totalny odjazd na punkcie mojego psa i on mnie po prostu zdominowal.

absolutnie zadnek kolczatki! nie wiem jakkiego masz psa ale na mojego boksrea to nie działało a przyjemne z drugiejs strony to dla psa nie jest a szelki jak najbardziej!

wg mnie szelki + szkolenie powinny zadziałać, ona albo jest rozpuszczona, albo sie boi (często te małe psy szczekają na ludzi, inne psy własnie ze strachu) aha, nigdzie nie jest powiedziane, ze suka musi mieć choc raz małe, to mit!

Moze i to jest mit, ze suka nie musi miec mlodych, ale wiem po mojej jak szalala w trakcie cieczki, urojone ciaze i takie sprawy :( Raz ja dopuscilam, urodzila i wszystkie klopoty zniknely. A teraz ma 8 lat i przezywa druga mlodosc :) Wiec chyba cos w tym micie jednak jest.

wiece mysle ze moja suka sie boi, bo jak jakis pies duzy idzie bez smyczy to ona chce uciekac, rwie sie jak glupia zeby uciec przed nim i piszczy, a jak pies jest na smyczy to udaje twardzielke :D

Gość upppppppppp

Gość nie mogę słuchać...
...jak ludzie pieprzą głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spójrzcie na swiat przyrody! Czy każda samica w naturze ma młode????? NIE!!!!!!!!!!!!!!! W wielu gatunkach rozmnożenia dostępuję wyłącznie samica dominująca. Między innymi u wilków, które są najbliżej spokrewnione z psami. WIęc nie pieprzcie. Idźcie do cholery na studia, dowiedzcie się czegoś z zakresu biologi zwierząt, to może będzie mniej porzuconych psów na świecie, mniej przepełnionych schronisk i mniej zakopanych szczeniaków.......

Taaaaaaaaaa,wszyscy pójdziemy studiować biologię........:D :D :D Na uczelniach braknie miejsc!:D